Lesehelg!

  • Der var den igjen, (lese-)helgen! Jeg er i ny jobb, med mye nytt å sette seg inn i, men gjør mitt beste for å hive meg på nett og opprettholde tråden når jeg kommer hjem. Bare dere har litt tålmodighet med når tråden legges ut, så er alt i orden :-)

Denne og neste ukes litterære lektyre vies, for min del, dystopien Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky (jfr den dystopiske boksirkelen her på bokelskere). Jeg er godt i gang, men ikke kommet langt i denne mursteinen. Jeg ser frem til fortsettelsen da de tre første kapitlene inngir løfter om en spennende historie.

Trodde du at debatten ebok versus papirbok aldri har sett sin like i historien? - Det viser seg at man kan trekke enkelte paralleller til en strid ca 1900 år tilbake i tid: uenigheten om hvorvidt papyrusrullen var å foretrekke fremfor den nye codex'en (bøkenes forløper) kan du lese litt om her:

http://www.bbc.com/culture/story/20160822-the-mysterious-ancient-origins-of-the-book

Med dette ønskes en riktig fin helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Holder fortsatt på med Norske forskningsbragder som er de siste 150 års påfunn fra en del ukjente norske toppforskere som folk flest ikke har hørt om. Bra for de som liker vitenskap osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah. Det foregår så mye. Men jeg leste nettopp ut Isla og den store kjærligheten. Klissete young adult, tenker kanskje du? Jada, det er mye det. Men har du noen gang vært skikkelig forelska så kjenner du deg så igjen at det ikke er måte på. Jeg gråt også, på et tidspunkt. No shame.
Jeg digget den.

Aner ikke helt hva jeg skal begi meg ut på nå, men det mangler ikke på alternativer i bokhylla!

Håper alle har hatt det supert i helgen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest så mye i helga, siden andre ting også må gjøres. Men jeg leste avisa "Dag og tid", og de anmelder den andre diktsamlinga til Anne Helene Guddal, og deler et av hennes dikt med oss:

Jeg vil gi deg
flomstore elver
plutselige skybrudd
tåke over fjellene.

Jeg vil gi deg
musikk om kvelden
arbeidsro om dagen
kaffe på balkongen.

Jeg vil gi deg
sørgebånd
hvite liljer
aske i en urne.

Jeg vil gi deg
skrittene som fjerner seg
døra som lukkes
og tida det tar å forstå.

Fint, synes jeg. "Dag og tid" er en ukeavis som flere bokelskere burde unne seg, siden den anmelder bøker jevnt og trutt.

Bøker som jeg ellers holder på med og burde lese ferdig, er "Bøddelens sang" av Norman Mailer og "Effekten av Susan" av Peter Høegh. Begge er gode og aktuelle her og nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heisann,
Og gratulerer med ny jobb. Både gøy og anstrengende sikkert, hvis det er mye nytt å sette seg inn i.

Jeg ble ferdig med 'Det finnes ingen helhet' av Helga Flatland i dag. Likte de to første bøkene i denne trilogien veldig godt, men denne siste var tyngre å komme gjennom, synes jeg.

Så var jeg innom biblioteket i går, og fikk med meg noen godbiter hjem, så neste bok jeg vil lese nå er 'Bak den vakre fasaden' av Katherine Boo. Den har fått blandede kritikker, men forfatteren fikk nå National Book Award i USA for den i 2012, så jeg er nysgjerrig på den. Gleder meg til å lese den :-)

Da får dere ha en god helg alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg digget trilogien til Flatland. Makan til debut! Anbefaler Vingebelastning også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har også likt den veldig godt. Enormt gode bøker! Bare at i den siste ble det litt for mye for meg, med all denne sorgen.. Jeg vil nok gjerne lese Vingebelastning etterhvert :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulere med ny jobb! :) Alltid spennende med noe nytt.

I helga storkoser jeg med The Dumb House av John Burnside. Enda så forstyrrende boka er kan jeg ikke vente på hvert ledige øyeblikk når jeg får fortsette på denne fascinerende historien. Selv om jeg ikke har lest ferdig historien vil jeg gi en enorm oppmuntring til alle dere som liker litt ubehagelige bøker til å gi denne et forsøk. Etter min mening er den langt fra så populær som den fortjener.

På nattbordet har jeg Carrie Brownsteins memoar Hunger Makes Me a Modern Girl. Den fenger absolutt, men den må nok ligge til jeg er ferdig med The Dumb House.

God helg alle sammen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Glemte det viktigste; gratulerer med ny jobb!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser DNA av Yrsa Sigurðardóttir jeg, og er veldig glad jeg ikke er alene hjemme.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser The Bromeliad av Terry Pratchett. Min første (!) bok av han, og jeg er solgt! Fantastisk herlig fantasy og jeg humrer godt i godstolen av alt mulig som gnomene finner på. Fint at denne helgetråden lever videre, men er ikke hun som opprinnelig startet den på bokelskere.no lengre? Vibeke et eller annet? God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser videre på serien 'Historie på en ny måte', har så langt lest 27 av 52 stk og fant fram boka Norske blinkskudd - pinlige øyeblikk og fantastiske flauser for å få litt avveksling. Når jeg er ferdig med HPENM skal jeg se på dvdene og dvdene il 'Rovdyr i fokus'.

Sitter akkurat nå og ser på Finnkampen (landskamp i friidrett mellom Sverige og Finland siden 1925), og på dvd ser jeg på for tiden på Ghost Hunters International: Season 1, Part One. I part 2 kommer de til både Sverige og Danmark, og de kommer til Norge episode 2:17, s2p2 som jeg ikke har enda. Totalt er det 3 sesonger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei igjen.

Da var det helg igjen, og september er allerede i gang.
Jeg holder fortsatt på med de 3 samme bøkene, det går litt tregt fremover, men det går i det minste fremover.

Bøkene jeg leser:

"23-salen" av Ingvar Ambjørnsen.
"Den lille kafeen i Kabul" av Rodriguez Deborah.
"Sjarmen med tarmen" av forfatter Giulia Enders

Krira gratulerer så mye med ny jobb, ønsker deg lykke til.

Ha en god (lese) helg videre

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gratulerer med ny jobb, krira!

Denne helgen leser jeg romanen The Resuscitation of a Hanged Man fra 1991 av Denis Johnson, en fantastisk forfatter. Han skriver romaner, noveller og dikt, og er en forfatter jeg setter svært høyt.

På øret har jeg Work Like Any Other av den amerikanske debutanten Virginia Reeves, som er langlistet til årets Man Booker-pris. Har kommet omtrent halvveis i denne sterke romanen om Roscoe T Martin og familien hans, som utspiller seg i Alabama i begynnelsen av forrige århundre.

Har så vidt begynt på novellesamlingen Thunderstruck & Other Stories fra 2014 av Elizabeth McCracken, også den på lydbok. Det er mitt første møte med forfatteren, som jeg har gledet meg til å lese. Er glad i gode noveller og har hørt mye positivt om McCracken.

Kanskje blir det også tid til et essay eller to i Essays annen bok av Michel de Montaigne.

Og apropos debatten om e-bok vs. papir: Jeg sier ja, takk, begge deler. Flott med mangfold og valgmuligheter. Jeg leser både papirbøker og bøker på Kindle – og hører masse på lydbøker. Sansen for lydbøker fikk jeg som du kanskje husker etter noen overbevisende innlegg fra deg her på bokelskere for et par–tre år siden, krira. Så tusen takk :-)

Ønsker dere en riktig god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gratulerer med ny jobb.Jeg har vært inne i litt lesetørke for tiden,men har lest Remarques. " Du skal elske din neste". Nå har jeg startet på Cecilie Enger igjen,denne gang "Mors gaver". Grei nok,men er ikke helt begeistret, litt nedtur i sammenligning med Himmelstormeren. Ellers vet jeg ikke hva som blir det neste,står mange for tur etter sommerens bruktbok handling. Været er jo ved å bedres her nå,så må kanskje tenke på å mosjonere legemet litt også.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Leser "Hjerter i Atlantis" av Stephen King. Likte filmen, og liker boka! Jobber i hælja så jeg rekker nok ikke å starte på flere bøker. Men neste på lista er uansett dystopiboka "Metro 2033".

God lesehælj!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke mye dystopi her i gården, må sies ;-) Eller... forresten... Jeg har begynt på boka om BirgitteTengs av Bjørn Olav Jahr (autograf til og med), så får tida vise i hvilken kategori den havner ;-) Den blir mitt tidsfordriv etter 11om kvelden framover.

Ei strålende helg, godtfolk :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser for tiden Stormens Søster av Lucinda Riley. Jeg leste for noen uker siden De syv søstre, og jeg likte denne boka veldig godt, så jeg fant ut at jeg ville lese bok to også. Det er ikke så ofte jeg leser andre genre enn krim, men så lenge boka fenger, er det greit å lese andre ting enn krim også. Greit med et lite avbrekk fra krimhverdagen.

Jeg liker Stormens søster også veldig godt, så jeg kommer nok til å lese oppfølgerne til De syv søstre serien.

God lesehelg til dere. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gjetarhundtrening ser ut til å bli fast innslag på fredagsprogrammet ei stund framover. Som all trening, inneber det opp- og nedturar. I dag var det ein solid nedtur. Møkkahund. Møkka-eigar. Har ikkje sett på makan til dårlig økt. Så då får ein prøve å berge helga ved å lese litt.

Det blir for det meste Metro 2033, har kome litt over halvvegs i denne no. Skulle eg vere så heldig at gretemor-lesesirkelboka Renhetens pris kjem i posten i morgon, så startar eg nok på den også. Men nett no har eg mest lyst til berre å gå og grave meg ned ein plass.

Vonar fleirtalet har hatt ein betre start på helga enn meg. For all del, det er ikkje synd på meg, irritasjonen gjeng nok over snart. God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Huff da! Om det er en trøst, så har jeg ofte en idiot av en hund jeg og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skuffelsen har lagt seg for lenge sidan. Det hjalp å lese litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Noen ganger er de mer samarbeidsvillig enn andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stakkars vofsen, stakkars gjeter`n ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med ny jobb, Krira!

Nå er jeg hjemme igjen fra ferie, og jeg må si at det er litt godt å komme hjem igjen. Borte bra, men hjemme best - er det ikke det man sier? :) Denne helgen leser jeg Skygger av blod av Anne Frasier. En spennende bok om en seriemorder som går etter unge, blonde jenter. Regner med at jeg leser ut boka i løpet av helgen, men har foreløpig ingen planer for neste bok ennå.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Bård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimgeAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaSiv