Bibelen er favoritt-boka mi. Har den ikke litterær verdi også for ikke-.troende? For noen år siden var det en som skrev på bokelskere.no at hvorfor skulle hun gjøre bibel-studier. Er det noen som
husker hva den tråden heter?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har lest en bok som heter Bibelens Verden, og den tar for seg hverdagsliv, filosofi, politikk osv i bibelens tid og land. Ellers så har du Bibelatlas for alle som er mer en oppslagsbok og ikke minst Skatter fra bibelsk tid som tar foir seg litt arkeologi osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bibelen har opplagt litterære kvaliteter. Men siden den består av såpass mange bøker er den litterære kvaliteten høyst variabel: fra det glimtvis ekstraordinære til det - i beste fall - middelmådige. "Litterær kvalitet" var neppe hovedkriteriet til kirkefedrene som plukket ut bøkene. Det er også pussig at Bibelen ikke er skarpere, klarere oversatt. Dette poenget illustreres godt i klassisisten E. V. Rieus oversettelse av de fire evangeliene. (The Four Gospels: A new translation. Penguin Classics, 1952.) Når en oversettelse fra 1952 virker mindre datert enn en fra 2011 er det grunn til å spørre seg om hvilke kriterier bibeloversettere opererer etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei. Jeg kan nok ikke si at bibelen er av litterær verdi for meg personlig. Det kan tenkes det er flere som meg, som ikke er personlig kristne. Kan være de ikke vil avtvinges et svar, for som du ser, blir det fort motsatt av ditt og det ser jo ikke så hyggelig ut? Les bibelen og kos deg med det, men jeg vil ha meg frabedt... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det virkelig ingen som har noe å si?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg kan godt seie noko, sjølv om eg ikkje har svaret.
Eg har ein mistanke om at den manglande responsen på spørsmålet skuldast eit eller fleire av følgende forhold:
- det er ikkje nokon som hugsar det aktuelle innlegget
- det er mange som er på ferie
- det har ikkje gått så frykteleg mange timar frå du spør og til du etterlyser svar

Har du prøvd å søke etter innlegget sjølv? I tilfelle du ikkje veit korleis, så forklarar eg her:
På menyen "Diskusjoner" er det eit val som heiter "Oversikt".
Heilt nederst på den sida du kjem til då, er det eit søkefelt der ein kan søke i innlegga som er skrive på bokelskere gjennom tidene.
Eg prøvde med "Bibel-studier", det gav berre eit treff, nemleg innlegget ditt frå i går. (frå og med no vil dette søket truleg gi minst to treff)
Så prøvde eg med berre "Bibelen", her blei lista så lang at eg ikkje orka å bla igjennom.
Deretter prøvde eg med "Bibelen studere", dette gav 5 treff, men ingen av dei likna på det du er ute etter.

Skulle du hugse fleire enkelt-ord som var med i det aktuelle diskusjonsinnlegget så blir det sikkert lettare å finne fram til det. Lykke til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fant tråden her ved å søke på "Skylapper": https://bokelskere.no/tekst/84206/#n_192961

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild S