På kjøpesenteret der jeg bor finnes flere bokhyller med gratis bøker. Du kan ta med deg den boka du vil hjem helt gratis. Du trenger ikke registrere deg, og du forsyner deg av bokhyllene når du vil. Det er ikke noe krav om at bøkene skal leveres tilbake. Du kan også sette dine egne bøker, som du ikke trenger lenger, i hyllene slik at andre kan få glede av dem.

Dette uforpliktende systemet ser ut til å fungere helt utmerket. Der er alltid mange gode bøker i hyllene. Folk finner bøker og de fyller jevnlig på med andre bøker. Jeg lar meg stadig begeistre av dette fine tiltaket. Og jeg er litt stolt av kjøpesenteret som huser rom for dette. De tjener jo ingen penger på det. Men de skaper trivsel!

Hvorfor ikke lage flere sånne tiltak rundt omkring?

Apropos: I London har en gammel telefonkiosk blitt nabolags-bibliotek :-) Se en videosnutt om det her:
http://www.nrk.no/urix/mikrobibliotek-i-london-1.11652437

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Noe lignenede har Levanger Bibliotel gjort da det har "åpna" en fillial på togstasjonene hvor du kan ta med deg det som er der uten å måtte registrerer deg. De får de alle fleste av bøkene tilbakelevert , sier de..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flotte greier! Sånn raushet og delingskultur må vi bare rose og hegne om! Jeg tenker at de som trår til med gratis bokdelingstiltak bør motta masse positiv feedback. Håper folk gir mange gode og glade tilbakemeldinger til Levanger bibliotek på dette :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ser fint ut, men jeg er usikker på om de tønnene er særlig praktiske :-) Bøker hulter til bulter? - Tror jeg foretrekker bokhyller :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er et fantastisk bra tiltak:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaHeidi HoltanLabbelineIngunnJNorahJBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit Rbrek