Jeg har prøvd lydbøker et par ganger, men ramler hele tiden ut av hele greia. Får ikke med meg noen ting, og mister bare totalt fokus til jeg plutselig kommer til meg selv og har gått glipp av flere kapitler mens jeg har vært fordypet i mine egne tanker. Hva i all verden gjør dere mens dere hører lydbøker? Hvordan klarer dere å henge med? Ligger dere i ro? For hvis jeg gjør noe annet samtidig som jeg hører lydbok blir det bare rot....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg hører mye lydbøker. Siden jeg har både dysleksi og AD/HD, er lydbøker et godt verktøy for å kunne lese bøker jeg ellers aldri ville ha kommet i gjennom. Jeg har dem i bilen når jeg kjører, og mens jeg broderer, legger kabal, eller driver med forskjellige hobbyer. For meg er det umulig å bare sitte stille og høre etter. Da detter jeg ut etter 2 sek.
Det å høre lydbøker er en treningssak, og det blir lettere å henge med etter hvert. Jeg hører kun romaner/skjønnlitteratur, faglitteratur må jeg fortsatt lese selv, helst på papir og med penn:-)
Pass på at du liker den som leser boka, og at den er fengende. Du kan også justere hastigheten. Lydbøker er også en god måte å jobbe med andre språk. Jeg hører mye engelsk.
Det er mye hjelp i ny teknologi, utvalget er blitt mye større, og det er mange flere gode opplesere.
Håper du finner noe som virker for deg, siden vi alle er forskjellige:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har det samme problemet som deg, så lydbøker har jeg gitt opp for lenge siden.

Men jeg hører på cd'er fra radioteateret en gang i blant og når det går på radio hvis jeg vil ha avveksling fra bøker. Der er det lydeffekt, stemning og mer atmosfære enn vanlig høytlesning. Men vanlige lydbøker styrer jeg unna og leser bøkene selv heller:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg "går" lydbøker - nesten alt jeg leser er lydbøker, samtidig får jeg trim - har gjort det i mange, mange år - gikk til jobben, på turer, også når jeg sykler faktisk. Det er lesetiden min det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker egentlig ikke lydbøker (eller e-bøker for den saks skyld), og bruker det kun når jeg kjører bil. Radio blir kjedelig i lengden, og da er lydbøker flott. I tillegg får jeg "lest" flere og andre bøker enn jeg ellers ville gjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen av oss er mest auditive, andre visuelle. Jeg husker f.eks. bedre en lydbok enn en bok jeg leser. Men skal du høre en lydbok er første betingelse at oppleseren er god. Dernest bør man finne situasjoner hvor man er komfortabel med lydboka. Jeg hører lydbok når jeg strikker og når jeg går tur. Husarbeid funker ikke for meg. Ikke gi opp, du vil få "lest" mange flere bøker ved å lytte til lydbøker i tillegg til papirbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjorde jeg også i starten! Det måtte litt tilvenning til.... Nå går det mye greiere! Jeg hører mest mens jeg går tur og for å koble ut andre tanker da jeg legger meg om kvelden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører lydbøker kun mens jeg kjører. Grunnen til at jeg gjør det er for å unngå å tenke meg i hjel.

Hvis boken ikke er bra nok, så faller jeg dessverre ut selv... Og lydbøker er ikke som vanlige bøker heller. Det er litt avhengig av den som leser opp boken også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes lydbøker er kjempepraktisk når jeg: Er ute og går (går til jobb, lufter hunden), lager mat, vasker tøy, luker i hagen eller andre kjedelige oppgaver. Kommer gjennom masse jeg ellers ikke ville rukket å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hører på lydbøker i bilen og nå jeg holder på med enkelt arbeid. Da klarer jeg å holde fokus på boken. Arbeidet bør være monotont som oppvask eller maling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner problemstillingen, derfor bruker jeg sjelden lydbøker og kun når jeg ikke kan gjøre så mye annet. Som f. eks når jeg sitter på bussen eller i senga rett før jeg sovner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har det med lydbøker som med bøker f eks på svensk. Hvis det er lenge siden jeg har lest en svenskspråklig bok, tar det litt tid å omstille seg. Engasjerer boka, tar det ikke mange minuttene å komme inn i historien. Men hvis boka ikke fenger, får jeg problemer med å konsentrere meg. Sånn har jeg det med lydbøker også. En annen viktig forutsetning når det gjelder lydbok: Oppleseren må være dyktig! Hvis ikke nytter det ikke. Da blir jeg bare irritert og må gi opp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En annen ting er lesehastigheten. Lydbøker blir ofte lest fryktelig sakte. Da kan det være vanskelig å henge med. Bruker man streamingtjenester for lydbok som storytel, audible eller scribd kan man skru opp hastigheten, noe som kan gjøre det mye lettere å henge med. Da må man rett og slett konsentrere seg litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

KAN være god sovemedisin - har en "sove bok". Den handler om søvn... Har ikke kommet lenger enn til kapittel 2 da jeg stort sett sovner etter 2 minutter. Så nei, ikke lydbok når man er trøtt.
Hører på lydbok når jeg kjører til jobb, går på tur, lager middag, gjør kjedelig husarbeid - å så mye kjekkere det er sammen med en god bok, hekler eller broderer. Men den må jo så klart være en engasjerende bok! Og har man for mange andre tanker i hodet samtidig fungerer det så klart ikke spesielt bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg klarer ikke lydbøker... klarer ikke leve meg inn i det og kjeder vettet av meg. Her må ting leses selv. Samme er hvis jeg prøver å lese på en skjerm, funker ikke for meg det heller. Er nok litt gammeldags..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker å lese bøker, de lydbøkene jeg har er for det meste hørespill, Knut Gribb bl a og Jernvognen som jeg begge husker å ha hørt på radio, har ikke prøvd en skikkelig lydbok enda selv om jeg har et par stk.
Jeg foretrekker en bok i handa framfor en e-bok, men har egentlig ingen problemer med å lese på en skjerm siden jeg lese masse fanfiction på den måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDaniel