Ønsker tips om gode bøker med handlingen lagt til Berlin. Har nettopp lest Torgrim Eggens herlige "Berlin", som ikke er skjønnlitteratur, men mer byhistorie og kulturhistorie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Bøker av Phillip Kerr og Morten Øen.
Ellers så er det Ian Walker Nattskift i Berlin , og kanskje har Gunther Grass, som skrev Blikktrommen, noe om Berlin

Godt sagt! (1) Varsle Svar

kanskje noe James Bond eller andre spionbøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I den pågåande utvelginga av lesesirkelbok så er det tilfeldigvis to av dei nominerte bøkene der handlinga er lagt til Berlin. Berlin Alexanderplatz av Alfred Döblin som alt er nevnt nedanfor, og Tre kamerater av Erich Maria Remarque.

Ang den siste boka; i følge wikipedia så er rett nok ikkje byen eksplisitt namngjeven, men det er visst Berlin likevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Berlin" av Antony Beevor handler om nederlaget til Tyskland i 2. verdenskrig. Har ikke lest så mye i den selv, men har hørt det er en fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå på nærmeste bibliotek eller antikvariat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var i Berlin tidligere i år. "Berlin-trilogien" av Philip Kerr var boka/bøkene som var utstilt i "alle" bokhandlene, og som tydeligvis ble solgt inn som "må lese"-Berlin-boka til litterært interesserte turister.

Timur Vermes "Han er her igjen", er en bok jeg har moret meg over. Tove Nilsen "Konge i snø" har også mye fra Berlin. Fin bok, hvis man vil gjøre en personlig reise med Tove Nilsen. "Å knuse egg" Av Jim Powell er en bok jeg likte veldig godt - om de opplevde konsekvensene av Berlin-murens fall. Litt handling fra Berlin - mye om øst-vestrelasjoner.

Jeg har satt opp nettstedet boktilreisen.no for Norli, der du kan klikke på ulike reisemål og få opp forslag til bøker. Klikker du på Berlin, kommer du til denne siden:
http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/no/norli/berlin

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I den korte enden av Sonnenallee av Thomas Brussig er en veldig morsom bok fra DDR-tidens Berlin og hvis du leser tysk vil jeg også anbefale Wasserfarben av samme forfatter. Denne er dessverre ikke oversatt til norsk.
Peter Schneider har også skrevet flere bøker om Berlin i DDR-tiden hvorav Over Muren er den mest kjente.
I The Spring of Kasper Meier er handlingen satt til Berlin i 1946 og en føler stemningen som var rett etter krigens slutt. En bok med handling fra andre verdenskrig som delvis er satt til Berlin og som jeg virkelig anbefaler er The Undertaking.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan skrive Berlin i søkefeltet Finn en bok. Det kommer opp masse forslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes nok en masse bøker om Berlin. Jeg kommer umiddelbart på fem, men nevner bare fire, for den ene synes jeg ikke var noe god:
Berlin Alexanderplatz er stemt fram som ei virkelig god bok.
Dag Solstad er kjent som en god forfatter, og har ei bok hvor han trasker opp og ned gatene i Berlin. Jeg husker ikke hva den heter, men det gjør sikkert noen andre.
To røde bøker tilslutt: Stefan Heym skreiv Fem dager i juni, om oppstanden i 1953. Den hardeste boka jeg har lest om Berlin heter Röd Front, Berlin 1929. Borgermesteren forbød 1. Mai demoen, og den røde bydelen Wedding gjorde opprør. Skrevet av Klaus Neukrantz. Den finnes på svensk fra 1973, men er sikkert ikke lett å oppspore lenger.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Spy Who Came In from the Cold. av John le Carre.. Det er mulig at andre av hans bøker kan handle om Berlin også..
På google finner du mange bøker med handling fra Berlin..
Bokbloggen. Lesetips til Berlin-turen. Søk på dette..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmaja