Ser at mange bøker har engelske omslagsbilder, og fant akkurat ut at man kan endre på omslagsbildene. Men tittelen er fortsatt på engelsk...hvordan endrer man tittelen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Den enkleste måten å finne den riktige utgaven på er å søke på isbn. Hvis du ikke kjenner bokens isbn, og ikke finner riktig utgave her ved søk på tittelen eller forfatteren, kan du prøve å google tittelen. Da vil du sannsynligvis finne en nettbutikk som selger den, eller har solgt den, og der pleier de å oppgi isbn. Hvis du da fortsatt får beskjed om at den ikke finnes på bokelskere kan du legge den inn selv. (Finn en bok --> Legg til en ny utgave).

Det er litt dumt å endre omslaget på engelske utgaver til den norske. For det første er det feil, og for det andre gjøres endringen for alle som har lagt den til i samlingen sin (med mindre du spesifiserer at bare du vil ha det slik), så feilen vil "ramme" samtlige som har lagt til den engelske utgaven. :)

Du nevner Mirakelkuren som eksempel under. Jeg har søkt på den, og ser hva du mener. Det er som du sier den engelske som dukker opp, selv om du har søkt på den norske. Jeg vet ikke akkurat helt hvilken algoritme det er som fører til at den engelske blir prioritert (det har kanskje å gjøre med at flest bokelskere har den engelske utgaven i samlingen sin? Sånn fungerer i allefall goodreads.com, tror jeg). Men det er slik at den norske tittelen er "knyttet" til den engelske, for oversiktlighetens skyld. Hvis du trykker på den engelske tittelen og scroller helt nederst på siden, ser du overskriften "Andre utgaver". Her dukker en norsk og to engelske opp. Hvis du vil legge til den norske, trykker du bare på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det er sant... det var bare en bok jeg forandret omslag på (Six years av Harlan Coben), men den har jeg forandret tilbake til det engelske omslaget.
Takk for svar:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men nå fant jeg flere norske utgaver som jeg tidligere kun fant engelske utgaver av (Andre utgivelser). Så får neste "prosjekt" være å legge til bøker ut fra ISBN-nr i de tilfellene jeg ikke finner norske utgaver. Så takk for tips og råd:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde gjort på en annen bok også, men forandret den også tilbake slik at det er samsvar med tittel og omslagsbilde:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan høres ut som du "følger" en engelsk utgave av boken.
For å få "fornorsket" tittelen, så må du nok finne og følge den norske utgaven.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller legge den inn selv..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja... men jeg tror det er sånn her inne at om du følger EN "versjon" av en bok, så følger du ikke nødvendigvis de ANDRE versjonene (utgavene) av den samme boken. (Jeg kan ta feil, men det var noe med at dette var vanskelig å legge inn i programvaren, tror jeg det ble sagt i en tråd for lenge siden.)
Så om vi da i tillegg til de "autoriserte" utgavene får en lang rekke "uautoriserte" utgaver, så ender vi opp med at ingen følger den samme boken, til tross for at alle har lest og lagt den inn.

Edit:
Det ser ut som dette med "bokelskere følger hver sin versjon av boken" er løst.

(Og etter en kjapp titt; jeg liker boksamlingen din.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkelte bøker er bare i engelsk utgave her inne. Hvordan finner jeg den norske utgaven, og får den lagt til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hender jeg finner bilder av bøker ved å google den, laster ned bildet av den, og legger den til. Så laster jeg opp omslagsbildet. Nevn en forfatter og boken med både norsk og engelsk tittel, så skal jeg prøve om jeg finner den på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

F. eks. Mirakelkuren av Harlan Coben. Finner den kun med engelsk omslag....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finner du under "Alarm" hos mine bøker. Gammel utgivelse. Den er utgitt på nytt av Cappelen /Damm.. Mirakelkuren

Harlan Coben
Forfatter: Harlan Coben
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Miracle Cure
Oversatt av: Andreassen, Ivan
ISBN/EAN: 9788202448233
Kategori: Pocket

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dersom du trykker på "Finn bøker" og deretter "Søk etter bøker" finner du under overskriften "Legg til" teksten "legg til ny utgave". Der kan du registrere bøker du ikke finner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage