[ Slettet av bruker ]

Viser 3 svar.

Spennende betraktninger. Skal se om jeg kan se programmet om Alice Miller ;-)
Hun har vært litt av en helt for meg. Leste bøkene hennes for lenge siden. Jeg synes at tesen din i siste avsnitt har mye for seg- det virker sannsynlig at hun kanskje hadde kjent på kroppen, hvor mye psykoanalysen feilet.
Ellers slutter jeg meg aldri å forundre over at bøkene så ofte er bedre enn menneskene bak dem...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei!
Interessante betraktninger du hadde der om Ibsen og Bjørnson!
Når det gjelder Ibsen, har jeg alltid tenkt at han skrev slik han ønsket livet egentlig hadde vært eller at han på en eller annen måte bearbeidet sine egne opplevelser i stykkene. Men det kan jo være ønsketenkning fra min side (jeg er en stor fan av Ibsen) .
Det er allikevel overraskende, hvor stor kunsten kan være og hvor smålig personen bak kunstverket kan være. Tenker her bl.a. også på Richard Wagner som jo var antisemitt.
Nå har jeg sett dokumentaren om Alice Miller og må innrømme at jeg ble ganske sjokkert. Jeg var ikke helt forberedt på omfanget av sviket overfør sønnen.
Det virker som om hun ikke ville innse at hun gjorde ham vondt. For meg virker det som om hun var helt fanget i fornektelsen. Hun nektet tydeligvis også for omfanget av sine egne traumer...
Takk for tipset. Det var viktig for meg å se dokumentaren :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig T