Jeg har bare et lite forslag... Når vi søker på forfattere her inne kommer det opp en liste med bøker han eller hun har skrevet, men hva om det sto noen få linjer om hvem forfatteren er i tillegg? Alder, hvor h*n kommer fra, kjente bøker eller sånne ting. Trenger ikke være mye, bare et par-tre linjer kanskje. Hadde vært så greit å slippe å gå på Wikipedia hver gang jeg lurer på hvem en forfatter er. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Helt enig at det hadde vært flott med litt plass til forfatterinfo "et-eller-annet-sted"! Kunne det vært mulig bare å legge inn lenke til Wikipedia-artikkel om vedkommende forfatter (norsk eller "ytenlandsk", alt ettersom), så hadde bare dét vært kjempeflott og tidsbesparende, e.m.m.

Ønsket mitt: mulighet for to-tre linjer med forfatterens biografiske hoveddata - og så lenke til Wikipedia-artikkel (dersom opphavsrettighetene tillater det - men det gjør de vel???) For i wikipedia-artiklene finner man gjerne bibliografier også, og dem vil jeg gjerne ha tilgang til - dere også?

Og når jeg først er i ønske-modus: en linje med lenke til forfatterens egen nettside/blogg ville jeg også gjerne hatt - flere og flere forfattere har jo eget nettsted nåtildags. Og da hadde det vært flott om vi bokelskere kunne fått vite om dét her på bokelskere.no!

Men kanskje det allerede jobbes i det stille med en slik - eller en mye smartere - forfatter-applikasjon inne i hr. Nesses pauluner?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lenken til wikipedia er den frukten som henger lavest her, det eneste å avgjøre er om man skal lenke til engelske, norske eller begge wikipediasider.

Forfatterinfo er et litt hårete problem å løse av flere årsaker: det krever manuelt arbeid, og må eventuelt løses med en brukerstyrt redigeringsfunksjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det gjelder wikipedia-lenke, så varierer det vel fra forfatter til forfatter hvilken språkversjon som har artikkelen om forfatteren - evt. den beste (og fyldigste) artikkelen. Kan det være mulig å legge inn mulighet for to wp-lenker, og med *språkidentifisering" i et felt ved siden av? (Det dukker jo opp bøker på andre språk enn engelsk og norsk også, og for de som leser fransk, tysk, dansk, svensk, o.s.v., kan fransk wp/tysk wp o.s.v. ha forfatterinfo som ikke finnes i norsk eller engelsk wp....)

Jeg skjønner jo at biografiske data og lenke til forfatternettsted fort kan bli arbeidskrevende - men jeg tenkte jo ikke at du/dere bak nettstedet skulle sitte og skrive "forfatter-cv'er", altså! Min tanke var at det kanskje kunne gjøres som med bok-innlegging - med felter til å fylle ut, og fast norm for hvordan det skulle gjøres. De gangene jeg selv så langt har "måttet" løpe ut på nettet for å få vite mer om en "ny" forfatter funnet her inne, kunne jeg gjerne ha brukt de øyeblikkene ekstra på å legge inn forfatter-opplysningene jeg har funnet. For eksempel. Finner jeg i blant også en forfatterblogg av interesse, vil jeg gjerne bokmerke nettstedet - og da legger jeg gjerne inn lenken dit på bokelskere.no, i stedet for på min delicious.com-konto der jeg har drøssevis av likt og ulikt, ikke bare bokstoff.

Men i første omgang tror jeg at muligheten for wikipedia-lenke vil hjelpe mye - krysser fingrene og håper på julenissen nå....! (Er kjempefornøyd med bokinnleggings-muligheten, og mye vil som kjent ha mer... men er storfornøyd med bokelskere.no uansett, etter å ha gitt opp librarything som jeg fant altfor omstendelig å bruke. Ros til dere for bokelskere.no!)

:-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Okei. Da skjønner jeg det blir vanskelig, med mindre noen har ubegrenset med fritid og vil bruke den til å skrive om hundretusener av forfattere... Men Wikipedia-link ville i alle fall vært bedre enn ingenting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle også ønske det gikk ann å sette opp favorittforfattere, og flere diskusjonesemner om bare forfattere, for jeg synes det er interessant å diskutere forfattere og ikke bare enkeltbøker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så enig! Det skulle vært et eget "forum" der man kan diskutere bare forfatterne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med dere begge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde vært litt gøy ja! (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik Falla