Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg leste denne ferdig i kveld, og er veldig enig med deg. I dag er boka mer aktuell enn noensinne, noe den siste ukas nyhetsbilde har vitnet om. Jeg leste også ferdig "I havet er det krokodiller" forleden.. en litt enklere bok den, men hvor budskapet er viktigst, slik jeg ser det.
Ang Eldorado, tenkte jeg at hvis jeg hadde kunnet fransk, må det ha vært en nytelse å lese den på originalspråket. Jeg senset rytmen i det franske språket, som den norske oversettelsen gjorde det den kunne for å formidle, men norsk er så annerledes, mye kaldere og mindre musikalsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste ut denne i dag. Ikke så ofte at jeg synes at ei bok både har en bra historie og samtidig har litterære kvaliteter, men denne hadde det - i tillegg til at den har et brennaktuelt tema. Siste del av boka fikk jeg assosiasjoner til Steinbecks "Vredens druer". Det var noe med det poetiske språket, troen på fellesskapet og at han ikke tyr til lettvinte løsninger for å få historien til "å gå opp".
Det var et par steder jeg stusset litt på språket, som når svalene "skrek" og de "knasket" dadler, men det kan jo skyldes oversettelsen. Alt i alt ei lesverdig bok!

Jeg har "Bilal" på leselista mi også. Har du lest den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant - det er en nydelig skrevet bok, og i tillegg aktuell så det skriker etter. Kan godt tenke meg at den norske oversettelsen har noen begrensinger ift det franske språket, ja, så det kan jo hende det er årsaken til det du nevner. Bilal, har jeg ikke lest, ikke Vredens druer heller. Bilal, skal jeg sjekke opp..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er helt enig. Kvaliteten på språket er på et annet nivå i "Eldorado", sammenliknet med "I havet er det krokodiller".

Jeg må også si at etter at du anbefalte meg "Ikke si at du er redd", har jeg begynt å oppdage flere og flere bøker som handler om dette blant bøker jeg har lest og en del som står på leselista mi. Ikke overraskende er det få (av de jeg har lest) som er like minneverdige som "Eldorado" og den om den tragiske skjebnen til en av mine landsmenn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, begge de to er veldig sterke bøker. Har du tips til flere bøker på norsk med dette temaet? Marie Amalie har jo skrevet et par bøker, med de har jeg ikke lest.. vet ikke helt hvorfor. Ulovlig norsk er kanskje verdt å få med seg, hva tror du? Og Simon Stranger har skrevet to gode ungdomsbøker; Barsakh og De som ikke finnes..Uff, akkurat nå er overskriften på Kveldsnytt: 900 omkommet.. ( i Middelhavet) de siste dagene..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja. Jeg pleier ofte bare å kjøpe slike titler på nett på engelsk. Så de fleste titlene som jeg har er nok ikke på norsk. Men "Båten" av Nam Le og "Buddha på loftet av Julie Otsuka kan anbefales. De handler ikke om afrikanske båtflyktninger, og "Båten" er bare så vidt innom emnet, men jeg likte dem begge. Særlig "Buddha på loftet" . Den har en skrivestil som imponerte meg stort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Buddha på loftet har jeg faktisk lest (eller hørt på lydbok). Den likte jeg. Sterk og spesiell bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundEllen Berg InstefjordLars MæhlumKirsten LundThomas Heie H.Stig THeidi LAmanda ABjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserTanteMamieHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagMalinn HjortlandSynneMHarald KHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorHeidi HoltanVannflaskeJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminThea