När andra ljuset brinner
då är Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

Lucia er ikke her riktig ennå, men det er uansett andre adventshelg og forhåpentligvis har de som skal ha adventstaker eller stjerner fått de opp nå.

Jeg gjør meg klar til jul på min egen måte, denne helgen lader jeg opp med julemusikk, tv-sport og gjerne en bok ved siden av. Det kommer nok til å gå mest i Once Upon A Time, A True Story of Memory, Murder and the Law av Harry N. MacLean. Dette er en krimbok, men det ser ut til å handle like mye om falske minner og verdien av konkrete bevis.
Jeg leser også 1984 av George Orwell sammen med lesesirkelen, men den må nok legges bort mens sporten er på. Den er litt for interessant til å ha ved siden av noe.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Har slitt mye med hodepine denne uka, så har lest veldig lite selv. Holder derfor fortsatt på med samme papirbok som forrige helg "Mitt urolige sinn". Ellers hører jeg på "Julemysteriet" av Gaarder hver morgen og koser meg veldig :) hører også på "Djevelens barn" av Chris Tvedt. Siste bok i trilogien.. Håper å få kost meg litt i bøkenes verden i morgen kveld!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Mystery & Manners av Flannery O'Connor. Sakprosaforfatteren O'Connor har vist seg å være nesten, om ikke helt, på høyde med novelleforfatteren O'Connor. Dama var uansett genial, og befester sin stilling som en av mine favorittforfattere.

Nå har jeg et gjensyn med en annen av mine favorittforfattere, J. D. Salinger, og er i ferd med å gjenlese The Catcher in the Rye. Jeg har også så smått tatt fatt på Anne Carsons Autobiography of Red, en roman i verseform av alle ting. Er det en roman? Et episk dikt? Begge deler? Det hele er i alle fall trist og rått og ganske fantastisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er også julestjerna (som ser ut som snøkrystall) og lysestake satt opp og julestemningen er fraværende i år også. Jaja ... Pynter mer for advent og jul for tradisjonen sin skyld enn lyst og magi.

Jeg leser litt Nemi for tiden. Er ingen fan av henne (mer fan av Donald), men leser Nemi en gang i blant og leser nå en Nemibok med den enkle tittelen X av Lise Myhre. Nattlektyren er: Lykkeravnene av Paul Durham, og jeg leser fremdeles i Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand. Den boka tar litt tid for at den er stor og inneholder små skrift. Men jeg har det ikke travelt så det får bare ta den tiden den tar.

Ellers er det ingen sport på denne tv-skjermen. (Allergisk mot sport) Den eneste "sporten" jeg ser på er sjakk og superbowl (finalen i amerikans fotball). That's it.

Ellers har jeg kjøpt inn litt filmer til helgen (foretrekker personlig/fysisk samling fremfor netflix og alt det digitale.) Vil ha min egen fysiske samling når det gjelder filmer som med bøker. Jeg er vel litt gammeldags .... Så kjøpte litt spenning og litt skrekk. I kveld skal jeg begynne å se filmen Enemy med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Noen som har sett den?

Og kommer vel til å se en/noen av skrekkfilmene senere i kveld eller i morgen. Vi får se. Alt er opp til dagsformen. Å slite med svimmehletsanfall hele dagen og kvalme er ingen spøk. Har hatt det sånn i to år nå og fremdeles under utredning. Utdredning består det meste av venting, så da er det kjekt å ha bøker og filmer tilgjengelig selv om det blir litt monotont i lengden. Savner den grå hverdag og struktur noe voldsomt. God helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg igang med 1984 jeg også, den virker lovende. Jeg holder samtidig på med den fjerde og siste boka om Elling. Må vel bake litt også, har ihvertfall kjøpt ferdig pepperkakedeig, så får jeg se om det blir med det eller om jeg får inspirasjon til noe mer. Lurer litt på å prøve meg på karamellfudge... God lesehelg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det Maoriens sang av Sarah Lark,som står på leseprogrammet:) den andre oppfølgeren til "Den lange hvite skyens land. Har akkurat begynt,så gleder meg til fortsettelsen,virker veldig bra!
Ellers blir det baking av litt julekaker,og mye kos og ikke minst sport på tv:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det virkelig godt med helg etter 55 timer på jobb denne uka. Etter en lang arbeidsuke er det godt å kunne sette seg i godstolen eller sofakroken med en god bok. Jeg fortsetter å lese Borderline av Liza Marklund. Jeg var litt skeptisk til denne boka før jeg begynte, da jeg føler at de siste bøkene fra denne forfatteren har hatt litt varierende kvalitet, men denne boka er virkelig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Respektabel arbeidsuke! En time fra limit iht kjøre og hviletidsreglene (forordning561/2006 artikkel 6.2). Forstår usikkerheten på Liza Marklund. Henne droppa jeg etter ei bok. Men... Vi er heldigvis forskjellige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg De Usynlige av Roy Jacobsen. Holder også på med La Peregrina av Cecilia Samartin. Så det blir nok noen sider i denne boken også.

God helg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsatt leeeeeenge til jul ....
Eg har nyleg starta på Flaggermusmannen av Jo Nesbø, etter å ha lest nokre av dei siste bøkene om Harry Hole er det artig å hoppe tilbake til start og merke seg utviklinga han har gjennomgått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest Markens grøde av Hamsun denne uka,grei nok men ikke så mye mer. Nå i helga vet jeg ikke helt hva jeg faller ned på, muligens en Sansom eller Irving. Uansett,lesing blir det nok helt sikkert.
God helg til alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" En bønn for Owen Meany" av John Irving blir min primærbok denne helgen. Startet lesingen på mandag, liker innholdet godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir nok litt sport her også og siden pynting er unnagjort så blir det tid for lesing.
Holder på med 1984 av Orwell sammen med lesesirkelen jeg også, men føler at jeg ligger så godt ann med den at jeg kan finne frem en bok til.
Har akkurat kjøpt en krimbok og begynner på den idag. Det er Stalker av Lars Kepler og denne gleder jeg veldig til å lese.

God helg og god andre advent til dere alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karen RamsvikHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingPiippokattaEllen E. MartolToveKaramasov11VibekeChristoffer SmedaasINA TORNESKirsten LundLise MuntheCathrine PedersenAnneWangBjørg L.BookiacHilde H HelsethTrude JensenHarald KBjørg Marit TinholtStig TEvaHelena EJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.