Etter at jeg kom over en bok på et loppemarked hvor den forrige eieren hadde skrevet så fint om sitt møte med boken fikk jeg lyst til å begynne med det samme. I nevnte bok står det bl.a. at vedkommende leste den påsken 1984 da hele familien var på hytta, at han/hun synes det var en vakker, men trist bok. Tidligere har jeg vært ganske streng på at jeg ikke vil ha eselører eller annet kluss i bøkene mine, men er dette kluss? Vil jeg låne bort bøker jeg har skrevet slikt i? Jeg vurderer også å legge inn en løs lapp i bøkene, men disse forsvinner vel?
Lurer på om andre skriver i sine bøker, og i så fall hva.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg gjør det i pensumbøker, men jeg holder på å lære meg selv å gjøre det i andre bøker også. Jeg blir alltid glad av bøker med understrekninger og notater i margen - det viser så tydelig at boken har engasjert på et eller annet vis, og det tydeliggjør også at bøker er bruksgjenstander, ikke dekorasjon. Det er i tillegg utrolig praktisk å notere i selve teksten om man skal analysere den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, eg har aldri skrive i ei bok, og det er egentlig berre toskeskap å ikkje gjere det. Mange gangar ville eg hatt nytte av å notere ting eg tenker undervegs medan eg les bøker, men hemninga mot å "øydelegge" bøkene er for djupt rotfesta. Det kan tenkast at eg kjem til å starte med å notere ein gang i framtida, men tanken må nok få modne ei stund til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan ikke tenke meg å skrive kommentarer eller annet i bøkene mine. Men dersom jeg får en bok i gave synes jeg det kan være hyggelig om giver har skrevet en hilsen foran i boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har faktisk aldri tenkt tanken at jeg kunne kommentere i skjønnlitterære bøker, men i pensumbøker har jeg jo gjort det. Men nå satte du meg på tanken, det er jo en fantastisk idé, - enda bedre enn å skrive kommentarene sine her ;-) Da vil de følge boken og mine etterkommere vil kunne se hva jeg mente, - for, som jeg kjenner mine nærmeste, vil ikke mine bøker havne på loppemarked i første omgang ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skriver nesten aldri i bøker, men tråden fikk meg til å tenke på Helene Hanff og hennes bok "84 Charing Cross Road": you leave me sitting here writing long margin notes in library books that don't belong to me, some day they'll find out i did it and take my library card away.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har vært veldig i mot skriving, eselører osv i bøker tidligere.
I fjor fant jeg derimot ei bok på et byttebord i Syden, med en hilsen fra den forrige leseren og hennes opplevelse av boka. Det var koselig, og noe jeg vil starte med selv også :)
Jeg har også begynt å stryke over setninger/ avsnitt i faktabøker som treffer meg, for å lett finne det igjen! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så lenge det er en bok man eier selv, og ikke låner, så er det jo greit å kommentere i dem. Det å skrive litt om møtet med boka eller forholdet man har til boka er jo en kjempefin ide! Har aldri gjort det selv, kun skrevet navn og kontaktinfo i mine. Har noen fagbøker jeg har skrevet i da, når jeg enten har funnet ord jeg må slå opp hva betyr, noe jeg må huske på å komme tilbake til eller jeg har noe å legge til. Har også noen bøker som andre har hatt før meg, og hvor de har skrevet bokas pris i. Har ikke gjort det selv. Har også en gammel bok jeg har kjøpt brukt og som betyr mye for meg, med en kjærlighetshilsen fra en mann til kona si. Den hilsenen syns jeg er koselig å ha i boka og gjør at jeg setter enda mer pris på den! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har hent jeg har rettet opp feil eller kommentert noe som har sjkedd etter at boka kom ut, selv i biblioteksbøker og da helst i fagbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har faktisk en del bøker jeg har skrivi noen kommentarer og lignende i. Og en god del understrekinger og utropstegn.Men det er nok først og fremst fagbøker,ikke stort i romaner. Låner ikke bort så mange bøker,men hade ikke hatt betenkligheter å låne bort bøker jeg har skrevet i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes helt fantastisk ut! Og er selv ikke glad i skriblerier og eselører i bøkene. Ville nok prøvd å finne en løsning med ark selv isåfall. Binders? Evt lime på permen, gjøre arket lite og pent :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander Styveelme