Alice har personlighet! En tenksom, rettskaffen og artig jente – langt utover det Disney-versjonen klarer å formidle (eller har til hensikt å formidle).

Hvordan skal man bedømme en bok? Historien i seg selv er ikke all verden. Men denne boken er så mye mer.

Zinken Hopp har gitt den gamle teksten en moderne og like fullt troverdig oversettelse/gjendiktning. Så levende og god. Så full av de mest fantasifulle ordspill (hvorav en del nok går over hodet på barna).

Tove Janssons illustrasjoner tar likevel kaka! Hvordan hun med sin tilsynelatende enkle strek gir alle de vidunderlige skikkelsene sin egen personlighet, lar dem utstråle sine tanker og tvil, sin ettertenksomhet, usikkerhet og glede. Så uttrykksfulle og humoristiske at det bare er å gi seg over. Dette er vel nettopp hennes genialitet – her kan vi alle kjenne oss igjen. Ubetalelig!

Jeg lot barnebarnet trille terningen, og den havnet på 6.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne boka er på ønskelisten min, det samme med Stoner. Kom så langt som til kassen på Haugenbok nå, før jeg tenkte strengt til meg selv; Biblioteket først. Det er den nye regelen som har hindret mange bokkjøp. Så da haster jeg bare videre til bibliotekets nettside. Gleder meg til begge disse bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud Husevåg