Det er noen bøker som gjør det neste bokvalget veldig vanskelig. Når det bare er noen sider igjen i The Stranger Beside Me skjønner jeg at dette er en sånn bok. For hva slags bok skal man velge etter å ha lest om en mann som etterlater seg døde eller savnede jenter uansett hvor han reiser. Mannen er selvfølgelig Ted Bundy og denne boken er muligens den beste True Crime-boken jeg har lest.

Det har tatt litt tid å finne ny bok, men hva passer bedre enn en oppløftende dyrehistorie? For å å ikke fjerne meg altfor langt fra den dystre verden til de kriminelle skal jeg lese
Bloodhound in Blue av Adam David Russ. I boken følger vi JJ og hans menneskepartner gjennom solskinnshistorier og nederlag i polititjenesten.

Det er jo også en ekstra helgedag på grunn av prinsen, for meg betyr ikke det stort, men for de fleste betyr det kanskje en ekstra lesedag. Det er lesehelg, men på lørdag er det sport for alle penga, det begynner med Nordic Fight Night med Brækhus og avsluttes med Zuccarello og NY Rangers/LA Kings. Om jeg er våken selvfølgelig :-)

God helg og god pinse!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 44 svar.

Ferdig med Mormor hilser og sier unnskyld. Bare en ting å si, mormor er rå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koser meg med Leserne i Broken Wheel anbefaler . Den treffer meg nok mest pga hovedpersonens forhold til bøker og lesing - lett å kjenne seg igjen i :) Leser boka som e-bok denne gangen for å teste ut eBokBib som bibliotekene i Hedmark ( og flere fylker) startet opp med sist mandag, og det fungerer helt fint.

Campingliv for min del denne helga - og det passer jo perfekt med lesing. En tur på Ringebufjellet med valpen vår i går og ellers følger jeg jo selvfølgelig med på Stanley Cup- finalene og Zuccarello - håper på seier i den tredje matchen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi krysser fingrene og håper de spiller bra og har flaksen på sin side nå som de er tilbake i NY. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gikk dessverre ikke så bra :( Håpet er at de kan klare å snu det i neste kamp - men tror det skal holde hardt. Men lever jo i håpet selvfølgelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ikke så bra ut nå, men de har snudd lignende situasjoner før. Evig optimist :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klarer virkelig ikke å fokusere for tiden så blir lite lesing til tross for at jeg har prøvd meg på tre helt forskjellige bøker den siste tiden. Spørs om jeg bør finne noe enda lettere å lese...uten at det blir for lett!
Har hørt et par cder av "Tilståelsen" av John Grisham de siste dagene. Virker som en bra bok som passer i fht hva jeg liker. Kanskje bare ikke helt rett tid...

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"T. Charles" - er det Theresa Charles du mener? Jeg har Hennes nye nabo og Hennes annet jeg i hyllene etter min mor. Er dette bøker du vil anbefale å bruke tid på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk skal du ha! Da kan jeg ty til mine to neste gang jeg sitter på hytta og trenger noe lett lesestoff.

Det var en som sa at 50% av en bok handler om forfatteren, og 50% om leseren. Jeg tror veldig på den teorien.
Artig sammentreff - se profilsiden min, min "Bio:" :-)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har du prøvd ungdomsbøker? Min erfaring er at de ofte har den driven som trengs for å få igang hjulene, ellers har jeg bare et tips: ta tiden til hjelp. Noen ganger hjelper det ikke uansett hva man prøver, det er rett og slett hjernen som ikke henger med.
Tilståelsen likte jeg hvertfall veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det har jeg ikke tenkt på! :)
Men jeg tok med meg "Leserne i Broken Wheel anbefaler " av Katarina Bivald stillheten og på hytta et par dager. I stillheten og det fine været sosiae løsnet det veldig innimellom det sosiale! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant Jungelboken under et opphørssalg og bruker lesetida i pinsen på den. Våken i sekstida på morran og plutselig er jeg førti-femti sider underveis. Aldri lest denne før. God bok, sier en på 49 :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg las også denne nyleg, og likte den godt. Er 47, så då gjeng eg ut frå at eg framleis vil like den om to år ....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gamlingene leser barne- og ungdomsbøker ;-) Om to år er du like ung som meg ;-). Jajamen sann!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

i pinsa er det jo tungetale som gjelder.
jeg leser forever odd.bare jeg ikke er for full

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga er ikke så bra helsemessig,så da er det beste for meg noe lett lektyre. Så jeg har bladd litt i ukeblader,fant forresten et nydelig sitat av H.C Andersen der som jeg postet på en annen tråd!
Ellers så begynte jeg på Elleve år av Sigrid Undset,litt tung,men bra,så den får ligge en stund halvlest på nattbordet! I går begynte jeg på"Kunsten av å høre hjerteslag" av Jan Philipp Sendker, virker som en ok lettlest bok! Ellers så er det jo bra å bare ligge å høre på fuglesang og se på båtene som "tøffer" utover det er nok underholding for meg! Nyt resten av pinsen folkens,her hos oss har vi nydelig vær!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God bedring:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har blant annet fått lest ut A Clockwork Orange, som jeg har hatt lyst til å lese lenge. Spesielt interessant for en psykologistudent å lese om klassisk betinging "i praksis", iallefall med tanke på at boka ble skrevet på en tid da behaviorismen fremdeles stod sterkt (ihverfall i USA). Som boka påpeker er det kanskje ikke bedre å være tvunget til å være god, enn selv å velge å være ond...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er tilbake hos Bokelskere etter en lang pause for andre ting, og har sett at det er over 10 måneder siden jeg avsluttet en skjønnlitterær bok. Så, da kaster jeg meg ut i det med "American Gods" av Neil Gaiman, igjen, og "Hemmelig fortid" av Nora Roberts.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hyggelig å se deg tilbake igjen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg selvfølgelig Haugtussa som bare blir bedre og bedre.
I går avsluttet jeg L av Erlend Loe som jeg hadde store forventninger til og som ikke nådde opp til dem. Dog gav jeg boken terninkast 4.
I går kveld begynte jeg å lese Pelle Erobreren av Martin Andersen Nexø.
Denne boken ble anbefalt når vi skulle velge bok i lesegruppen her inne og jeg syntes den hørtes så interesant ut at når jeg kom over den i bruktbutikken så ble den min.
Den har startet fantastisk og dro meg inn i historien umiddelbart så jeg ble liggende utover natta og lese. Gleder meg virkelig til å lese denne romanen som er i to bind.

Ønsker alle her inne en god og fin Pinsehelg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den ekstra helgedagen gjør ikke noe fra eller til for meg heller. Her er det fortsatt like hektisk – og for lite tid til lesing. Som et resultat blir «skal-lese»-hyllen min bare fullere og fullere, for jeg kan ikke godt la være å kjøpe bøker. Godt å ha noe å glede seg til når ting roer seg litt om et par måneder :-)

Jeg holder fortsatt på med mursteinen Tårnet av Uwe Tellekamp, romanen med handlingen lagt til Øst-Tyskland før DDR-regimets fall.

På lydbok hører jeg Border Songs av Jim Lynch, en roman om et lite samfunn på begge sider av den kanadisk-amerikanske grensen, der livet har forandret seg radikalt etter 9/11. Men først og fremst handler den om Brandon Vanderkool, en virkelig underlig skrue.

I tillegg regner jeg med å lese ut novellesamlingen The Iraqi Christ av Hassan Blasim i kveld eller i morgen. Tenkte jeg skulle begynne på Under åpen himmel av Jesús Carrasco, men har ikke helt bestemt meg ennå. Carrasco er et nytt forfatternavn for meg, men det er en liten sak på bare 158 sider, og jeg har fått den sterkt anbefalt.

Riktig god helg og god pinse!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En ekstra fridag i helga gjør heller ingen forskjell på meg heller og forstår hvordan det er. Er fremdeles sykmeldt og arbeidsledig og ville ha gjort hva som helst for å ha vanlig arbeidsdag/hverdag, men det kan jeg bare se langt etter. Det er jo bare ventelister hele tiden. I mellomtiden drukner jeg sorgene mine i bøker og filmer (mest bøker).

Og denne helga skal jeg lese videre i Stål av Silvia Avallone (sommerlektyre), og jeg skal lese ferdig Naboens sønn av D.A. Mishani (meget spennende israelsk krim så langt) og jeg får jobbe meg videre med Mapuche av Caryl Férey som jeg syns er litt tungtrødd.

Nå er det kaffetid og jeg skal lese mer. Må lese forferdelig mye ellers får jeg mørke tanker og syns meget synd på meg selv haha. Fordi jeg savner å være i arbeidslivet. Misunner alle som har god helse og er i arbeid. Så jeg får bare fortsette å være tålmodig.

God helg:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kva synest du om "Stål" så langt? Eg har vært litt nyfiken på denne, og lurer på om det er ei bok eg bør sjå etter på framtidige sal.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Jeg var også meget skeptisk til boka Stål, men har kommet over hundre sider og har blitt mer fornøyd. Hvis du liker bøker med sterkt persongalleri er nok dette en bok også for deg:)
PS: Beklager for sent svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Eg føyer denne til lista over bøker eg skal sjå nærmare på dersom eg finn dei på sal el. l.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange som ikke vet hvor godt de har det ja. Det å ha mulighet til å jobbe savner jeg og, men jeg har innfunnet meg med at akkurat nå så er ikke det tilfellet. Det å vite at en mulig behandling ligger flere år fram i tid skaper ikke akkurat god stemning, men så lenge håpet er der så holder jeg fast i det.

Finner de fremdeles ikke ut hva som må til for å få deg frisk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De vet hvorfor jeg sliter med svimmelhetsanfall og tåkesyn, men de vil jo selvfølgelig undersøke saken grundig for å utelukke at det ikke også er andre ting, og ventelister for å gjøre undersøkelser som kan ha positiv effekt eller ikke, så da er det en del ventelister. Så det er stort sett ventetid eller dødtid som jeg kaller det. Og jeg vil fremdeles ikke innrømme at jeg sliter med svimmelhetsanfall og tror at jeg er bra nok til å jobbe haha. Vanskelig å innse at man må være hjemme en periode mens man er under utredning.

Og det har vært mange bomturer frem og tilbake til spesialister før ting ble tatt mer på alvor, så stort sett har det bare vært ventetid. Det er det som er det verste med hele opplegget. Er vant til å få svimmelhetsanfall, men blir aldri vant til denne evige ventingen:) Så ting tar tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i det. Det å innse, tror ofte det er mer å innse enn å innrømme, at helsa ikke er som den bør være er vanskelig. Det tok meg noen år før jeg skjønte at jeg ikke var frisk selv om jeg hadde en god periode. Ennå kan jeg finne på å "tro" at jeg er frisk om jeg har vært relativt bra i over en uke :-) Ønsker deg hvertfall lykke til meg venting og undersøkelser, vet selv hvordan det tar på når alt er så usikkert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært sykmeldt siden august i fjor og hjemmeværende snart ett år nå. Og klarer ennå ikke å innse at jeg må bare være tålmodig, akseptere situasjonen som den er nå, og tror jeg klarer mer enn det jeg gjør nå for tiden. Slutter aldri med å lure meg selv:)

Takk for det. Håper det blir lettere fremover for oss begge:) Ha en fin pinsehelg videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har levd i et "smertehelvete" I litt over 6 år,så jeg vil gi deg et veldig godt råd :fokuser på alt det som er positivt i livet og har du en god dag så lev den med hele deg! Det er trist når unge som dere skal måtte ha plager men hvis du hver dag klarer å finne en ny positiv ting,skriv de gjerne ned,så ser en plutselig oi,det er jo noe bak alle de grå skyene! Bare et lite tips med ønske om en god pinsehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er det som er problemet. Jeg fins ikke positiv. Jeg er nok det mest negative mennesket som noen gang har eksistert:) Og mange mennesker rundt meg har oppdaget hvor negativ jeg er uten å "gjøre det til" :) Men tar en dag av gangen og forlanger ikke mer:) Har ikke noe valg.

Men setter jo pris på alle tips selv om jeg ikke har evne til å tenke positivt og vil ønske deg og alle andre god pinsehelg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. du er vel positiv her ihvertfall, du setter pris på tips og ønsker alle en god pinsehelg. Du tar en dag om gangen. Jeg støtter Mariann i at det er lurt å komme seg ut, sola hjelper snikende på humøret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Positiv og positiv. Det eneste positive i livet mitt generelt er kaffe og bøker, og boktips da:) Men alt det andre kan bare ¤#""¤!"#¤#" hahah. Er virkelig nedstemt for tiden, men har jo vært hjem i snart ett år og det er ikke rart jeg blir i dårlig humør, for jeg vil heller inn i den grå hverdag, ha arbeidsplass enn å være hjemme. Det er så kjedelig:) Prøver jo å sitte ute og lese når det er fint vær, men litt kjedelig hver dag. Jeg savner det å være til nytte og dra hjem igjen med god samvittighet. Det er det som er det store savnet. Føle at man har gjort noe og så gjøre litt som man vil på kveldstid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei. Og ja. Ventetiden er det aller verste. Kvele tiden. Det er vanskelig å få til. Mange snakker om at tiden flyr av sted, men for meg er det motsatte. Malte litt før i tiden men har ikke hatt energi til det i det siste så det har vært litt på hylla, så det eneste jeg har er bøkene for tiden, men takker for alle tipsene og vi får se hva jeg ender opp med å gjøre. Kanskje jeg skal skrive en bokversjon av Min kamp bøkene hihi. Har jo all verdens tid til å skrive, men dessverre er jeg ingen forfatter:(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er selvfølgelig veldig lurt å ta en dag av gangen,men hvis du en dag kjenner at formen er litt bedre,så nyt den,gjør noe greit som du kan leve en stund på! Det var det jeg mente,jeg har selv vært nede i det mørket,men klarte å komme meg opp igjen slik jeg forklarte deg,begynte å fargelegge livet mitt igjen,step by step! Vet at det ikke er lett,men har tror på at alt snart går bedre for deg,ikke gi opp den troen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare litt vanskelig for å se det positive i ting for jeg har lenge vært i mørket og er der fremdeles. Lei av at dagene føles som akkurat den samme osv ... Men jeg får bare holde ut:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trodde jeg skule startet på Steinbecks Vår misnøyes vinter,men det buttet litt imot,så den ble satt på vent. Har heller gått til Englend igjen og finni fram D.H.Lawrence og boka Regnbuen. Den lover bra,så jeg håper det blir tid til den oppi øy-tur,dugnad og sjuke barnebarn.
God Pinsehelg til dere alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg startet på Helvetes engler forrige helg: https://bokelskere.no/bok/helvetes-engler-hells-angels-mc-norway/401525/. Interessant bok fra innsiden av Hells Angels Norge (i den grad de har latt noen komme inn på seg). Gode fotografier og bra tekst. En bok jeg kan kose meg med i rykk og napp. Og en bok som avmystifiserer og nok kan lette på folks fordommer.

Så tar jeg nok frem igjen Om å skrive. Denne passer også fint til å ta frem av og til og legge bort igjen. Forfatterintervjuene gir stoff til ettertanke.

Netflix la ut hele sesong 2 av Orange is the New Black i dag... Da blir det vanskelig å unngå at dette blir en seriehelg! Også fordi jeg nettopp har begynt å se på Oz - den første serien HBO lagde. Hardbarket fra innsiden av amerikansk fengsel og action så det holder. Den gikk fra 1997 til 2003 og filmingen og fortellerstilen er litt datert allerede, synes jeg. Men interessant likevel. Noen av skuespillerne og tekstforfatterne dukket siden opp i geniale The Wire, så en viss kvalitet er det jo.

God helg alle sammen! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ser for meg at denne boken viser en slags solskinsside av HA, men poenger er kanskje ikke å vise alle sidene. Det er vel heller å vise at de har flere sider enn media og folk flest hører om.

Serier er min store "tidstyv" så jeg vet hvordan det er. Det er mange gode serier der ute, men jeg har en tendens til å bli hekta på alt jeg ser mer enn to episoder av. De du nevner har jeg bare hørt om, sikkert fordi jeg ikke har netflix. Høres uansett ut som noe jeg burde holde meg unna :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 30-40 sider inn i «Ulysses» av James Joyce. Blir spennende å se hvor dette bærer hen.

Skal tilbringe helga på fjellet og da må det nok leses litt krim også, så «Jeg vet hvem du er» av Yrsa Sigurðardóttir er med i ryggsekken.

God lesehelg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude Jensen