Mange vil nok oppleve denne boka som litt traust og vanskelig å komme seg gjennom, men da jeg leste denne i min villeste Ringenes Herre-feber for en del år siden var det helt uproblematisk å lese den fra perm til perm. Satt med notatblokk og penn og skrev ned stikkord underveis, for det var mye å huske på. Toppen av geekyness kanskje, men men!

Så ja, er man Ringenes Herre-frelst og har litt tålmodighet, er det absolutt verdt å lese denne boka. Man får et mye dypere innblikk i Tolkiens verden enn kun ved å lese Hobbiten og Ringenes herre :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 9 svar.

[ Slettet av bruker ]

Har du lest de andre bøkene vil det nok gå helt fint! :) Den er jo ikke spesielt tykk heller, så er interessen for Midgard og Midgards historie der, vil du nok nyte boka. Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Kunne ikke sagt det bedre selv. Boken har spennende partier men jeg føler at den innimellom er litt.. tja.. traust som du sier.. Jeg trengte to forsøk for å få lest igjennom den fra perm til perm, men det var verdt det synes jeg. Ringenes Herre og Hobbiten ble bedre av den. Når det er nevnt.. Jeg tror ikke jeg ville anbefale boken for noen som ikke har lest Hobbiten eller Ringenes Herre eller helst begge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, veldig enig med deg i det siste du sier der Móris. Å lese Silmarillion uten å ha lest Hobbiten og Ringenes Herre først blir en tålmodighetsprøve av de store.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe... "min villeste Ringenes Herre-feber". Been there, ja.

Men det kan jo være nyttig å bemerke at Silmarillion er et ganske annet dyr enn Ringenes Herre bøkene. Det er på en måte legendeverket til Midgard, og dette er historier primært fra første tideverv. Krigen om Ringen foregår i tredje tideverv, omlag 3000 år senere. Og det er mange forskjellige historier og legender som spenner over et langt tidsrom vi får lese i Silmarillion, ikke et sammenhengende narrativ med de samme hovedpersonene. (Var jeg litt nerd nå kanskje?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig. Og jo flere ganger man leser den, jo bedre blir den også. I alle fall har det vært slik for meg. Har jo noe med at man husker navn, steder o.l. bedre selvsagt, men jeg synes jeg har "funnet noe nytt" for hver nye lesing også :) Absolutt verd de timene jeg har brukt på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si at jeg finner noe nytt de fleste ganger når jeg leser Ringenes Herre også. Har lest Hobbiten litt for ofte til å finne noe nytt vær gang, men jeg finner nye ting av og til der og..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen