Å fange lesaren inn i dei sanne historiane/fakta er ikkje alltid like lett. Tomm Kristiansen greier det i "Afrika - en vakker dag".

Eg har boka som lydbok i bilen. Han har ei god røyst å høyre på og greier å få meg til å sjå bakom overskriftene om Afrika. Det er mykje elende, men òg sterke skildringar av det gode som skjer. Vi får eit innblikk i ka som skjer med heltane når dei får pengar og makt, når dei skal gjennomføre demokrati i staden for det militante dei har levd i. Du skal vere stor for å greie å halde stien din rein då. Og ka har eg lov til å gjere og grunngje med at det er ein del av kulturen min? (Td er det ei plikt for mannen å ligge med ei jente som er kåt (= voldta ei kvinne med kort skjørt)).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Politikk handler om menneskeskjebner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTonesen81Christoffer SmedaasMarianne  SkageIngunnJDemeterMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBL