Er det "obligatorisk" å lese krim i påska? Ser at avisene bugnar av annonser for Påskekrim, og eg må innrømme at eg ofte let meg friste.
Denne påska skal eg iallfall ha selskap av Mesteren og Margarita, men har også bestemt meg for å leite fram Kaptein Corellis mandolin som eg trur eg har lese før, men har svært lyst til gjensyn......
Og om tida og veret tillet det, så vil det nok bli litt krim også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg holder fremdeles på med En gatekatt ved navn Bob. Jeg er forferdelig treg for tida, men jeg finner ikke tid til å sette meg ned å lese så mye som jeg vil etter jeg fikk en sønn for 7 mnd siden. Men det går sakte, men sikkert framover. Krim leste jeg meg lei på for flere år siden dessverre. Jeg elska krim tidligere, leste knapt annet. Men etter flere år med krim, krim og atter krim, så finner jeg det nå heller kjedlig. Til og med påskekrimmen på tv har jeg bytta ut til fordel for Doctor Who og Andromeda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om ikke obligatorisk, så i alle fall avslappende.. Vanligvis bruker jeg påsken til mye lesing, da en blanding av krim og fag. Palmehelga begynte jeg på Tore Renbergs siste: Vi ses i morgen, - og er det lov å si at hittil er jeg skuffet? Hadde store forventninger til boka, både fordi jeg har lest og likt alle Jarle Klepp-bøkene, og fordi anmeldelsene, både i aviser og her har vært VELDIG gode.

Nå i den "ordentlige" påskehelga blir det jentetur og da er det erfaringsmessig ingen vits i å ta med bøker. Men lesestoff blir det likevel, har pakka ned utgaver av magasinet Plot som jeg ikke har fått lest skikkelig enda. Og skulle det bli litt kjedelig så bugner hytta over av krimbøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter en uke med lite lesing, gjorde jeg meg ferdig med boka jeg holdt på med ista, så nå skal jeg begynne med "Papirgutten" av Kristina Ohlsson. Gleder meg stort! Denne har liggi å venta på påsken siden den ble gitt ut.
Rekker jeg mer i påsken ligger også "Dødsskipet" av Yrsa Sigurdsdottir på vent :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen krim på meg. Foreløpig er jeg bokmett på den slags, og det er nok krim på tv. Skal derimot ferdiglese Jon Kalman Stefanson sin Engelenes Sorg, som er like strålende som hans første i trilogien, Himmelrike Og Helvete, og John Boyne sin Gutten I Den Stripete Pyjamasen - som visstnok skal sendes som film i løpet av påsken (uvisst hvilken kanal).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så kom endelig "Den stille veka", roa kan senke seg, og i tillegg til litt planlagt familiehygge skal boka/bøkene få mi merksemd.
I tillegg til dei bøkene som eg alt er i gang med, har eg lyst til å få med meg litt krim også.
Ser at eg har fire uleste bøker av John le Carre - forstår ikkje kvifor eg har kjøpt dei sidan dei berre har stått og samla støv. Trur kanskje dei blir ståande litt til, har nesten litt lyst til å prøve ein for meg heilt ukjent forfattar, Eystein Hanssen og hans De ingen savner.

Uansett: Ha ei God Påske, og kos deg med boka di! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år blir det litt "pliktlesing" i påskeferien min. Har en del bøker jeg føler jeg burde lest, som utvalgte klassikere og denslags, og disse er ikke alltid de mest fristende å begynne på. Har ofte litt tyngre språk og historie, men jeg har flere ganger blitt positivt overrasket. Denne påsken tar jeg med meg Great Expectations og The Great Gatsby, sammen med Flukten fra Nord-Korea.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gi blaffen i pliktlesingen, og kos deg heller med bøker du har lyst til å lese!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, nå har jeg kjøpt noen nye, så det blir nok litt forandringer i planene :) Først ut er Kate Mortons siste; The secret keeper. Dickens får heller vente!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er det en tradisjon å lese Krim i påsken. I dag var det så gode tilbud på Krimbøker i Coopbutikken, så jeg bare måtte kjøpe to.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er ikke nødt å være krim i påska, men jeg kjenner det i skotten at nå vil jeg ha spenning. Slår aldri feil når det nærmer seg påske. Er i full gang med Gravrøys. Det vederstyggelige ligger og venter, pluss at jeg har en hel haug med krim her i hus som gjerne skulle blitt lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, hvorfor i all verden skulle det være "obligatorisk"? Det er først og fremst et salgs-stunt. Dernest er det, for noen, en tradisjon (grunnet forlagenes salgs-stunt...). Den tradisjonen er sikkert trivelig for de som liker rutiner ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og verkeleg eit salgs-stunt med suksess, trur eg....
Reklamen for krimbøker florerar overalt, synest eg. For eit par dagar medan eg stod i kassa-kø inne på eit av kjøpesentera her eg bur, stod ei dame framfor meg. Ho kjøpte ikkje mindre enn ti!! krimbøker som ho skulle kose seg med i påska, sa ho. (Eg er forresten ikkje så glad for at kolonialbutikkane sel bøker....trur det fører til at utvalet i bokhandelen blir meir begrensa?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må ikke være krim i påsken selv om det kan virke som at det er obligatorisk. Selv "hater" jeg krim, noe som jeg har skrevet om tidligere ( jeg leser faktisk to krimboken nå, men det er en annen historie som jeg kanskje kommer tilbake til). Jeg har ikke satt opp noen leseliste for påsken, kanskje noe historie, filosofi og litt religion og livsvisdom. Påske er jo egentlig en religiøs høytid så da skulle vel dette passe sammen med en god roman. Det er ikke sikkert det blir tid til så mye lesing, barn og barnebarn har meldt sin ankomst. Bøker er viktig, men det er ikke alt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg likar godt å lese ei god! krimbok i ny og ne - uansett om det er påske eller ikkje.
Men dette med krim+påske har vore vanleg i ganske mange år. Veit at eg har lese ein eller annan stad om kva som var starten på fenomenet, utan at eg kan huske kvar og kva.
Veit heller ikkje om dette er eit særnorsk fenomen, eller .....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste for kort tid siden om hvorfor krim blir brukt som påskelitteratur, kanskje det samme som deg. Jeg husker ikke hvor og hva det sto, muligens noe om henvisning til påskens dramatikk. Om det er et særnorsk fenomen sto det også noe om. Slik er det ikke i Sverige om jeg husker rett. ( Jeg må lete opp den artikkelen.)
Av prinsipp eller bare for å provosere liker jeg ikke krimbøker, men kanskje er jeg i ferd med å forandre litt mening. Vi er alle forskjellig og liker forskjellig typer litteratur. Og godt er det, for min smak er kanskje litt sær, og det ville bli kjedelig om alle likte det samme som meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I følge wikipedia stammer tradisjonen frå eit PR-stunt for ei krim-bok rett før påska i 1923.

Apropos reklame, eg spytta nyleg i ein slump pengar til wikipedia for å halde sidene reklamefrie og uavhengige. Eg oppmodar andre bokelskarar til å gjere det same.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Støttes. Wikipedia er ett av de få tiltak på nett som er virkelig nyttige. Lenker ble også lagt ut i fjor og tidligere år, fant igjen flere ved å søke i trådene på "påskekrim".

Må se påskekrim på tv, jeg, men leser som regel det jeg likevel holder på med uavhengig av påsken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete Gjessing