Det er ingen tvil, nå er våren er her! Det kan blåse og regne, det kan til og med snø, men når hestehoven titter fram så er våren her. Igår så jeg min første hestehov, den første jeg har sett på mange år. Det gleder et gammelt barnehjerte :-)

Det er litt lesetørke her for tiden, jeg drar derfor fram et boktips jeg fikk under en tidligere treg periode. Først må jeg fullføre Svart Mamba av Nadifa Mohamed, men så blir det Kane and Abel av Jeffrey Archer. Jeg fortsetter også med Himmelrike og helvete av Jón Kalman Stefánsson. Det går ikke fort, men jeg koser meg med svulstige og dramatiske beskrivelser av natur og mennesket. Fagerskinna er også med meg denne helgen.

God helg!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Rotete lesehelg! hadde store forhåpninger til boka jeg skulle kose meg i helga med,men den kom jeg ikke lenger enn 30 sider før jeg gav opp,prøvde to andre med samme resultat! Så na er det sent søndagkveld og endelig funnet fram krim,så nå blir det vel spenningsbøker til etter påsken!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "griselyet" til lydbok ei stund om gangen tre av nettene jeg har vært på jobb denne uka, den er svensk og forgjenger kronologisk til en annen jeg hørte av samme forfatter, Ann Rosman. Tittelen er Fyrmästarens dotter og jeg er ca halvveis, innviklet krim som foreløpig ikke er så veldig opplagt. Det blir til at jeg skrur av eller plugger meg om til spotify over høyttalerne når private ting mellom karakterer blir for kjeisomt... Den svenske oppleseren er god....men ikke så god at hun får endret innholdet... Tror den blir en firer, litt over godkjent-grensa.

Game of Thrones tok seg opp etter midten av første bok, favorittkarakteren så langt er Jon Snø. Leste nettopp ut del to, Kampen om Jerntronen.

Himmelrike og helvete ligger der, og jeg skal nok lese den etterhvert, men jeg fant det pussig nok ødeleggende på leselysten å kikke innom tråden. Jeg kommer nok til å følge med på lesesirkelen og antagelig skaffe noen av bøkene og lese dem, men får være forsiktig med å si jeg skal være med. Med de arbeidstidene jeg har blir det av og til ingen lesing en periode hvis jeg ikke gripes av historien med det samme. Kunne fort bli en unnskyldning, men leselyst må komme først!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jon er nok favoritten til mange (sjølv om eg berre kan snakka for meg sjølv). Eit tips når det gjeld A Song of Ice and Fire: ikkje forhast deg! Det er mange folk og mange historiar å halda styr på, og eg opplevde at eg gjekk lei når eg endeleg kom til femte bok, etter intens lesing - vel, lytting - i eit par månader. Ta deg tid, Marting og gjengen hans fortener det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen fare for overforing her, det går bra... Hatt første bok del en og to liggende i to år, for jeg begynner ikke på serier uten å ha litt fortsettelse. Fant bok to del en og to blant restene av mammutsalget, så nå var det visst dags...

Leste litt på nettet og fant ut at han skriver på sjette boka nå, men den kan sikkert ikke ventes utgitt før om noen år når en ser på frekvensen han gir ut med. De blir jo bare tjukkere og tjukkere og det fortelles at enkelte land har fjerde bok utgitt i to til fire bind... Ble de norske oversettelsene innbundet på meg, så jeg får vel fortsette der sjøl om jeg angrer litt. Foretrekker engelsk innen fantasy opprinnelig skrevet på engelsk. Har annet i tjukkaser, som Lord of the Rings i ett bind (ca 1450 sider med tilleggene), The Tamuli-trilogien i ett bind (ca 1430 sider), The Stand (ca 1440 sider) og The Mists of Avalon er tynn med bare 1009 sider - omtrent 3 1/2 cm tjukk, så hva er problemet? Provoseres litt av at de deler opp for å tjene mer penger så jeg skal vente til de går ned i pris... Fjerde bok i amerikansk utgave er på 1072 sider... Rå og brutal fantasy, men den har sine fascinerende sider også. Det var første halvpart av første del som jeg hadde mest å utsette på, nå har han tatt av... Interessant også at han allerede har brukt 23 år på å skrive serien, han tar nok ikke så lett på historien sin. Får bare håpe han ikke dør fra slutten... Andre som har gjort det...

Stefansson kommer nok etter om litt når den verste stormen her har lagt seg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har allerede lest ut Scarlet av Merissa Meyer, Sammen er vi en og en av Sverre Henmo og nå skal jeg begynne på Divergent av Veronica Roth. Den har stått i bokhylla mi i flere år, og nå må jeg lese den før filmen kommer på kino :) Gleder meg!

  • Siri
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En norsk tragedie. Anders Behring Breivik og veiene til Utøya. Første boka jeg leser om Utøya faktisk, og jeg vet ikke helt hva jeg forventer meg om boka. Har ikke kommet særlig igfang ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ønsker å lese mer, etter å ha lest denne, anbefaler jeg deg Jeg lever, pappa!. :) Den likte jeg veldig godt! Historien til ei av dem som var på utøya.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Jon Niklas Rønning - Generasjon Facebook eller: Da alle skulle bli noe med media. Grei humoristisk lektyre. Rønning setter på spissen hvordan det er å vokse opp på 1990-tallet, og hvordan facebook og andre medier har satt sine spor i hverdagen vår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes morsom ut! Den skal jeg helt klart sjekke ut. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er OK. Tror mange kjenner seg igjen på en humoristisk måte i beskrivelsene hans om hvordan hverdagen er/har vært for de som er oppvokst på 90-tallet, og senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest Høstoffer av S.J.Bolton. Den måtte jeg gi en sekser. Mer spennende kan det ikke bli, umulig å legge fra seg. Nå fortsetter jeg med Den tidsreisendes kvinne.Den er krevende fordi den hopper fra nåtid til fortid så mange ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest litt ulikt og litt ujevnt et par uker, men denne helgen har jeg falt godt inn i The Tigers Wife. Jeg liker historien, og har fått et behov for å finne ut hvor historien utspiller seg. Det blir neste "oppdrag". Våren er her, sol på verandaen og pute lagt ut i stolen. Begge de håpefulle leser også; tolvåringen leser "Fordelene ved å være veggpryd" og "Åndenes makt", mens sekstenåringen leser "En spire av håp". Godt å ha leseunger :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært vår her helt frem til det begynte å snø i natt og det snør fremdeles. Jeg som hadde håpet på et snøfri år, men nå er det altså hvitt. Jaja ...

Jeg har kommet godt i gang med boka Stallo av Stefan Spjut. En litt annerledes bok. Jeg holder fremdeles på med Min kamp 6, blir ikke ferdig med den i denne helga heller for den er tung å holde i siden det er en murstein og jeg skal lese videre i De forvillede av Amin Maalouf . Så her er det litt overnaturlig krim og romaner.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest ut Partisanens datter av Bernieres<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Den usynlige broen av Julie Orringer. En god og fengende bok,lenge siden jeg har lest en så bra bok. Har også litt annet igang,bl.a. Kjenn din verdighet,som er prekener av Per Bjørn Halvorsen i utvalg av Kjell Arild Pollestad. Her har det sluddet og snødd i dag,første smak av vinter så langt,etter tørke og finvær siden før Jul.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gav "Den usynlige broen som en oppmerksomhetsgave til en bekjent,og den falt i god jord,har planer om å lese den selv etter hvert:-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser nå boka Hvorfor hopper jeg av en japansk 13 årig autist som selv skrev om sine opplevelser. Bør leses av alle som jobber i helsevesenet og som har slike barn selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Våren er kommet til Buskerud også! Herlig!

Jeg holder fortsatt på med to av bøkene fra forrige helg, nemlig novellesamlingen Night Geometry and the Garscadden Trains av A. L. (Alison Louise) Kennedy og Richard Farinas Been Down So Long it Looks Like Up to Me.

På e-bok leser jeg Døren av Magda Szabó. På lydbok har jeg begynt på Fear and Loathing in Las Vegas av Hunter S. Thompson, gonzo-journalismens far. Synes boka er bedre enn filmen, til tross for Johnny Depp og Benicio del Toro i rollene som Raoul Duke og Dr. Gonzo. Det at det er Ron McLarty, skuespiller og forfatteren av The Memory of Running, som leser, gjør ikke akkurat ”lese”-opplevelsen noe dårligere :-)

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har vært uten snø i hele vinter, men nå - etter at Kyrre har herjet - har vi det hvitt på bakken!
Er "vaske og rydde vær" i dag, OG "vær for" lesestunder :-)
Har avsluttet "Ti små negerbarn" av Agatha Christie nå på formiddagen. Kjempespennende! Holder på med flere bøker, så må vel få lest litt i "Ned til Elva" og "Blomstenes hemmelige språk", i løpet av dagen og morgendagen. Tror jeg er inne i en krimperiode, for jeg ender stadig opp med ei krimbok istedet for de jeg faktisk leser....

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet Himmelrike og helvete og er nå litt i tvil om jeg skal begynne på Laxness’ Salka Valka eller Olav Duuns Menneske og maktene mens jeg venter på å få hentet Englenes sorg på biblioteket.
Fortsetter finværet blir det uansett lydbok i solen. Jeg storkoser meg med Fedre og sønner av Ivan S. Turgenjev. Det er Sverre Wilberg som leser og så snart jeg klarte å få bildet av kriminalinspektør Hermansen ut av hodet ble dette en veldig hyggelig lytteropplevelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ble akkurat ferdig med Drageløperen av Khaled Hosseini.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en bok jeg husker godt. Jeg har også sett filmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser på Landnåm fra nord - utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid. Etter at jeg leste Tragedien i Svenskhuset sjekket jeg forlaget Orkana akademisk for å se om jeg kunne finne noe mer jeg hadde lyst til å lese derfra, fant jeg ut at en annen bok jeg hadde lest kom også derfra, Havsvelget i nord. Totalt er det 20 treff her på bokelskere.

Har og så noe lettere lese denne helgen, Zombies (Tales of Horror), siste av en serie på 6, de andre er om Aliens, Ghosts, Vampires, Werewolver og Monsters, alle av Jim Pipe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg startet lesehelgen med å lese videre i boka Mindfullness i går. Er usikker på hvor mye lesing det blir denne helgen, men hvis jeg leser, blir det nok i boka jeg fikk i gave av min jr. Sikre tegn på din død av Torkil Damhaug. Håper forsåvidt på en helg med masse flott vær - og sol - så vi kan være mye ute! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir ikke så mye lesing på meg denne helga, men det blir mye bøker og forfattere. NorCon27 startet i går. Da sikret jeg meg blant annet en signert utgave av Simon Singhs The Simpsons And Their Mathematical Secrets, og mer moro blir det garantert i dag og i morgen. Gratis og åpent for alle som vil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i Lillehammer har mye av snøen smelta og våren er i anmarsj, trodde jeg hvertfall. I dag har det snødd, og det snør enda.. Meen jeg kjøpte meg en ny bok for å prøve å få opp leselysten som har vært sårt savnet de siste månedene. Janine Brown flytter inn skal jeg begynne på nå, i tillegg til pensum i samfunnsvitenskapelig metode, er det det jeg skal lese i helgen :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

her på sørlandet er det ikke mye som minner om våren akkurat nå! men perfekt lesevær,så ikke så gale at det ikke er godt for noe!!! Er nettopp ferdig med"Den usynlige broen",og begynner "Brente skygger"! God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er heima hjå ho mor, og skal lesa masse - i tillegg til å trø til i våronna som sovidt er byrja, trass nesten kuldegrader i kveld. Med meg har eg Amy Plum si If I Die som det verkar som eg aldri vert ferdig med, og ei fantasy-bok til for ungdom, The Fiddler's Gun av A. S. Peterson. Eg hadde aldri høyrt om ho før ho plutseleg sto i bibliotekshylla mi, men då måtte eg berre låna. Eg er folkedansar, so når det er feler (og våpen) med i tittelen er det nok til å pirra nysgjerrigheiten. Det same gjorde ein an tittel, Klassikeren av Ola Jostein Jørgensen, som rett og slett vart med fordi den heiter det den gjer. Ser no at kritikken ikkje er strålande, men eg skal no gje han ein sjangse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vår er helt fantastisk og jeg håper virkelig at det ikke kommer noe mer vinter nå. Kjempe deilig sånn det er om dagen nå! På tirsdag lå jeg ute å hørte på lydbok for første gang i år :)

De siste to ukene har jeg slitt veldig med å finne roen og konsentrasjonen, så derfor lånte jeg "Fasadefall" av Liza Marklund på biblioteket forrige uke. Den har jeg nå kommet igjennom de siste sidene nå i kveld, men den innfridde ikke forventningene helt. Mange av de andre har jo vært kjempe spennende!!

Neste bok ut tror jeg blir Fugletribunalet. Veldig nysgjerrig på den ettersom den har fått så mye god omtale og vunnet pris osv! :)

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Våren er en fantastisk tid:-) Herlig å kunne sitte ute å lese og kjenne sola varme,håper jeg får muligheten i helgen:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er så deilig! :D
Har vært å kjøpt meg solbriller med styrke, så i år kanskje jeg klarer å lese papirbok ute også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å..ja, det er fantastisk å kjenne en liten smak av vår. Denne helgen blir det "Ville hester" av Jeanette Walls, samme forfatter som skrev "Krystallslottet". Alltid spennende med bok nr.2, er derfor spent på denne. Parallelt leser jeg en gammel klassiker og et herlig minne fra 12-13 års alderen da denne boken sist ble lest. Boken jeg snakker om er "Den hemmelige hagen" Det er faktisk like fasinerende lesning nå. God lesehelg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her leses det Buddha på loftet. Nytt liv i East End. I fattighusets skygge ligger klar. De har sneket i køen forbi Gravrøys siden det ikke er påske enda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Våren har så absolutt meldt sin ankomst der jeg bor også :) Det er få ting jeg setter mer pris på. Denne helgen har jeg Charles Dickens både på ører og øyne, nærmere bestemt A tale of two Cities.
Ved siden av leser jeg Hulemannen av Jørn Lier Horst. Av norske krimforfattere, så liker jeg han best. Han er troverdig i lys av profesjonen sin, og jeg synes han skriver godt.

Ha en riktig god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det begynner å bli vår her i Vestfjorddalen også. Sola som har vært borte i noen måneder kommer tilbake til meg i morgen. Hurra :)
Vanligvis har jeg nypussete ruter til den dagen, men det har måtte vike til fordel for lesesirkel og Himmelrike og helvete. (Deilig å ha noe man kan skylde på )
Siden jeg nærmer meg slutten på boken så skal den leses ferdig i helgen.

Har finne frem ny bok blant mine uleste bøker. Valget blir Markens grøde av Knut Hamsun. Den har stått på leselisten min helt siden jeg leste Sult og ble bergtatt av forfatteren. Gleder meg veldig til å starte på den.

God lesehelg ønsker jeg dere alle :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen blir det krim,har akkurat begynt på "Nattefokk" av Johan Theorin:-) er veldig spennende så langt,så får spenningen stiger enda mere:-) ellers blir det turgåing i vårværet og en ostekake skal jeg fikse til kaffen:-) God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helgeveret vi har no her i nordvest er perfekt til å avslutte dei få sidene eg har igjen i den lettleste Månevendt av Jan Chr. Næss.
Har lyst å lese ei krimbok no - og trur det må bli Ildmannen Av Torkil Damhaug.

God helg til alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er ferdig med boka "Himmelrike og helvete" av Stefànsson har jeg begynt på boka "Det nye tempel" av Johan Bojer.
Skal også begynne på Henri Troyat bokserie, første bok ut heter
"Alltid en dag". Det blir mitt første møte med denne forfatteren. Er det noen der ute som har lest noe av ham?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han har jeg ikke hørt om en gang. Fortell gjerne hva du synes etter hvert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helga skal jeg fortsette med Bittelitt vidunderlig av Dawn French. Jeg har mengder av uleste bøker liggende på vent og er ikke sikker på hvilken jeg skal begynne på når jeg er ferdig med denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i nord tror jeg det er lenge til vi kan se hestehoven. Blir passe misunnerlig når jeg ser venner sørpå som legger ut bilder av både vårblomster og utepils. Her blir det nok snø og slaps noen uker til.

Denne helgen skal jeg begynne på Iskaldt Bedrag av Dan Brown. Boken ble gitt ut i 2006, og jeg har hatt den stående ulest i bokhylla helt siden da. Så nå syntes jeg det var på tide å ta den frem. Håper den svarer til forventningene.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til Himmelrike og Helvete
Gjeng lesehugen nok ein fredag
Og blir det tid nok, det kan nok skje,
Eg tek farvel med Gabriela

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

KserinaTheaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseKirsten LundAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitLailaStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalAkima MontgomeryTrude JensenLabbeline