Kaptein Corellis mandolin har jeg hatt stående ulest helt siden 2002. Av en eller annen grunn har det ikke blitt til at jeg har tatt den fram tidligere. Jeg har jo aldri manglet bøker, jeg har alltid hatt en haug og velge mellom - så den har nok rett og slett bare blitt litt "glemt". Men nå, etter 8 års venting, ble den endelig lest! Nå i ettertid har jeg mest lyst til å ta boka og slå meg selv i hodet med den, som straff for at jeg ikke tok den fram tidligere! Godt jeg ikke har visst hva jeg har gått glipp av. :)

Flott bok som både er morsom, varm og realistisk, med minneverdige karakterer og brodder av satire. En idyllisk bakgrunn står i kontrast til den brutale og blodige virkeligheten. En godt gjemt og lenge glemt bokskatt fra hyllene mine, som jeg gjerne leser igjen ved en senere anledning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

tsjaaa...

Jeg kan være enig i mye av det du sier, men jeg satt igjen med en underlig følelse av at forfatteren rotet seg kraftig bort.
Det startet riktig så pent, fint driv, spennende personer, men det virket på meg som om forfatteren etter to-tredje delen av boka plutselig oppdaget at han måtte bli ferdig.
Og derfra gikk der raskt og brutalt nedover.

Dessverre leser man slutten av en bok sist, så jeg sitter igjen med en litt uggen følelse.
Det fristet ikke til gjenlesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også hatt denne boka stående ulest i hylla i noen år nå. For en tid tilbake så jeg filmen og det var også med på å gjøre at den ennå står der ulest. Men filmen var kjempebra med Penelope Cruz og Nicholas Cage i hovedrollene. Etter å ha lest anmeldelsen din gleder jeg meg nå til å lese dennne boka selv om jeg vet hvordan historien "ender". Bøkene er jo vanligvis bedre enn filmene så nå gleder jeg meg som sagt veldig!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heisan ! Jeg har både lest og sett filmen "Kaptein Corellis fiolin" Nå er det noen år siden, så jeg vet ikke om det er samme filmversjon som du har sett, MEN jeg reagerte på at boka og filmen ikke hadde samme slutt. Så kanskje du ikke vet hvordan historien ender likevel (iflg. forfatteren :-) ) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og her er boken mye, mye, mye bedre enn filmen! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har virkelig en flott leseopplevelse i vente da forstår jeg - Gleder meg masse, masse....!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en av mine favoritter fra tidsperioden. Har den på min lange omigjen-liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen