Jeg har akkurat fullført "Før snøen kommer" og sitter helt svimeslått over en så kjærlighetsfull og poetisk avslutning! Jeg har gitt de andre bøkene terningkast fem, men nå høynet jeg til seks, - det er et kunstverk!
Og nå er jeg klar for "Det synger i lauvet"! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 17 svar.

I hylla mi står nå bare den siste boka igjen. Jeg gru-gleder meg og sparer den i det lengste, som barndommens sukkertøy som skulle vare lengst mulig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svimeslått er dekkende for mine følelser også, etter å ha fullført "Før snøen kommer" nå i kveld. Dette er absolutt et kunstverk! Skulle gjerne hatt resten av serien liggende klar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her finner du et fint intervju med Britt Karin Larsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Britt Karin Larsen og Finn Skårderud på Nasjonalbiblioteket 19. januar eller var det februar. Mer husker jeg ikke i farten. Det er sikkert mulig å finne ut av det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk Karen. 16. februar kl 19.00. Jeg skulle gjerne ha vært der. Kanskje en fordel å ha lest alle bøkene i serien fra Finnskogen på forhånd. Fra programmet:

Med romanen Kaldere om natten fullførte Britt Karin Larsen i fjor sin kritikerroste serie om folket på Finnskogen. I sju år og gjennom sju romaner har lesere ventet på hvordan fortellingen skulle flettes sammen, frem mot sitt endelige punktum. Visste forfatteren helt fra starten av hvordan det skulle gå?

Larsen har nylig gitt sine romanmanuskripter til Nasjonalbiblioteket, med utkast til uskrevne kapitler og store og små rettelser i margen. Nå møter Larsen psykiater, forfatter og sambygding Finn Skårderud til samtale om sitt arkiv og om hva som gjør at en roman blir akkurat slik, og ikke annerledes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sendte en forespørsel til Nasjonalbiblioteket, og dette er fra svaret jeg fikk:

Arrangementet skal primært handle om arbeidet med romanene, altså selve skrivingen og hvordan ideer og tanker utspiller seg hos forfatteren før det havner på boksidene - eller blir forkastet. Larsen har gitt sine manuskripter til Nasjonalbibliotekets arkiv, og det er disse som er utgangspunktet.

Men det er klart det kan være vanskelig å snakke om handling og arbeid med romaner uten at det kommer en eneste liten spoiler. Jeg skal imidlertid nevne for både Larsen og Skårderud, at det er noe de bør ta hensyn til!

Merk spesielt siste setning. Dette møtet vil jeg prøve å delta på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høres veldig spennende ut. Får vel vente og lese om det i avisene etterpå. Kanskje Nasjonalbiblioteket filmer og legger ut på nettet til glede for oss lenger nord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja. Skulle gjerne vært til stede der. Jeg synes godt om begge to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble også interessert i dette, men tenkte som deg, bør man ha lest alle bøkene først? Jeg har fortsatt tre til gode. Vil noe bli avslørt som jeg ikke vil vite.
Jeg ble også (kanskje urettferdig) litt stuss over valg av samtalepartner. Er Skårderud valgt fordi han er sambygding?
Tusen takk for informasjon i alle fall, både til deg og Karen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skårderud er sambygding av henne, ifølge Nasjonalbibliotek-programomtalen - så det stemmer. Men siden du er skeptisk kan jeg fortelle at jeg i fjor var på Litteraturhuset og hørte Finn Skårderud bokbade ....mmm, han med "Innsirklinger 1, 2 og 3" - og det var alldeles strålende. Skårderud stilte interessante og innsiktsfulle spørsmål, og samtalen mellom de to var veldig givende for tilhørerne. Så er jo også Skårderud "profesjonell samtalepartner"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk, annelingua! Jeg har bestemt meg for å gå på dette møtet. Har bestilt bok fem og seks om Finnskogfolket og regner med å lese bok fem før møtet. Gleder meg til begge deler!
Om jeg ikke husker helt feil, var det du som i utgangspunktet tipset meg om Britt Karin Larsen. Jeg er deg stor takk skyldig! Det er en glede å finne en ny forfatter som man blir så glad i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja visst - jeg påtar meg med glede ansvaret og æren for din Britt Karin Larsen-oppdagelse, Lillevi! ;) Jeg ligger litt på etterskudd med Finnskog-syklusen (enda mer enn deg), men gleder meg stort til de bøkene jeg har til gode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke godt å si på noen av spørsmålene dine.

Finn Skårderud har jeg sansen for både som forfatter og fagmann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjertelig takk. Intervjuet har jeg skrevet ut, også Helge Torvunds fine kommentar. Skal lese det en stille stund :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Omsider ble boka hentet fram fra hylla, og jeg slutter meg til alt du skriver. Sekser fra meg også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg har bestilt boken! Romjulsgave til meg selv. Hjertens takk for "sparket bak" både til deg og Ellen. Gleder meg til å følge Finnskog-folket videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat fått begge bøkene i postkassa og gleder meg til å oppleve fortsettelsen av livet på Finnskogen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitReadninggirl30bandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine Victoria