Da er helga her igjen, det er heller ingen tvil om at høsten er her. Selv om det ble en verandadag i solen mens jeg var borte, så har det blåst og regnet gjennom vinduene her denne uken. Jeg har alltid likt høsten så for meg er det bare koselig, nå er tiden inne for å finne frem kakao, vinterdyne og selvfølgelig en spennende bok.

Nå som jeg er tilbake i leiligheten fortsetter jeg på det jeg la fra meg da jeg dro bort. Det blir
Mørke dager av Belinda Bauer, den var litt treg i begynnelsen, men nå som jeg er godt igang går det unna. Det går også jevnt og trutt med Mitt liv, min frihet, en selvbiografi av Ayaan Hirsi Ali. Veldig interessant og lærerikt om en side av en kultur jeg har lite kjennskap til.

God helg! Og kos dere, enten det er ute i høstværet eller inne i sofakroken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Sidan helga har vore prega av mykje besøk og festleg lag med mange kjekke folk, så har boka mi lagt tilnærma uopna. Men, eg les for tida Medea og hennes barn - som ei lita førebuing til ei lang, eksotisk reise om berre få dagar!
Det vesle eg har lese verkar ok.......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende - hvor skal dere hen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er spennande! Vi skal ma til Tyrkia, Ukraina og Romania. ....som for oss er område vi aldri har besøkt før.
Ellers så er det veldig hyggelig å "sjå" deg her igjen!
Håper du får ein fin haust!
(Eg for min del prøver å leite opp bøker som skal vere med i kofferten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjorde meg ferdig med Tusenfryd av Kristina Ohlsson tidligere i kveld og har så vidt begynt på Sorg & sommerfugler nå i kveld. Det føltes veldig riktig ettersom det i dag er 11 år siden mamma døde av kreft. Tror det blir tøff lesning....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser mine første ebøker jeg; Oscar Wildes "The Happy Prince and Other Tales" og J.M. Barries "The Little White Bird". Liker begge to veldig, veldig godt!

Håper alle har en fin helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i science fiction-modus for tida, så jeg har brukt helga på å gjøre meg ferdig med Kazuo Ishiguros Never Let Me Go, og nå har jeg begynt på Ursula Le Guins The Dispossessed. Jeg har også hygget meg litt med The Complete Calvin and Hobbes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tommy og Tigern som scifi? Javel....Har du lest Solaris? Eller har du sett filmen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå tror jeg at du misforstår meg. Jeg leste Calvin and Hobbes i tillegg til de to science fiction-romanene jeg leste, jeg mente ikke at Calvin and Hobbes er science fiction.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært altfor mye sol her i Trøndelag. Det har vært sol og veldig varmt helt fram til i dag, og nå håper jeg at det forblir sånn for jeg er så lei av sommer og sol. Jeg er ikke noen sommermenneske. Det er fremdeles oppholds, men ikke varmt nok til å sitte ute så nå håper jeg at det holder seg sånn, gjerne med litt vind og regn så blir det perfekt. For høsten er min favorittårstid. Det er den vakreste årstiden og jeg liker regn og vind. Og tidlig mørkekvelder som kommer tilbake. Herlig!

Har fått lest litt denne uka også. Leste ferdig Hulder av Tonje Tornes og Kullunge av Monica Kristensen (sistnevnte var meget spennende og det var interessant å lese krim fra Svalbard. Anbefales!)

Og i helga skal jeg lese videre i Velocity av Dean Koontz som jeg har såvidt begynt på, og fortsette med Odinsbarn av Siri Pettersen og Min Kamp 1 av K.O. Knausgård. Så her er det litt forskjellig kan man si. Både thriller, fantasy og roman. Så jeg blir opptatt denne helga også:)

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil bare - som så mange ganger før - gi deg litt støtte for ditt synspunkt på hva som er behagelig vær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk. Endelig noen som er enig med meg!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du spurte om Mørke dager for noen helger siden, jeg har vært litt treg de siste ukene så ting tar tid her :-) Likte du Blacklands så ser jeg ingen grunn til at du ikke skulle like denne. Det er det jeg vil kalle "rolig krim", men det betyr ikke at det ikke er spennende. Er det noe jeg kanskje synes var litt svakt så var det slutten, men absolutt en bra bok.

Lykke ti med gastroskopien forresten, den misunner jeg deg ikke :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen problem. Jeg er fryktelig treg til å svare selv ganske ofte, så det gjør ikke noe:)
Kanskje jeg skal bestille meg Mørke dager av Bauer da. Jeg liker krim med fart i best, men rolig krim er heller ikke å forakte så lenge historien fenger. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese den.

Skal til nevrologen først. Er fortsatt på venteliste hos gastroskopi og øre-nese hals liste. Helt sykt at jeg skal til tre speisalister, men, må man så må man. Føler jeg ikke har så mye valg siden jeg strever sånn med formen, Men det er gastroskopi jeg gruer meg mest til. Det er ikke fristende å få et kamera i magen i det hele tatt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det viktigste er at du får sjekket ut hva det er, det ser ut som du blir grundig undersøkt så det er jo bra. Kameraet i magen er ikke problemet, det er at den må gjennom halsen. Bare bedøvelsessprayen du får først er ekkel nok. Heldigvis varer det ikke så lenge, husker jeg ikke feil så tok det ikke mange minuttene :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er ingen herlig tanke på den slangen som skal bli trødd inni meg. Det virker så grotesk. Håper de finner resultat og at ikke alt virker forgjeves:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var på ulltur til Dalsland igår og hadde med meg Hekser og troll - vardøger, varsler, fabeldyr og spøkelser å lese på på bussturen, leste den ferdig nå på morrasiden. Ellers denne helgen har jeg tenkt å lese Den store norske glemmeboka - om nisser, troll og vetter og Småbarnspappa for første gang og komme meg litt videre i Fabeldyr og andre fabelvæsener - i fortid og nutid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder fortsatt på med "Vinterbyen" av Arnaldur Indridason - har gått litt tregt med lesingen i det siste....
Ellers har jeg vært på kurs med Kari Pape denne uka, og kjøpte boka "Jakten på den gode barndom" av henne. Så det kan hende krimmen blir lagt bort, og jeg heller leser faglitteratur :) Spennende det også!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Song for Eirabu er i gang... Seinuke på jobb, da blir det som regel ikke mer enn 20 min lesing (på ferga over Oslofjorden) mens jeg er på jobb. Liker Ragna, og nynorsken går overraskende greit. Den passer til den norrøne feelen i fortellinga. Det jeg sliter med er å tonesette den, for den er for dialektfri... Kristine Tofte maler bilder med ordene, godt som noen, men jeg lurer på hva hun mener iblant.

Jeg for min del har fiska fram ei uåpnet gløggflaske fra i fjor (holdbarhetsdatoen har ingenting å si...) og har tenkt å varme den opp til kvelds med litt rødvin i. Det får bli lørdagskosen min :-) Ellers har det ikke blitt særlig sofakrokete i det siste...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Rødvinsgløgg hørtes veldig godt ut. Tror jeg har en flaske gløgg i kjelleren, jeg også. Men blir nok mest barna som får glede av den på juleverkstedene på førjulsvinteren. Her ble det Irish coffee i går kveld. En god avslutning på uka :)

Jeg har såvidt kikket på Song for Eirabu, og tenkt at jeg en gang skal lese den. Det er bare så mange bøker som vil inn først på prioriteringslisten min. Men jeg ser den får gode terningkast, så kanskje jeg må justere litt på den listen :)

Ha en fin lørdag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med "Tusenfryd" av Kristina Ohlsson. Det er hennes andre bok. Det er veldig mange saker blandet inni hverandre bl.a. menneskesmugling og identitesfrarøvelse, blandet godt sammen med privatlivet til etterforskerne, så denne liker jeg veldig godt og tror nok 3`eren i serien kommer til å bli lest i nærmeste fremtid også!
Litt usikker på hvilke bok jeg skal fortsette med etterpå, mange som frister nå!
Var bl.a. innom Frelsesarmeen i dag og fikk med meg en bunke bøker :)

Men har liggende endel faktabøker, så håper på å få lest litt i de i helga også. Bl.a. et par om mindfulness, Barneskjebner og et par om utbrenthet. Alle viker interessante, men trenger en litt annen konsentrasjon for å lese de enn bare sånn kose lesing.

Ellers er jeg enig med deg i at alle inne-kosen om høsten er kjempe kos! Bøker, stearinlys, pledd, ullklær, fårikål osv :)
Her blir det full pakke i helga!

God helg alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det gikk unna med Mørke dager, nå begynner jeg snart på Blåmandag av Nicci French. Ennå en krim, denne gangen er det en liten gutt som er forsvunnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Lone Wolf" av Jodie Picoult.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Alligatorvannet av Lynne Bryant. Handlingen er litt i samme spor som Barnepiken. Gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja høsten er over oss,ingen tvil om det,da er det bare å benke seg inne i godstolen med boka jeg holder på med Blomstenes hemmelige språk:-),pledd og telys:-) Har slitt litt med høstforkjølelse,så da er det godt å holde seg innedørs.God Helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blomstenes hemmelige språk er en nydelig bok.
Ønsker deg god bedring, og en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk:-) er mye bedre nå,heldigvis,har vært på jobb,men skulle vel vært hjemme,men men,så lenge jeg ikke hadde feber er det greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Katten kan tale for den som vil lytte
No spør han om kva eg har dratt i hus
Eg seier, det er ikkje mat eller bytte
Men Steinbeck si bok om menn og mus

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Leser død manns fotspor av Peter James. Dette er krim av ypperste klasse etter min mening, ikke et dødpunkter hittil og han er min nye krim-favoritt. Ikke mye som slår en god engelsk krim. Sittet ute i sola og lest til nå, men så ble det kaldt da sola forsvant bak huset til naboen.. Sofakroken neste. God helg og god lesehelg til deg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har plukket opp Lars Saabye Christensen og Sluk. Den har ligget og ventet en stund, og jeg koser meg veldig med den. Humoristisk. Det er noen gjenkjennende trekk synes jeg. Tanter og Nesodden, og en far som bygger høye hus som, og en mor som er diffus. Jeg holder fast i boka og leser langsomt for å beholde gleden lengst mulig.

God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal lese ferdig De usynlige av Roy Jacobsen. Etter det blir det bøker av Randi Landmark jeg skal lese. Jeg leser en triologi og er på andre bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesing er dessverre noe jeg ikke har bedrevet de siste par månedene, bortsett fra et og annet dikt. Men lydbøker er fremdeles noe jeg koser meg med, og i går fikk vi Hans Olav Lahlum/Nils Nordbergs siste i hus: Kameleonmenneskene. Den tenker jeg i alle fall er unnagjort innen høstferien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig å se deg her igjen, har lagt merke til at du ikke har vært her så mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det. Nei, av en eller annen litt uforståelig grunn vinner jeg ikke roen med lesing for tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg, Vibeke. Høst er tid for innekos, tente stearinlys og en god bok i sofakroken. Gjerne med litt god, varm drikke til.

Her venter bok nr 2 i felleslesingen av John Steinbeck, Om mus og menn. Det er spennende å bli kjent med en forfatter jeg bare har hørt om, men ikke lest noe av tidligere. Å følge med i diskusjonstråden gir en ekstra opppevelse til lesingen.

I tillegg skal jeg endelig ta fatt på boken La Peregrina av Cecilia Samartin. Jeg leste boken Señor Peregrino for 3 år siden, men måtte lese den på nytt nå i uka for å komme ordentlig inn i historien igjen. Samartin er virkelig blitt en av mine yndliggsforfattere, og jeg gleder meg.

Ønsker alle en god lesehelg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg skal fullføre Linnea Myhre sin Evig søndag, så setter jeg igang med Balansekunst av Rohinton Mistry. Spent på den boka, hørt veldig mye bra om den, men også andre veien. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har begynt på en bok sklrevet av ei som har en del egne opplevelser fra skola osv. Misforstått av Tove Ratdal. Den bør alle pedagoger lese..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del blir det serieromaner denne helgen også, ligger litt langt etter med noen av de seriene jeg følger. Men jeg elsker å lese sånne bøker - kobler helt av og lever meg godt inn i historiene. Mulig jeg også prøver å komme meg litt videre i De beste blant oss av Helene Uri. Jeg har leste deler av boka tidligere i år, men foreløpig faller den ikke helt i smak.

Ellers har samboeren min bursdag på søndag, så da må vel jeg stå for middag og kakebaking den dagen :)

God lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt å lese "Stemmer i mørket" av Xinra. En fascinerende knippe av kinesiske kvinner som forteller om sine opplevelser i et kvinneundertrykkende land. Med skriving av bok, 3 forstyrrende pudler, skriving av bog og en bitte liten kjærlighetssorg blir det nok ikke mye lesing:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Balansekunst" av Rohinton Mistry skal innledes denne helgen. P.g.a. bokas lengde vil den nok sette sitt preg på neste helg også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjersti STine VictoriaHeidi HoltanLabbelineIngunnJNorahJBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit R