Denne helgen ser det ut til å bli "fra virkeligheten" på meg. Jeg er godt igang med "Hun ville jo ikke dø" av Siren Henschien, dette er historien om Ragnhild, ett av Norges yngste overdoseoffer. Neste bok er Mammas svik av Anne-Britt Harsem, dette er datterens historie fra Alvdal-saken og Gjerdrum.

Ved siden av fortsetter jeg på Anne Franks dagbok fra forrige helg, den bærer preg av å være skrevet av en tenåring, men det er en ekte og rørende historie.

Hva leser du denne helgen? Noen av dere er kanskje på ferie, men det blir vel lest bøker da og?

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virkelighets-bøker er alltid interessant!
Har begge de to første du nevner på lista over bøker jeg har lyst å lese, så hører gjerne hva du synes om dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Hun ville jo ikke dø" har jeg akkurat lagt ut en liten kommentar om, den finner du her. Mammas svik har jeg akkurat startet på, ser allerede nå at den kommer til å bli vanskelig. Den er veldig grafisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med Heyerdahl Påskeøya - et gåte blir løst, og skal ha lese Det levende univer av Duane Elgin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært lite lesing den uka, men satser på å lese ut Maria & Pappa - livet etter mamma denne helga. Det er en aldeles nydelig Kjærlighetshistorie skrevet av Pappa Marius etter at mammaen til Maria døde der han samler minner og forteller om kjærligheten dem i mellom til den dagen Maria blir stor nok til at hun ønsker å vite hvem mammaen sin var.
Ellers har jeg lyst å lese Frøken Makeløs og karrièren. Likte Frøken Livredd & kjærligheten, som jeg leste for et par uker siden, veldig godt - så forventningene til denne er ganske høye!
Etter det er det på tide meg noe krim og spenning igjen!! Vet ikke helt hva enda... Men har hatt sommerens første feriedag i dag, så satser på at det blir mye lesing fremover :)

God helg og sommer til dere alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med de to bøkene jeg nevnte i forrige innlegg på formiddagen i dag, og begynte da på Naken Frykt av Colleen McCullough. Jeg har selvfølgelig den norske utgaven, men fant bare den engelske her så følger den istedet for å legge inn den norske selv.
Må si jeg ble overrasket da jeg så at jeg er første "mann" her inne til å følge boka. Syns det virker som en spennende bok, men sliter foreløpig med at det er et veldig stort persongalleri. Noe som fikk meg til å gi opp boka da jeg kjøpte den i 2011 da den kom....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser du forsvinner av Christian Jungersen, veldig bra skrevet. Blir nok ferdig med den i løpet av helgen, og da er det å velge en ny av alle de uleste i bokhylla, vet ikke hvem det blir ennå.
Fortsatt god helg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser The Mystery of Mercy Close, av Marian Keyes. Den nyeste boken om søstrene Walsh. Veldig morsom og god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Kristin Lavransdatter". Jeg begynte på den tidligere i uken, og gleder meg til å synke i den ikveld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på Min kamp igjen. Kom bare til bok fire sist, og det er en evighet siden, så jeg begynner like greit på nytt før jeg leser de to siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne uka har jeg planlagt en hyttetur for for første gang på flere måneder. Bøkene som er med i sekken er:
Milliardær i anorakk av Hallgrim Berg - om Olav Thon
Nattens konge av Øyulv Gran (en Gribb-roman)
Snøbarnet av Eowyn Ivey
Joker til høyre av Kjell H. Mære
Lyspunkter av Carsten Isachsen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Himmelsk harmoni av av Peter Esterhazy, som jeg fikk anbefalt av Ava i tråden Boklek / Bokanbefaling. Gleder meg til et spennende bekjentskap med denne for meg hittil ukjente forfatteren!

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sett Den store Mr Gatsby på kino, så da må den prøves i bokform også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutta John Buchans "De 39 steg" i dag. Reknas som den fyrste spionboka, og man kan knapt tenkje seg James Bond utan denne boka frå 1915, sjølv om ho er ei platt og karakterlaus middelmådighet.
No står J.G. Ballard med "Solens rike" for tur. Gler meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese ferdig Sommer av Gabriel Scott, lese noen noveller fra boken Perler i prosa, samt begynne på krimboken Navnløs fiende av Mary Higgins Clark.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan er "Perler i prosa"?
Den står i "Skal leses" - hylla mi...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en novellesamling med norske noveller fra forfattere som debuterte før 1950. Det er stort spenn i forfattere og det er høy kvalitet på novellene.
Agnar Mykle har en fantastisk novelle som heter Skjenselens korinter, kanskje den fineste novellen jeg har lest.
Amalie Skram sin novelle Karens jul er fantastisk.
Arne Garborg ble jeg veldig imponert over. Han skriver utrolig bra.

Jeg råkoser meg med disse novellene :)
Anbefaler virkelig denne samlingen med noveller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra!
Denne har stått lenge i hylla nettopp og vært tung å ta frem, men kanskje det faktisk blir bra da den får komme ut da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg vampyrbøker. Jeg har fått mange tips fra dere bokelskere. Takk skal dere ha. Vampyren Lestat av Anne Rice er utrolig spennende og flott sommerlektyre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harry Potter and The Chamber of Secrets avsluttes idag. Regner med jeg fortsetter med Hegrenes dal av Sarita Mandanna etter det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både "Hun ville jo ikke dø" og "Mammas svik" er to bøker jeg er veldig nysgjerrig på, og som står på ønsker meg-lista, håper du skriver om de etter du har lest. :)

Denne helgen skal jeg iallefall fullføre Askepott av Kristina Ohlsson, Overraskende god krim, og jeg kommer til å lese de andre hun har gitt ut og.

God helg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal prøve å få skrevet en liten kommentar :-) Egentlig synes jeg det er vanskelig å skrive om bøker fra virkeligheten, ofte er historiene så fæle at det ikke er så mye å si. Historien om Ragnhild i "Hun ville jo ikke dø" tror jeg er ganske typisk, den er absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i Elskede Poona av Karin Fossum og Livets lenker 16: Skuddårsnatt av Christin Grilstad Prøis. God lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elskede Poona er en av de beste krimbøkene jeg har lest :)
Karin Fossum skriver fantastisk gode psykologiske spenningsbøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Panserhjerte av Jo Nesbø. I tillegg er målet å bli ferdig med Knausgård bok 2 :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå startet på Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen blir det Merete Junker sine bøker eg skal lese .Jenta med ballongen,Tvillingen,og Pumasommer om eg blir ferdig med alle gjenstår å se .god helg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hobbiten på meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Henrik Ibsens brev og Koranen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i gang med ikke mindre enn tre bøker (egentlig fire, jeg gjenleser Snø vil falle over snø som har falt, men den har kommet litt i skyggen av de andre).
Jeg er halvveis i Nesbøs Politi og nestsiste bok i serien om Legdebarna av Trude B. Larssen. I tillegg har jeg begynt på Bare mamma som er Gud av Line Merethe Nyborg. Jeg skulle ikke begynne å lese den ennå, bare kikke litt på de første sidene - og vips, så var klokka ett på natten og jeg var midtveis. Veldig godt skrevet, jeg kommer nok til å lese mer av Nyborg.

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herr Timur Vermes skriv med tve-egga penn
Om Hitler som klovn i «Han er her igjen»
I kveld tek den slutt
Då byttast den ut
Då blir det «Hotel Eldorado» om senn

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SEllen E. MartolHeidiJarmo LarsenMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleserCecilieMads Leonard HolvikBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda RastenTheaTom-Erik FallaHanne Kvernmo RyeNina M. Haugan FinnsonWencheToneChristoffer SmedaasHilde H HelsethRuneNorahAmanda AJan Arne NygaardBertyLisbeth Marie UvaagSigrid NygaardStig TTuridmajaChristin Sillibakken