Det har vært lite lesing for meg denne uken, men jeg er snart ferdig med Tilfellet Thomas Quick -en seriemorder blir skapt av Hannes Råstam. Forfatteren har gått grundig til verks og forteller historien om hvordan leger og påtalemyndighetene har manipulert og bidratt til å dømme en psykisk syk mann for 8 drap.
Neste bok denne helgen er Turneren av Knut Faldbakken, siden jeg allerede har de 4 neste bøkene håper jeg den faller i smak.
Ved siden av leser jeg også Min islamske reise -på let etter tro, tilhørighet og en far fra Istanbul til Damaskus, Mekka, Teheran og Lahore av Aatish Taseer. Tittelen forteller det meste, dette er en bok jeg lærer utrolig mye av, både om historie, Islam og forfatteren.

Hva leser du denne helgen?

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Jeg har omsider bestemt meg for å lese Harry Hole-bøkene, og har begynt på flaggermusmannen. Jeg klarer ikke å lese flere bøker på en gang, jeg er jo tross alt mann. Jeg synes boken har begynt veldig tregt, og er ikke overbevist om bøkenes fortreffelighet, men det er jo tross alt debuten. Han er imidlertid meget god på skildringer. Personer og omgivelser. Det er nesten som å være tilstede! Har kommet ca halvveis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste alle Harry Hole-bøkene ifjor. Jeg synes at de to første bøkene kanskje ikke var helt det store, men det tar seg virkelig opp fra bok nummer tre. Gled deg til mye god lesing:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Carlos Ruiz Zafon - Himmelens Fange. Liker boka godt så langt, og har likt de to andre som har kommet ut i denne serien. Jeg synes handlingen er spennende, og jeg har vært i Barcelona før, så jeg kjenner igjen navn på steder, bygninger, som gjør at man føler seg "hjemme" i historien i den forstand at man har sett/vært på noen av stedene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er inne i en veldig god periode for tiden og kommer stadig over bøker som jeg liker virkelig godt. To eksempler denne helgen er Faen ta skjebnen, som jeg leste ut på fredag, og Frøken livredd og kjærligheten, som jeg har lest i kveld. Begge to er helt nye forfattere for meg, men begge bøkene har blitt merket som favoritt bøker, og er helt klart forfattere jeg ønsker å lese mer av!
I går gikk det meste av dagen/ kvelden med på jobb, så eneste jeg fikk lest var en barnebok, Snill, av Gro Dahle. Syns hun har en fin måte å skrive på, og hun har flere barnebøker med viktige temaer!

Så nå er det igjen på tide å finne en ny bok å starte på, men er veldig usikker på hva jeg har lyst å lese nå :P

Håper dere har hatt en fin helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med Tom Egelands Paktens voktere i formiddag, mesteparten av den leste jeg på jobb denne uka... Utrolig å få tid til det, tilstrekkelig mange ventestunder! I alle fall er det bedre å lese enn å sitte og tromme med fingrene på rattet mens jeg er i Østfold. Og nå braser jeg meg vei gjennom Margit Sandemos "Kiaras Saga", som vanlig tar det ca 3 timer per bok, ferdig med Skytsånden (nr. 1), har begynt på nr. 2 De tre søstrene og den tredje, Det brenner en ild ligger innenfor rekkevidde. Har ventet til alle tre var i hus før jeg kunne begynne, ellers blir jeg bare gal av ventetiden til neste utgivelse... Så helgen er reddet på lesefronten, og leselysten er på plass!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesingen går litt i sneglefart for tiden. Jeg haler ut og dveler nemlig ved en god historie av Stephen King. Jeg vil ikke at den skal slutte, så jeg har utsatt og utsatt å lese den ferdig, he-he. Jeg var litt skeptisk før jeg startet på samlingen av historier i hans relativt nyutgitte Full Dark, No Stars, men ble svært positivt overrasket av den første historien som heter 1922. King skriver her så godt at jeg på en måte gled inn i en film og kjente stemningen nokså intenst. Hvis de andre historiene er like gode så er det ei god bok.
Har lydbok på øret av og til når jeg går tur - fremdeles Alone in Berlin (Hans Fallada) - har mange timer igjen av den og oppleseren er flink.

God helg! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Begynner nå på "Fyrsten" av Henrik Langeland. Mannen min har lest den og er ikke kjempebegeistret, men med flere gode anmeldelser her inne kaster jeg meg over den med friskt mot. God lesehelg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter med og leser vel nå ut (?) De hemmelige barna. Det er en fin historie, så det er bare tiden og tankene som stopper lesingen. Har kommet et stykke lenger siden sist, og tar sikte på lukke den i dag. Den er fin, hjerteskjærende i noen vendinger. Neste bok ut er jeg litt usikker på, må bla litt i hylla. Flere har lagt bøker i hånda på meg og bedt meg lese den de selv akkurat har lest. God helg til alle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har jobbehelg, men slik er det når sommarferien kjem og tek ein stakkars student, søndagar vert tysdagar og måndagar vert fredagar - og søndagar finst ikkje før dei kjem ei heil veke på rappen... Men eg har ein hyggeleg jobb, der eg mellom smil og oppvask les store bøker om stavverk og runer og kyrkjer frå mellomalderen. Eg var gjennom dei alle i fjor, men det skadar ikkje å friska opp att stavkyrkjekunnskapane.

Elles høyrer eg lydbok i bilen til og frå, etter nokre månadar pause er det attende til Frankrike på 1800-talet og Greven av Monte Cristo. Eg måtte ta pause etter halve boki då opplesaren (ein særs flink brite) mot alle odds vart litt monoton. Men no er eg og greven atter gode vener, og eg storkosar meg i hans selskap.

Elles snikles eg The Picture of Dorian Gray på telefonen når gjestene let venta på seg, og har optimistisk nok The Marriage Plot av Jeffrey Eugenides i veska. Etter omlag 200 sider ser det ut til å losna litt for meg i ho òg, og eg ser at eg og ho skal bli gode vener i løpet av dei siste 300. Etter den (som nok sikkert blir etter helgi) ventar eit vegval - eg lovte ein kollega å gje Tom Egeland ein ny sjanse gjennom Lucifers evangelium, og same kollega er særs begeistra for Ragnar Hovland. So no klarar eg altså ikkje å bestemma meg for om eg skal satsa på arkeolog-thriller eller oppvekst-romanar frå Vestlandet... Skubb i rett retning vert mottekne med takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøve noe nytt er som regel oppfriskende...
...er min erfaring. Plutselig har tiden kommet for meg til å gå til angrep på Bjørn Beltø-bøkene også, jeg likte virkelig Sirkelens ende, så hvorfor har jeg ventet så lenge med den neste (Paktens voktere)? Kommer til å pløye de påfølgende den nærmeste tiden, så jeg har jo lyst til å finne andres kommentarer her om dem! Så jeg er nysgjerrig på hvorfor du stoppet opp i Lucifers evangelium?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har enno ikkje byrja på Lucifers evangelium, men i motsetjing til deg fann eg Paktens voktere berre til tider underhaldande, og både den og Sirkelens ende i enklaste laget. Men denne kollegaen meinte eg ikkje kan gi meg med Bjørn Belto før eg har prøvd og evt forkasta Lucifers evangelium, so då skal eg prøva med eit nytt og positivt blikk i løpet av sommaren, har eg tenkt. Eg gir jo Dan Brown sjanse på sjanse, så kvifor ikkje Egeland og?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De er kanskje enkle, har ikke tenkt på dem sånn, for jeg har oppfattet dem som nokså gjennomtenkte. Egeland har studert teologi, mener jeg å huske, så han har tydeligvis noe grunnlag for å fantasere... Brukbare kunnskaper om norsk historie også.

Dan Brown derimot, har jeg oppfattet som en eneste stor PR-gimmick og styrt unna så langt. Men en god kollega av meg som pløyer 4-5 bøker i uka, anbefaler meg Inferno, så jeg har en mistanke om at jeg må begynne. Kommer til å slite med DaVinci-koden, for jeg har et vagt minne fra filmen (sovnet fra den midt i actionscenene de siste tre kvarterene!!) om Tom Hanks som kaver rundt i Paris, en by jeg har bodd i og ikke liker, og sliter allerede med forestillingen om at han har rappa ideen til Egeland... Men Engler og demoner er vel den første, så jeg får se. Egeland først!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Caitlin Moran - "Moranthology", en antologi av hennes artikler mm. Meget underholdende! Hun er en britisk journalist som tidligere har gitt ut "How to be a woman", en bok alle over tretten burde lese. Antologien begynner bra med noen personlige erfaringer og et par sylskarpe spalter om Tory-politikere. Gleder meg til resten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynner og lese på bøker i serien Mysteriet om, har 14 stk, 12 er mine egne som jeg fikk kjøpt rett fra forfatteren Klaus Aarsleff som satt på et restlager. Han skriver bøker og er reiseleder. 13 av bøkene jeg skal lese er hans og den siste, Mysteriet om Noas Ark er av Kristian Kristiansen. Husker jeg leste flere av disse som barn/ung. Prøver nå å samle opp serien, så hvis noen ser noen av dem på boksalg evn hos bibliotek er jeg interesert. De jeg allerede har er 13 stk av Klaus Aarsleff, mangler av ham kun 'Voodoo', 'De skulte skatte' og 'Den store pyramide'. Bøkene er på dansk og alle untatt 2 ('Dracula' og 'Forbandelser') finnes i min samling.

Har også tenkt å lese på Sølvbestikk og blank messing, som jeg bestemte meg for å lese gjennom et innlegg her, tror det var av forfatterinnen selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Wow, - jeg har ikke fått med meg at Enquist har kommet med ny bok! Er spent på å høre hva du synes!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Det er endelig helg igjen etter en slitsom uke og her sitter jeg og momser bringebær. Kjøpte selvfølgelig for jeg har dessverre ikke bringebærhage selv. Jeg leser fremdeles de samme bøkene som forrige helg. Lesingen har gått trått denne uka av diverse grunner. Det har både vært travelt og har hatt en del å tenke på. Så håper jeg tar opp lesingen igjen for fullt denne helga:) Liker ikke følelsen av å "stoppe opp" hvis du skjønner hva jeg mener?

Men kommer nok til å bli ferdig med Stryk meg over håret av Agnes L. Matre. Har omtrent 70 sider igjen og kommer sannsynligvis til å bli ferdig med den enten i kveld eller i løpet av morgendagen.

En vampyrs bekjennelser av Anne Rice blir jeg kanskje ferdig med i helga, eller i begynnelsen av neste uke hvis jeg skal være realistisk. Liker den godt så langt. Jeg er ikke noen fan av vampyrer generelt, men jeg liker de gammeldagse best (som i den boken) og jeg liker godt den verden Anne Rice tar meg inn i. Mystisk og fengende. En bok som man vil kose seg lenge med.

Ellers er det vått ute, typisk når det har vært stort sett oppholds resten av uka, så det blir nok innelesing istedet. Men det gjør meg ingenting:) Bøker kan jo leses overalt:)

God helg!:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjønner absolutt hva du mener, denne uka har jeg sovnet så fort jeg stakk hodet ned i en bok. Utrolig frustrerende når bare blir noen sider av gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner det. Jeg ønsker å lese mer enn det jeg har gjort i det siste selv om jeg leser litt hver dag. Skulle bare ønske jeg hadde energi nok til å lese bøkene mer sammenhengende. Ikke bare stykkevis og delt hvis du skjønner hva jeg mener?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm.. Høres ut som noe jeg har vært borti ja... Ligge der på sofaen og lese tre sider, så begynner øya å gå i kryss etter en dag/ uke som har sugd en tørr for energi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der forklarte du det mye bedre enn meg:) Kunne ikke ha forklart det bedre selv:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag er det lesehelg som gjelder,
for det er bøkenes verden som teller,
jeg benker meg ned med "Alene sammen",og leser en roman som virkelig fenger...God Helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har noen sider igjen av "potensgiverne", og etter den tror jeg det blir krim. Har "Englemakersken" av C.Lackberg liggende klar, og det ville vært synd om den bare ble liggende.....
"Turneren" har jeg lest, og likte den godt :)

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er igang med "Turneren" nå og heldigvis ser det ut til å bli en positiv opplevelse :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt "annerledes" krim enn jeg vanligvis leser, men jeg var godt fornøyd :-) Kos deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter med Verten av Stephanie Meyer. Jeg håper den tar seg opp, hørt mye bra om denne boken. :)

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Slipp håndtaket når du vrir av Bringsværd og Et merkelig sted å dø av Derek B. Miller. Håper også å komme i gang med en lydbok jeg gleder meg til, Short stories, True Love and Broken Hearts med noveller av for meg både kjente og ukjente forfattere.

God helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når helga no kjem med sin fred og sin ro
Og arbeidslysta møter veggen
Då set vi oss saman i stolen vi to
Eg og Jern av Torgrim Eggen

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Nå er det bare en halvtime igjen til arbeidsdagen er over. Nå skal det bli godt med helg! Samboeren min skal jobben denne helgen, så da er jeg "alene hjemme" på dagtid. Det betyr at det blir mye tid til lesing denne helgen. Jeg begynte på den siste boken i "Fifty Shades" forrige helg, og planen er å lese videre i den. Ellers tror jeg kanskje også at det blir litt krim med "Stille som graven" av Mary Higgins Clark. Jeg har stor sans for hennes krimbøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er snart ferdig med Lost Cities som omhandler 50 glemte byer osv fra antikkens verden osv. Mange ukjente steder osv, spesielt i Japan. Det er ikke så mye om de byene og rikene som er helt der borte i vanlige bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese "100 % positiv hverdagslydighet" og "100 % positiv promblemløsning" (hundebøker). Men mest av alt skal jeg pugge sjøveisregler, kartsymboler og knuter til det gror alger på huden min før jeg tar båtførerprøven på mandag.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så spennende, da regner jeg med at du har en valp eller hvertfall en hund som kanskje trenger litt disiplin. Lykke til på båtprøven!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hunden min er ganske lydig, men det er alltid noe nytt å lære om hundetrening.

Takk. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så heldig at jeg får lov til å tilbringe denne helgen i samvær med Honoré de Balzac. Hans "Skjemtsomme historier" og ikke minst "Far Goriot", er noe av det mest fornøyelige jeg har lest. Når alt ser ut til å stemme, så er jeg mer enn tilfreds i min lille bokverden. En riktig god helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAE