Ingen som har lest denne boka som har lyst til å si noe om den? Har lenge tenkt på å lese den, og lurer fælt på hvordan den er i forhold til den herlige filmversjonen med James Dean, Liz Taylor og Rock Hudson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Der var den repetert! Lang hytteferie i godvær, mye tid til å ta fram "glemte" bøker fra hylla. Historien var lett gjenkjennelig, men jeg hadde glemt hvor forskjellig boka egentlig var fra filmen. Jett Rink (James Dean) ble jo i filmen framstilt med en viss ubehjelpelig sjarm, men Edna Ferber har ikke gitt ham slike "formildende" trekk. Filmregissøren har tatt seg en del friheter mht. detaljene i historien og gjort den mer "romantisk" og dramatisk. Det er sjelden jeg synes filmer er bedre enn bøkene de er bygd på, men her tror jeg nesten jeg foretrekker filmen framfor boka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hm, se det... takk for svar på dette. Tror faktisk jeg må bestille boka nå. Filmklubben jeg er med i skal sette opp filmen til høsten, og jeg har lyst til å ha litt sammenligningsgrunnlag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøvde faktisk å låne Giganten/Giant på biblioteket, men de hadde den ikke. De hadde imidlertid en annen av samme forfatter, "Slekters gang", så jeg lånte den i steden, - tematisk kan den minne litt om Giganten. Og nå skriver jeg for å fortelle at jeg ble veldig skuffet over denne, så det kan være lurt å ikke ha for store forventninger til Giganten;)
Jeg skrev litt om "Slekters gang"/"Great Son" her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har dessverre ikke lest den, og kan ikke hjelpe deg i akkurat denne saken. Men jeg har lyst til å fortelle at jeg i det siste har oppdaget gleden ved å lese romaner hvor jeg kjenner filmene veldig godt! Da er det snakk om gode bøker og gode filmer som følger boken tett. Når jeg da leser, har jeg jo alle bildene klar i hodet og koser meg med å "fremkalle" (!) dem. Samtidig kan situasjoner man bare streifer i filmen, bli utdypet i boken så man forstår betydningen av dem bedre. Og man kan dvele ved hendelser og formuleringer og tenke litt, ved behov, - i filmen flagrer alt fort forbi. Det blir som å se filmen om igjen, - sakte film av en lengre versjon:)
De bøkene/filmene det gjelder er Persuasion/Overtalelse (Jane Austen) og The Great Gatsby (den gamle filmen, - har ikke turt/ønsket å se den nye).
Jeg visste ikke at Giganten bygger på en bok, men fikk nå veldig god lyst til å lese den, - og jeg synes sannelig du skal prøve!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest den en gang for lenge siden og syntes den var god - det var etter filmen, og jeg hadde nok bildene av de tre superstjernene på netthinnen mens jeg leste, men skuffet kan jeg ikke huske at jeg ble! Boka står fortsatt på hytta, så kanskje den kan bli ferielektyre en gang i løpet av sommeren?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar :) Synes filmen og historien er utrolig flott, men siden filmen er over tre timer lang, har jeg alltid vært litt redd for at boka skal føles for lang på et vis. Men jeg bør vel gi den en sjanse snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaAvaLesevimsaGunn Kari  PlathePiippokattaDaffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteanniken sandvikHarald KKaramasov11KserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvik