Ny helg, samme veranda.. Verandaen fra forrige helg var så deilig at jeg like godt ble her en stund til, jeg fortsetter derfor helgen på verandaen med Sherlock Holmes på lydbok.
I tilleggg leser jeg Jack the Ripper - Secret Service av Tom Slemen, her får vi hele historien og hans teori om hvem Englands kanskje mest (u)kjente seriemorder var.
Neste bok er Black Like Me av John Howard Griffin, mannen som sminket seg mørkere og reiste gjennom USA for å oppleve rasismen.

Hva leser du denne helgen?

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 39 svar.

The Language of Flowers av Vanessa Diffenbaugh (elsker den så langt), og lydbok av Fasandreperne av Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brukte helga på å lese ferdig boka Salvadoreña av Cecilia Samartin, i stedet for å lese til engelsk eksamen som jeg har i morgen.. heheh..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har jeg avsluttet Mammas gutt og begynt på Feilvare.
Mammas gutt er en spennende krim der morderen leiter opp de mest sammensveisa familiene og dreper dem. Med en familie har han derimot ikke fått med seg at dem har fått en adoptiv sønn som dermed blir vitne til mordene. Sjokket gjør han stum. Vil de klare å få han til å fortelle hvem morderen er før morderen finner og dreper han også? Havner på et terningkast sterk firer- svak femmer.
Feilvare handler om Karo, ei jente i starten av 20åra. Gjennom hennes selvrefleksjon og selvironi får vi et innblikk i hvordan det oppleves når livet plutselig snur og hun opplever depresjon og angst. Vet ikke helt hva jeg mener om denne enda etter kun å ha lest noen få kapitler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen ser det ut til at jeg har vært heldig og funnet fram to riktig gode bøker.
Ganske jevngode ser det ut til, og jeg tror det går i retning av to femmere.
Den ene er "Normans område" av Jan Kjærstad. Meget velskrevet fra en klok forfatter.
Det samme kan man si om den andre boka som er "The Honorary Consul" av Graham Green.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese: lavendelhagen av Lucinda Riley. Det gleder jeg meg til. Den har fått god omtale av Bokelskerene, har jeg sett. Blir det tid til overs, fortsetter jeg med Tredve dager i Sandefjord av Vigdis Hjorth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt på Alkymisten av Paulo Coelho, den har stått en stund i bokhyllen min, så nå tenkte jeg det var på tide. Får se hvor mye jeg får lest siden det er så fint vær ute, og jeg også må få gjort unna en del jobbting.

På torsdag ble jeg ferdig med det siste av Te i den blå sofa av Natasha Illum Berg, en fantastisk rørende leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har endeleg ferda alt som sneik seg innimellom, og har teke fram att Jeffrey Eugenides sitt The Marriage Plot. Den byrja eg på i juleferien, og no som siste eksamen er unnagjort og sommarferien står for døri, passar det fint.
Men sidan ferien no eingong står for døri, so vert det lite tid til latskap og lesing. Heldigvis kan aktive timar nyttast til lydbok, so eg høyrer om att Deadlocked av Charlaine Harris (12. av 13 bøker om Sookie Stackhouse) medan eg vaskar og ryddar og pakkar for ein lang sommar vekk frå byen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den her helga blir brukt på seriebøker. Leser miniserien til margit sandemo som kom med siste boken nå i mai og ellers blir det å fortsette på Novemberbarn av yvonne fjeld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kva serie er det? Kan den anbefalast for oss som les Sandemo i tidi før Lysets rike og alt dette andre...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med bok nr 2 nå og anbefaler serien videre ja.. Det er en miniserie på 3 bøker, som har alt det som er typisk Sandemo. Mystikk, overnaturlig og spennende.. Serien heter Kiaras saga. Den er fra gammeltida(ca 1600-tallet) og hittil har handlingen vært tilknyttet Irland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Då skal eg sjekka ut den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga blir det Inferno av Dan Brown på meg. Men verandaen er blitt litt våt etter regnet, så det blir nok godstolen innomhus for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har to bøker som eg les i denne helga: Først og fremst den ganske tjukke Familien Maia av den portugisiske forfattaren Eca de Queiroz. Men, sidan lufta er full av pollen, så er lesefarta berre så som så....trass i at boka har kvalitetar!
I tillegg kosar eg meg med Duften av Havana av Torgrim Eggen.
Ha ei god helg du med!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øya av Victoria Hislop

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nålen av Ken Follett. God lesehelg til deg på verandaen:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har tilbragt store deler av ettermiddagen/kvelden ute på verandaen - i selskap med "Postcard killers" (L.Marklund/J.Patterson). Og ble ferdig med den - så hva nå ?

Tror jeg må få lest ut "Graverens datter" og "Brente skygger", de har ventet en stund - halvleste...
Likte begge bøkene, men krimmen har liksom kommet "i veien".

Synes det er deilig å sitte i sola og lese. Har vært 23-24 grader nå i kveld, og sola er akkurat forsvunnet bak fjellet. Må bare nyte disse verdifulle soltimene her nord!

God helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med "The Postmistress" av Sarah Blake, men jeg vil ikke at den skal slutte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Harry Potter and The Philosopher's Stone. Har lest alle HP bøkene på norsk, men leser gjerne gode bøker om igjen på orginalspråket, hvis det er engelsk eller svensk. Jeg et ikke så glad i å lese ute, øynene mine blir så anstrengt. Av lyset kanskje? Dessuten har vi så utrolig fint vær i Alta for tiden, veldig uvanlig for mai her oppe, så det blir nok ikke tid til mer lesing mellom grilling av koteletter og kropp denne helga :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg «American Pastorale» av Philip Roth. Har også så vidt begynt å bla i «Fuglane» av Tarjei Vesaas.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En del uteaktiviteter i helgen, men jeg skaffer plass til å lytte videre på Alone in Berlin (Alle dør alene) av Hans Fallada. Jeg har mange timer igjen på den ennå - spørs om den følger meg inn i neste helg også. Begynner å bli ganske engasjert i persongalleriet og atmosfæren/handlingen.

Har også begynt på Full Dark, No Stars av Stephen King (flere historier som kan leses uavhengig). Lenge siden jeg har gitt S. King en sjanse. Så får vi se hva det ender med denne gangen.

Nyt været, folkens :-)
God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Anbefaler Den grønne mil av King, hvis du ikke allerede har lest den. Eller, jeg anbefaler den uansett!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips :-) Har sett filmen.
Har lest litt King tidligere, men synes filmatiseringer som f. eks. Dolores Claiborne overgår litteraturen hans.
Novellene i nokså nylig utgitte Full Dark, No Stars har fått noe positiv oppmerksomhet i bl.a The Guardian). Dermed gir jeg denne King-boka en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dette tilfellet utklasser boka filmen. Og det sier litt siden filmen er fantastisk! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også vært ute på verandaen og lest etter jobb helt til den regnskura kom. Jeg visste den ville komme i løpet av dagen for været har vært litt skiftende, men for min del var det godt med en regnskur nå. Det har vært stort sett 25 grader hele denne uka og det er 10 grader for meget for denne skrotten i hvert fall. Er ikke så fryktelig glad i varme, egentlig. Men så er det jeg som er sær da, på mange måter:)
I helgen blir det å lese: Mørke rom av Gillian Flynn. Ja, jeg er ennå ikke ferdig med den boka. Jeg sliter med bøkene til G.Flynn tydeligvis. Etter denne og Gone girl tror jeg at jeg gir opp denne forfatteren. Jeg liker psykologiske thrillere, men bøkene hennes blir litt for langsomme og jeg er heller ikke spesielt fan av skrivemåten hennes. Men jeg har i hvert fall gitt henne en sjanse,

Også skal jeg lese videre i En vampyrs bekjennelser av Anne Rice som jeg liker veldig godt så langt. Ja takk, til gammeldagse vampyrer:)

God helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag er jeg i gang med "The Wisdom of Psycopaths" av Kevin Dutton, en bok i populærvitenskap/psykologi-sjangeren, "Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke, og "The Iron Daughter", nr. 2 i serien til Julie Kagawa. Synes forresten været kombineres med lesing helt fint, spesielt i en god stol halvt i skyggen på plenen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The Wisdom of Psycopaths" høres veldig interessant ut.
Avslapping, frisk luft, sol og bok, det blir ikke bedre enn det :-) Foretrekker egentlig å lese boken selv, men jeg er veldig lyssensitiv så da er lydbok løsningen. Da kan jeg legge meg rett ut, sette på solbrillene og lukke øynene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Han er her igjen av Timur Vermes, i tillegg til at jeg fortsatt holder på med Nostalgien av Mircea Cartarescu.

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Han er her igjen" har jeg på lista, ja :-) Er vel bare en sånn bok man må/bør lese kanskje?

Hørte et utdrag på audible.de og måtte nesten smile en smule da jeg hørte "Hitler" snakke pga av snakke/talemåten til oppleseren da han liksom "var" Hitler (og det hørtes snodig ut, for å si det sånn)...

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/hitlers-return-timely-satire-or-a-joke-too-far-8508268.html

http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/05/adolf-hitler-novel-german-bestseller

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for interessante lenker, krira.

Er ikke så opptatt av hva man må/bør lese, men jeg er veldig nysgjerrig på denne her. Det står litt om boken på Cappelen Damms blogg Forlagsliv, der det også er et videointervju med Timur Vermes og en lenke til en anmeldelse på NRK.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :-)

Nei, jeg er heller ikke så opptatt av hva man må/bør lese generelt, men det spørs jo heller hvordan man definerer hva man bør/vil osv utifra egne interesser.

Interessant virker boka i allfefall, og svart humor kommer nok godt med! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, da skjønner jeg hva du mener. Og er helt enig med deg :-)
Og ja, boka virker veldig interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Puh! Nå har jeg nettopp slitt meg gjennom siste halvdel av Knut Hamsuns "Markens grøde". Han kommer nok aldri til å bli en favoritt. Tenker at jeg trenger litt lettere underholdning i sommervarmen, så "Ildmannen" av Torkil Damhaug står for tur. En god helg til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg hadde ein lærar som sa at Hamsun enten elskar eller hatar ein. Eg les Victoria, og hata sterkt og indarleg. So byrja eg på universitetet, les Markens grøde og tenkte at dette var jo ikkje so verst. Og so les eg Sult, og var solgt. Eg elskar han nok ikkje enno - eg trur læraren min tok feil i kravet om ein klår dikotomi - men eg lærte at av og til må ein gje fyren ein sjanse til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha, husker jeg slet meg gjennom den på ungdomsskolen da jeg tenkte at dette er jo en bok om "ingenting":)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga blir det sakprosa på meg. Jeg leser den nyeste boka til en anerkjent psykolog og kriminolog - Adrian Raine. Boka heter The Anatomy of Violence; The Biological Roots of Crime. Vi får presentert 35 års forskning på ca 400 sider. Kan biologi, anatomi, nevrologi, kardiologi etc fortelle oss noe om hvorfor noen mennesker begår (voldelig) kriminalitet? Akkurat nå leser jeg om sammenhengen mellom antisosial atferd (som igjen kan trigge voldelig atferd/kriminalitet) og lav hjerterytme.

God lesehelg til alle bokelskere! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg var på krimfestivalen i mars, kom jeg over to bøker som jeg hadde litt ekstra lyst på. Men jeg syns bare jeg hadde råd til èn, så da ble det den tykkeste ("Skarlagenssalen"). Heldigvis tok det ikke så lang tid før den andre også ble mulig å bestille på biblioteket, nemlig Tårn av Bernt Rougthvedt. Jeg har likt veldig godt de to forrige, som han har skrevet sammen med Terje Emberland - "Edderkoppen" og "Stormlaget", og setter min lit til at denne er like bra.

Ellers er jeg også i gang med det ferskeste krimhørespillet som er kommet ut; St. Laurentius tårer. Jeg har bare den siste episoden (av fire) igjen, og hørespillet holder kurs mot en femmer på terningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Idag leser jeg Magiske verdener - fantasilitteraturen fra Gilgamesj til Richard Adams siden den er forfalt og jeg skal på biblioteket i morgen for å levere bøker, ellers blir det Mystikkens verden - mystiske steder, Store bergensere - fra Olav Kyrre til Davy Wathne, Fønikerne - Libanons gamle handelsfolk og kanskje litt til i Storsjöodjuret, Seljordsormen, Nessie och andra sjömonster denne helgen. Er ferdig med hoveddelen om Storsjöodjuret og skal begynne på delen om Seljordsormen. Og hvis jeg vil lese litt true crime blir det Yorkshire's Murderous Women siden jeg har en kjøper til den boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal vi nok stort sett være utendørs, det er helt fantastisk vær her i Hammerfest nå, så da må vi passe på å være mye ute. Tror det blir noen utflukter både i morgen og på søndag, så det blir nok ikke så mye lesing i helgen. Men jeg håper å få lest Farsarven 2: Naken sjel av Ellinor Rafaelsen i løpet av helga.

God (lese)helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på Flink pike, å i dag så høljer det ned så perfekt lesevær etter en uke med deilig sommervær :)
Fortsatt god helg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseKirsten LundRufsetufsaAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitLailaStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalAkima MontgomeryTrude JensenLabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald K