En broket forsamling reiser til Ugge gård i Østfold helt på tampen av 1800-tallet. Med i følge er fortelleren og studenten Oskar, hans forlovede Ada, vennen ammanuensis Lagergren, det engelske mediumet Celia Frey, herskerinnen på Ugge med hovmester, forfatter og telolog Quisling og hans etterhvert så forhatte sønn, og skuespilleren Fredrik Lange.

På gården hersket svartebokpresten Ulstadius på 1700-tallet. Det ble sagt at han hadde inngått en pakt med selve djevelen... I kjelleren på gården ligger den beryktetde Skarlagenssalen hvor presten forsvant fra for hundre år siden. Skeptiker Lange skal bevise at det ikke skjedde noe overnaturlig den gangen. Frivillig skal Lange låse seg inne i Skarlagenssalen over natten for å bevise sin teori. Alt går i derimot ikke helt etter Langes plan...

Klassisk lukket-rom-krim med historisk bakteppe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Plottet fungerer hvis man er villig til å tro på at en intelligent, rolig gutt på ti år ikke er i stand til å ta toget fra Oslo til Drammen alene, selv om hans mor står "parat på jernbanestasjonen" for å ta imot ham (s. 170).

Her falt jeg litt av. Og hvor mange ganger trenger vi å høre at gutten er "ti år gammel" eller "en tiåring"? Hovedpersonen er 22 år, det får vi opplyst to ganger i løpet av boken. Og det burde vel holde?

Men tiåringens alder nevnes sent og tidlig, enda denne intelligente gutten beskrives som om han var 5-6 år. Han kan ikke ta et lokaltog alene. På s. 487 vet ikke hovedpersonen "hvor mye lille Vidkun forstod". Vel, en normal tiåring vet at folk forelsker seg og har kjærester; en tiåring har normalt selv vært forelsket.

Fjeset hans omtales som "barneansiktet". Vel, barn har "ansikt" og "armer" og "ben" som alle andre. Vi trenger ikke snakke om hverken "barneansikt" eller "barnearmer" eller "barneben".

På s. 518 har han "et lite, lyshåret hode". En tiårings hode er ikke "lite" sammenlignet med en voksens, bare litt mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas