Da er det endelig mai, måneden med flest enkeltstående fridager og forhåpentligvis bedre vær og temperatur. Det har ikke så mye å si for meg, men kanskje det er noen som har benyttet seg av den første fridagen og tatt en langhelg, eller planlegger å bruke den neste. Det er hvertfall god tid til å lese i mai, om man ikke har andre planer.

Denne helgen fortsetter jeg på Dark places av Gillian Flynn. Det er den andre boken jeg leser av forfatteren og heldigvis er jeg en av de som liker bøkene hennes, siden jeg kjøpte alle tre samtidig. Det skal være en psykologisk thriller, jeg har tidligere beskrevet de som krim, tilsatt en god dose mørke tanker og en dæsj thriller på slutten, og synes nok det passer bedre.

God helg til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Lesedelen av helgen ble for det meste brukt på lydbok:

Human Remains av Elizabeth Haynes. En psykologisk thriller det var lett å la seg rive med av og en god oppleser. Anbefales!

Har begynt å lese Homo Faber av Max Frisch også.

Jeg har planer om å lytte til Dark Places av Gillian Flynn senere denne måneden (har lyttet til Gone Girl tidligere og likte den).

Er du fornøyd med Dark Places?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er spennende, plottet uventet og jeg hadde problemer med å legge den fra meg, jeg er absolutt fornøyd.

Boken er bra, jeg tror problemet var at jeg leste den rett etter at jeg var ferdig med Sharp Objects. Selv om plottet og opplegget var ulikt så minnet de veldig om hverandre, jeg tror allikevel ikke jeg hadde tenkt så mye over det om jeg hadde lest noen andre bøker i mellomtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Sharp objects i fjor sommer. Da satser jeg på at det er som du sier; en del andre bøker i mellomtoden - og Dark Places blir bra om et par uker :-) Apropos: når jeg har likt en thrillerforfatter(eller krim) og går rett på en eller to til av samme forfatter, så dabber det gjerne nokså av og blir mindre interessant... Jeg har funnet ut at jeg lettere vedlikeholder gleden over (psykologiske) thrillere dersom jeg i (for det meste) leser nyere skjønnlitteratur og (moderne) klassikere. Gleden over en god thriller-story en gang i mellom blir liksom større dersom jeg ikke pumper på med den genren i ett kjør.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det høres fornuftig ut. Bytter gjerne på sjangre selv, men noen ganger er det fristende å bare forsvinne inn i neste bok av samme forfatter. Kommer nok til å være mer obs på dette framover.

Likte du Sharp Objects så ser jeg ingen grunn til at du ikke skal like Dark Places.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innimellom er det veldig greit da ting ikke blir som man har planlagt! Trodde ikke det kom til å bli tid til noe særlig lesing denne helga, men fikk plutselig fri igår likevel, så koset med i flere timer med "Under den hvite bro" og senere en skrekkfilm på kvelden. Syns boka begynner litt vinglete, men resten kjempe bra og spennende!! Har ventet i hele dag på kvelden så jeg får lest de siste 40 sidene :) hehe!
På fredag hørte jeg på "Fluesommer" på lydbok. Denne skuffet meg dessverre stort. Jeg trodde dette var en ungdomsbok og dermed kunne være okei og interessant nok, men det står lesenivå 9-12 år her inne, det passer nok mye bedre. Så jeg faller langt utenfor målgruppen, så dermed bør jeg kanskje ikke si så mye om den....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsøker å lese ferdig The Castle of Wolfenbach som jeg begynte på for en ukes tid siden. Det går ikke så fort, den er noe gammeldags. Men siden jeg har bestemt meg for å bruke referansen i en kommende Skjebnesøstre-bok, så synes jeg at jeg må lese hele ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har endelig tatt frem igjen Alexandria-kvartetten av Lawrence Durrell som har stått i bokhylla mi siden 1997. Er godt inne i bok nr.2 og foreløpig er det terningkast....tre. Men dette er en kvartett jeg prøvde meg såvidt på da jeg fikk den, uten å komme skikkelig i gang, så nå er det ingen bønn. Bøkene SKAL leses (og Justine, den første boka er en av bøkene i 1001 bøker du må lese før du dør, så den kan jo krysses ut).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest en del siden fredag, har slukt Det vokser et tre i Mostamägg av Britt Karin Larsen, X av Helge Thime-Iversen og Satt fri, Livets lenker 22 av Christin Grilstad Prøis.
Nå avslutter jeg helgen med Agincourt av Bernhard Cornwell. Jeg har ikke kommet til det berømte slaget ennå, men jeg har "hilst på" kong Henrik V, kjempet sammen med en garnison i Soissons og lært en del om buetrening og hvordan man lager en skikkelig god pil. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helga er snart over og det er allerede mai. Tiden går altfor fort for min del...

På fredag ble jeg ferdig med The Reader av Bernhard Schlink. (Fantastisk bok! Og fin film!).
Har så vidt begynt på The fault in our stars av John Green (syns dessverre at den er litt oppskrytt så langt, men vi får se). Og jeg skal til å begynne på Flukten av Ally Condie, bok 2 i Matched -trilogien. Var ikke helt heftig og begeistret over bok 1 (Cassias valg), men prøver likevel med bok 2:)
God helg:) I hvert fall det som er igjen av den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har ikke blitt så mye lesing hittil denne helgen, men i dag skal jeg ta igjen litt av det tapte. Nå har jeg rigget meg til i sofakroken med "Fru Vinges forbannelse" (Fossefall 41) av Jorunn Johansen. Ha en fin søndag alle sammen! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det mest i pensum denne helgen, men innimellom blir det tid til litt annet også. Og da er det "The magicians" av Lev Grossman det går i. Denne begynte jeg egentlig på i fjor, men etter en litt treig start ble den liggende. Nå har jeg plukket den fram igjen, og koser meg med den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter så mange helger med å ha satt meg fore for mye, satset jeg altså på bare "Tilbake til Tall Oaks" av Kathleen Grissom, men den ble lest ferdig mye snarere enn forventet. Derfor begynner jeg på "Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clark, en veldig, veldig tettpakket versjon med bitteliten skrift i alt fra svakt grått til svart blekk, og med over tusen sider og en (forhåpentligvis) god historie mistenker jeg at leseplanen min for neste uke er fylt opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok kortere tid å lese Dark Places enn jeg trodde, neste bok ut er Genesis av Bernard Beckett. Er ikke helt sikker på om det er min type bok, men jeg falt helt for sjimpansen på forsiden av boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen tilbringes kveldene på sofaen med «Kaptein Blåbjørns 13 1/2 liv» av Walter Moers. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Undergang av Sansom. Har kommet over halvveis i boka, og jeg er allerede lei meg for at boken nærmer seg slutten! Får aldri nok av Mester Shardlake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dere leser for fort alle sammen:-P Jeg er fortsatt på den samme boka som jeg begynte med forrige helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er på ferie og det har blitt masse krim av Horst, J.A Olsen og et par andre romaner. Men plutselig var det slutt og jeg tok derfor en titt i "låne/bytte" biblioteket her hvor vi bor. Fant der en bok av Amanda Brokkfield "Before l knew you". Ingen omtaler her og jeg har ikke lest noe av henne fra før. Tar sjansen fordi historien virker interessant og forfatteren har visstnok skrevet flere kritikerroste romaner. Noen som har lest bøker av henne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på å lese "Beautiful Chaos" av Kami Garcia og Margaret Stohl. Føler at lesingen har stagnert litt siden det er tredje boka på rad i serien jeg leser, men skal prøve å komme gjennom resten av boken nå i helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg leser "Hjem til jul" av David Baldacci. Herlig roman med masse humor og ein god gammeldags togtur!
Og det er ikkje heilt feil med kuling og regn utenfor vinduet, når du har ei god bok i hendene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Får helgestemning når jeg ser denne tråden, Vibeke :-)

Jeg fortsetter med Infinite Jest av David Foster Wallace, og er nesten ferdig med Arvetanten av Simonetta Agnello Hornby. Eller er jeg blitt inspirert her inne til å gjenoppta bekjentskapet med Joyce Carol Oates, som jeg ikke har lest noe av på år og dag. Har lånt et par av bøkene hennes på biblioteket, og har tenkt å begynne med novellesamlingen hennes Velsignelsen og andre noveller fra 1982.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Jostein Gaarders "Sirkusdirektørens datter", lest halve natten. Helt oppslukt, og jeg tror ikke jeg har hatt det slik siden barneskolen! Den har stått i bokhylla lenge, og i mangel på noe annet tenkte jeg at jeg skulle prøve å lese den... Også likte jeg den veldig godt fra første ord! Skal innom biblioteket idag/imorgen også og finne noe engelsk barnefantasy, har planlagt å lese meg gjennom alt bra biblioteket har i den sjangeren! Narnia 2 har desverre vært utlånt en stund, så jeg må kanskje kjøpe meg den så jeg ikke blir sprø.

God helg til alle sammen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser "Tyskerungen" av Camilla Lackberg og er snart ferdig med "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen. Ble lite lesing denne uka (møteaktivitet på kveldstid). Får se hva helga bringer :-) Er ihvertfall vær til inneaktiviteter....

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg gjekk på ein smell både på vennekveld på Ark og mai-sal hjå Norli denne veka, so bokhyllene er atter (vel, enno) fulle av bøker eg ikkje rekk å lesa - særleg sidan vekene er / bør vera fyllt av pensum. Og no tek eg rett og slett ferie og fer til Skottland for ei langhelg. Med i bagasjen skal eg ha med meg En upassende jobb for en kvinne av P.D. James og The Marriage Plot av Jeffrey Eugenides, i tillegg til mi Lonely Planet. Eg er redd for at det vert med fleire bøker heim enn bort....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt Jussi Adler-Olsen, Marco-effekten. Liker boka så langt. Avslappende å kose seg med krimbøker i helga. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brrr, bare å fyre i peisen,og benke seg til i sofan med Paganinikontrakten av Lars Kepler.
God Helg folkens!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble tidligere idag ferdig med serien Sarpsborg som forsvant, og bestemte meg for å lese litt videre på Under seil mot det ukjente. Bd. 1 - øyer i havødet : Færøyene og Island. Har også lyst til å lese litt krim, så jeg skal lese videre i The Bloody North - Infamous Ulster Murder Cases, i tillegg boka Mystikkens verden - mystiske steder som forfaller til uka.

Har funnet ut at det er mere interessant på TV i helgene enn ellers i uka, derfor blir jeg aldri ferdig med de bøkene jeg tror da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det faktisk omvendt, men nå kan jeg godt innrømme at jeg ser mye serier, både gode og dårlige :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så flere serier selv tidligere, men har mer og mer gått over til å kjøpe mine favoritter på DVD så jeg kan se dem når jeg vill og flere episoder i slengen, har over 2000 dvd filmer/serier å se, så av og til når jeg er lei av å lese ser jeg på en film eller en tv-serie, den siste måneden gikk det i Mythbusters og katastrofe film. Denne måneden blir det mere katastrofe film og Law & Order SVU, er kommet til ca midt i sesong 5 på dvd, men ser også på tv. De seriene jeg ser vanligest på tv nå er L&O SVU, alle 3 CSI og av og til Bones.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Tilbake til Tall Oaks" av Kathleen Grissom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har installert meg i godstolen med den same boka, men på norsk, - altså Mørke rom. I tillegg lyttar eg til 1Q84 bok 3, samt at eg har den erotiske novellesamlinga Sukker i skålen liggjande.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det snø og ufyseleg vær, så det burde by seg nok av anledningar til å lese. Eg held på med Sverdet og korset av Ken Follett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser også denne helgen Hundre år av Herbjørg Wassmo.
Dette er en flott bok, så jeg leser sakte så den skal vare lenge!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga starter jeg ENDELIG på Gjenferd av Jo Nesbø. Den har jeg spart både til formen ble bedre osv osv, så til slutt trodde jeg aldri jeg skulle få lest den. Men nå, endelig...

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Knut Nesbø. Gjenferd. Harry Hole. God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, skulle det vere. Jo. Pinlig.
Knut var broren som gjekk bort i vinter.
Dobbelt pinlig, med tanke på tittelen på boka.
Beklager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble endelig ferdig med "Skarlagenssalen" i går. Det syns jeg egentlig var en stri tørn, og er en påminnelse om at jeg sliter med tykke bøker, selv om jeg ellers syns boka er grei.

Da blir det å vende tilbake til Oskar Skarsaunes Den ukjente Jesus. Jeg kom hundre sider ut i den før jeg murte meg inne i Skarlagenssalen, men den var dessverre noe mindre lettlest enn jeg hadde håpet. Får se om det kan endre seg.

Har ellers Fortelingar om drap - kriminalhistorier frå seinmellomalderen liggende. Den har jeg de samme forventninger til som til Skaraunes bok - at den skal inneholde en spennende miks av dokumentar og interessant innhold.

Lydbøker og hørespill blir det dessverre mindre av enn det pleier, etter at sertfikatet gikk føyken her for en måneds tid siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må nesten innrømme at jeg ofte blir litt utålmodig av lange bøker jeg og.

Så kjedelig at du har mistet lappen. Da kan jeg tenke meg at ting plutselig blir litt mer komplisert enn nødvendig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avsluttet Vakkert mørke og begynte på 100 åringen som klatret ut vinduet og forsvant :) Fortsatt fin søndag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Thomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessing