Ifølge daglig leder Aslak Sira Myhre hadde Litteraturhuset 250.000 besøkende i fjor. Litteraturhuset slår dermed egne rekorder.

Det går så det suser i Oslos litterære storstue. I løpet av 2009 kunne Litteraturhuset smykke seg med 250.000 besøkende, 92.000 av disse var publikum på de over 1000 arrangementene huset kunne skilte med.

Det er særlig kjekt å se at publikumet vårt blir stadig mer sammensatt, sier daglig leder Aslak Sira Myhre i en pressemelding huset sendte ut i går. Etter eget sigende er det stor bredde i de besøkende, barn og voksne, pensjonister, ungdom og Oslo-folk med bakgrunn fra hele verden finner frem til Parkveien.

Aslak Sira Myhre er fornøyd med populariteten Litteraturhuset nyter.

Rekorden gjelder ikke bare besøkende, men også antall arrangementer, tilsammen utgjør dette en økning på 30 prosent fra 2008. Totalbesøket er stabilt, men stadig flere av de som besøker Litteraturhuset deltar på et eller flere arrangementer. Dette er Sira Myhre spesielt fornøyd med.

Vår nye satsing mot barnehager som ble iverksatt med støtte fra Oslo kommune høsten 2009, har trukket like mange barnehager fra Oslos østlige som vestlige bydeler, og vi har oppnådd å bli et møtepunkt for barnehager med høy minoritetsandel og de med lav. Vi tar mål av oss for nettopp å bli en slik felles arena, hvor folk med ulik etnisk, religiøs og klassemessig bakgrunn kan møtes rundt litteraturen. Barnehagesatsingen har også bidratt til en dobling av antall unge besøkende.

http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article3537271.ece

Tenk, tenk om vi hadde hatt noe slikt i Bergen også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Etter å ha vært på Litteraturhuset i Oslo har jeg konkludert med at enhver by med respekt for seg selv bør ha et Litteraturhus! Det er jo så flott, og man kan bare undre seg over at ingen har funnet på det før, - men det har kanskje noe med penger å gjøre ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaVannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGro