Hei

Lurer på hvor mye dere klarer å lese på en helg?

Er det mulig å lese tre tettpakkede gode romaner på 400 sider på en helg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

En meningsløs problemstilling etter min mening.
Leser for tiden Uroens bok av Fernando Pessoa - lesehastighet: en side i timen ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri testet ut verken lesetempo ( som er av hengig av hva en leser) eller hvor mye jeg leser i løpet av noen dager. "Lette" bøker med en ekstrem driv i handling leser jeg fort, og glemmer jeg fort. Blir et kick der og da.Har jeg litt "tyngre" bøker som jeg må fordøye litt, smake på og reflektere over både språk og handling, vil jeg bruke lengre tid på. Det er også de bøkene jeg husker best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Max 250 sider i løpet av en helg. Har en gang i tiden lest 550 sider på to dager, men dette ble for mye av det gode, merket jeg etterpå. Variasjon i aktiviteter er noe jeg har tro på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo bedre jeg liker en bok, jo seinere leser jeg. Da "sparer" jeg på den og vil at den skal vare lengst mulig. Hvis jeg ikke er så begeistret, leser jeg fortest mulig bare for å bli ferdig med den. Så for meg hadde det vært helt umulig, og jeg ser ikke helt vitsen heller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men to små barn, mann og bikkje, så må jeg vel si at jeg ikke har en sjanse i h* til å rekke det engang, hihi...

Hvor mye jeg leser på en helg varierer veldig, kommer helt an på hvor mye tid det blir til boka, og ikke minst hvordan boka er. Noen pløyer man jo gjennom, mens andre tar lengre tid, sånn er det bare. Jeg koser meg med bøkene, aldri tenkt på lesing som noe "tidspress". :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det viktigste er å kose seg med boka ^_^ . Man leser i det tempoet som passer seg. Men man må også regne med ekstra tid når man leser. Ofte kan det hende at man går tilbake og leser noe om igjen.
Ang. tre romaner på 400 sider, synes jeg at det er fullt mulig, om man har en lesehastighet på over 200 ord pr. minutt. Jeg har en lesehastighet på godt over 400 ord, men det går uansett ikke fort nok, på en måte. Men det er også spør hvor tettpakket med ord boka er. Skal man lese f. eks Norges lov så tar det sikkert hudre år før man kommer til side 400. Men jeg tror egentlig ikke at noen sitter og koser seg med Norges lover likevel, heldigvis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva skulle det være godt for? Du sluker da ikke gourmetmat på en restaurant eller shotter en årgangsvin? Bøker skal leses i det tempo som føles riktig for deg, det tempo som gir ditt sinn mulighetene til å utbrodere alle nyanser en velskrevet bok har å tilby.

Antallet bøker du har lest har ingen betydning, kvaliteten og din følelsesmessige tilknytning betyr alt.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Hvis meningen blir å få lest flest bøker på kortest mulig tid, mister jeg essensen av selve bokgleden. Det hender at jeg leser en bok på noen få timer, men da er det fordi boka driver meg videre, at bokas eget tempo tar over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest i denne tråden lurer jeg på hvor fort mange her inne leser, tiltross for at dere koser dere med boka? Regner med at "Under en hvit bro" er en bok mange her inne har lest, i og med at ene forfatteren har gitt bort mange eksemplarer her inne, og lurer derfor på hvor lang tid dere brukte på å lese denne? Eller feks "Flink pike" som er en av de mest populære bøkene nå, hvor lang tid har dere brukt på den?
Jeg har kost meg med "Under en hvit bro" nå i ettermiddag/ kveld, men ser at jeg leser veldig mye saktere enn jeg gjorde tidligere. Det liker jeg ikke. Jeg koste meg like mye med bøkene før....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg blir det helt meningsløst å sammenligne lesehastighet med andre, selv om jeg synes det er gøy å se antall bøker de leser.

I perioder leser jeg ut en bok på noen timer, andre ganger bruker jeg flere timer på en setning. Om du er misfornøyd med egen lesehastighet så tror jeg det finnes teknikker for å øke den. Personlig skulle jeg ønske jeg kunne senke lesehastigheten for å øke mengden detaljer jeg får med meg, men da opplever jeg at jeg blir mer ukonsentrert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... ser at jeg leser veldig mye saktere enn jeg gjorde tidligere. Det liker jeg ikke.

Hvorfor? Kommer i tanker om Odd Børresens : Jeg elsker å seile, og seiler så sakte jeg kan, for turen tar slutt når jeg kommer til land...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han har kommet til land nå, dessverree.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min bror - nå drar jeg ut igjen.
Jeg heiser mine slitne seil.
Jeg kaster loss og drar.
Nå er jeg faktisk klar, min venn.

Sees vi igjen?

(Fra Odd Børresens Paradis Bay)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fordi det er så mange bøker jeg har lyst å lese! Helst nå med en gang ;)
Tror hovedgrunnen til at jeg leser så mye saktere nå enn før er fordi konsentrasjonen er dårligere, så jeg får ikke noe mer ut av bøkene selv om jeg leser saktere....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er godt mulig, men jeg leser fortere da konsentrasjonen er bedre!
Er nok ikke lesetørke som er problemet nå, men konsentrasjonsproblemer samme hva det er... De lange, gode historiene savner jeg hele tiden hvis jeg ikke holder på med en veldig god en ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer vel litt an på. Hvis man skal gå etter hva man klarer så kan det vel godt bli flere tjukke bøker i løpet av en helg. Men hvis man skal lese det i "eget" tempo, slappe av, reflektere og kose seg med det så blir det jo gjerne mindre sammenlagt. Samme hvis man skal dele tiden på noe annet. Jeg har høyt lesetempo hvis jeg ikke investerer noe særlig i lesingen, men stikk motsatt jo mer jeg interesserer meg for stoffet. Så mulig? Absolutt. Anbefalt? Ikke nødvendigvis. Men det er greit å kunne når eksamenstiden er rundt hjørnet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mye jeg klarer å lese i løpet av en helg avhenger av type bok, mitt humør og om jeg også har andre planer for helgen. Jeg tror ikke jeg hadde klart å lese tre bøker á 400 sider i løpet av en helg. Personlig føler jeg at jeg har fått nok lesing for en helg når jeg har lest ca 500-600 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går kjempefint, og enda får man luftet hunden, men ikke så mye annet, kanskje. Det er veldig lenge siden sist. Men i ferien hender det at jeg leser etter frokost, og det er så himla fint å sitte der til boka er ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir jeg oppslukt og har tid (kombinasjonen er så sjelden at den må vel kalles influensa...) kan jeg finne på å sluke et par tusen sider på maks fire-fem dager, men som de fleste andre går jeg glipp av andre ting her i livet hvis jeg bare leser. Ser av notatene mine at jeg leste Hunger Games-bøkene på tre dager, og hver av dem var da såpass som det du nevner, OG det var midt i uka mens jeg jobbet... Da gjorde jeg ingenting annet i fritida mi enn å sove og lese... Så ja, det er mulig, men det går på bekostning av noe annet.

For meg er det ikke noe mål i seg selv å lese fortest mulig, det går i den farta boka vil slukes minus tiden jeg trenger til andre ting. Hvis du setter deg fore å lese og bare lese, er det vel litt opp til bøkene hva du klarer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er absolutt mulig om man setter av hele helga til lesing, men de fleste ønsker kanskje å bruke den til andre ting og.

For min del varierer det veldig, noen helger går det fort 2-3 bøker, andre ganger leser jeg nesten ingenting. Vanligvis leser jeg kanskje ut en jeg allerede har begynt på og begynner på en annen. Det er sjelden jeg tenker over hvor mange bøker jeg kan komme gjennom, da blir det mer stresslesing istedet for hygge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan klare en bok, men ikke så mange som tre. Jeg kan ikke bare sitte inne, må også ut på tur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del er det umulig. Har klart å lese gjennom en hel bok på 400-500 sider på en helg før, men aldri i verden om jeg klarer 3 sånne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan Finnson