Sjølvbiografisk roman frå oppvekst i Harlem på 1930-talet i eit stekt religiøst miljø, han gir også bakgrunnshistorien til foreldra og andre. Det er ei følelseslada bok om dei vanskeleg kåra, all sorg og bitterhet og kor brutalt livet kunne vera for dei farga. Forfattaren hadde eit anstrengt forhold til stefaren sin, dette pregar forteljinga, elles slo det meg at oppvekst i strenge reliøse rammer enten det er her eller på andre sida av dammen har mange fellestrekk. Eg las boka på slutten av 60-talet, og las ho om igjen no - det var eit godt gjensyn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

[ Slettet av bruker ]

Ja det var sterke saker å lese hvor brutal hverdagen var for disse menneskene. Jeg synest spesiellt faren eller Gabriel's forhold og holdninger til andre mennesker var rystende. Den mangel på empati og hans misbruk av troen bl. a. i forhold til andres og egne "synder", ja da skjønner jeg godt at forfatteren hadde et anstrengt forhold til faren.
Det at forfatteren lar oss få et innblikk i farens barn og ungdom er på en måte å fortelle hvorfor han ble som han ble. I følge farens søster var han en person som brukte andre for å "betale" for sine egne synder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLaila