Jeg er litt nysgjerrig på om det at dere er på denne siden påvirker måten dere leser på?

For min del merker jeg at det påvirker endel i positiv retning! Det å skrive ned gode sitater fra bøkene gjør at jeg tenker mer igjennom det jeg leser og får en bedre leseopplevelse. Jeg synes også det er artig med lister over hvilke bøker jeg leser til hvilken tid, og at det er morsomt og gå tilbake og se mine egne omtaler av bøker det er lenge siden jeg har lest og terningkast.
Det å trille terning og skrive omtaler gjør meg og mer bevisst på hva jeg faktisk mener om bøkene.
Medlemskapet mitt her gjør også at jeg oppdager endel andre bøker enn hva jeg kanskje ville lest ellers.

Så hvordan påvirker det deg?
Eller påvirker det deg ikke i det hele tatt?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg vil nok si jeg har begynt å lese mer etter jeg fikk bruker her. Før da jeg hørte om en bok som virket kul skrev jeg det ned på en lapp, og slike ting forsvinner jo med en gang. Nå leter jeg etter boken på bokelskere og legger den i "ønsker meg" lista mi, slik at jeg husker på den og leter etter den når handler bøker. Er også gøy å dele hva man leser med andre, og å se hva andre leser og få tips derifra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt og interessant å lese hva dere tenker at bokelskere gjør for dere!
Jeg må si meg enig i det mange her sier, at jeg har blitt mer kvalitetsbevisst etter jeg ble med her. Mer bevisst på hvilke bøker jeg vil bruke tid på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom over Bokelskere.no for noen år siden da jeg lette etter et program for registrering av bøker. Ble ganske fort dratt inn i registrering og diskusjoner.
Ja, forumet har påvirket meg og mine leseinteresser. Jeg følger med på diskusjoner og leser bokomtaler. Ofte ser jeg hva andre skriver/ mener før og mens jeg leser. På mange måter har dette ført til en noe mere systematisk og planlagt lesing og dette mener jeg har beriket mitt forhold til bøker og litteratur.
Men det har også en bakside. Det har dratt meg litt bort fra det jeg tidligere var opptatt av og noen ganger kan det føre til litt stress - vil være med på så mye mer.
Tidligere har jeg for det meste vært alene med mine bøker, her har jeg muligheter til å dele tanker og opplevelser med andre. Dette er kanskje noe av det beste med forumet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bokelskere.no er blitt mitt hjelpemiddel for å organisere leseinteressen min.

I min hverdag opplever jeg at jeg ikke alltid oppdager litteratur jeg ville ha glede og nytte av å lese og det synes jeg Bokelskere.no hjelper meg med. Jeg kan "surfe" på bøker her inne og komme over mye spennende. Også er det omtaler og sitater fra bøkene like under og det gjør det hele veldig levende.

Også "konfererer" jeg gjerne med Bokelsere.no når jeg dumper borti bøker andre steder som jeg har blitt nysgjerrig på. Deretter kan jeg merke boken som "ønsker meg" og dermed slipper jeg og glemme den vekk til jeg en dag kan kjøpe den.

Også lærer jeg mye av andre bokelskere. Jeg får et litt annet forhold til lesing og bøker ved å lese andres bokomtaler, kommentarer og meninger om ulike litteraturrelaterte tema. Det er interessant.

Så Bokelskere.no påvirker meg samtidig som jeg ikke endrer så mye på kjernen i mine interesser og smak når det gjelder litteratur. Men horisontene mine blir kanskje litt videre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja!! Gjett to ganger!!!

Jeg blir inspirert og glad og enda mer tullerusk etter å lese og lære mer om forfatterne bak, jeg leser mer nå enn for noen år siden, mer bevisst på hva, og hva jeg syns om dem. Jeg syns dessuten det er kjempegøy å se hva andre har fore, for dere har tanker og innfallsvinkler som beriker hva jeg selv kommer på, tenker på og syns...

Jeg har oppdaget massevis av bøker her, som jeg har lest alt, og som jeg skal lese en gang i tiden - og noen jeg definitivt ikke skal lese.

Jeg har ført lister over hva jeg leser i endel år alt, men å registrere bøkene her er veldig oversiktelig og fint å få med hvordan de ser ut også, det hjelper hukommelsen. Lett å "bla" i hyllene hjemme etter hva jeg skal finne frem neste, når jeg sitter på hybelen...

Etter at jeg ble med her, prøver jeg å sette terningkast på hva jeg syns om hver enkelt bok, før registrerte jeg ingenting av den slags. Bokomtaler blir mest memo for min egen del, så det er ingen krise om ingen legger merke til den, hehe... Bare det at her er et greit sted å lagre dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det at jeg kom med i bokelskerne har nok fått meg til å bli litt mer kresen på bøker, på kvalitet, men jeg har også fått bedre leseropplevelser siden jeg ble medlem! Jeg har funnet bøker, sett på terningskast og anmeldelser, og derifra valgt bøker som passer meg best! "Livet er for kort for dårlige bøker" er det en som har sagt, og jeg sjekket nå og fant ut at jeg ga 5,4 i gjennomsnittlig terningskast! Det var utrolig høyt syns jeg, men enda så bra :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom tidlig med i Bokelskere. Det ga meg en boost til 1) å finne ut hva jeg egentlig hadde lest gjennom et langt liv og 2) å være bevisst på hva jeg har gått glipp av. Bokelsekere fikk meg til å lytte til andre, til å velge med omhu og til å lese mere. Men å lese annerledes? Jeg tror ikke det. Jeg lar meg fortsatt rive med av handlingen og tar meg sjelden tid til å gjøre notater eller skrive sitater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Genelelt har det ikke påvirket lesesmaken min eller hvor fort jeg leser, men det har nok ført til at jeg er blitt enda mer kvalitetsbevisst. D.v.s at jeg forsøker å velge ut de beste bøkene fra sjangrene som interesserer meg. Utvelgingen blir bl.a. basert på omtaler av/terningkast på bøkene fra andre bokelskere. Medlemsskapet her inne har også medført at jeg har oppdaget mange bøker som jeg neppe ville oppdaget via biblioteket. Har f-eks fått boktips fra flere andre medlemmer har inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har ikke påvirket måten min å lese,men jeg får stadig gode tips til bøker jeg har lyst til å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, kanskje ikke måten jeg leser på, men valgene av bøker. Jeg har kommet over flere flotte bøker jeg normalt sett ikke ville sett to ganger på engang, og når jeg leser en bok, så er det og moro å se hva andre mener om boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er jo enda ny her. Men jeg vil si at for min del er nok dette forum, og de anmelderes jeg leser på Bokelskere med på å bestemme hva jeg leser. Jeg har funnet flere bøker her som er omtalt av brukere som jeg har kjøpt å lest, og som har gitt meg mange fine timer både på lesebrett og i "lydbokstolen"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidligere leste jeg uten å tenke noe særlig på hva jeg leste, hvem forfattere jeg leste eller hva bøkene ga meg. Etter at jeg meldte meg inn på bokelskere har jeg blitt mer obs på forfattere og jeg legger merke til de jeg liker ekstra godt. Jeg har blitt flinkere til å legge merke til hva jeg liker/ikke liker ved en bok, spesielt språket og karakterene. Bokelskere har også åpnet øynene mine for litt eldre bøker, jeg har funnet ut at det er en myte at de skal være så tunge og vanskelige å lese.

Bokelskere har påvirket meg veldig mye, både måten jeg leser på, hvor mye jeg leser og hva jeg leser. Før jeg fant bokelskere var jeg veldig glad i å lese, men interessen har uten tvil blitt forsterket. Det eneste jeg kan si den har påvirket negativt er bankkontoen, men det er heldigvis ikke verre enn at jeg kan leve med det :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bokelskere påvirker meg positivt. Ikke så mye i hvordan jeg leser, men litt hva, siden jeg har funnet noen bøker her som jeg kunne tenke meg å lese. Jeg liker også godt å skrive ned sitater og omtaler, det gir meg en bedre opplevelse av boka, rett og slett. Skulle ønske jeg ikke var ferdig med Dilettanten da jeg lagde profil her, den var full av fantastiske sitater.

Som andre her har jeg også et lass med faglitteratur som krever min tid, men profil på bokelskere gjør at jeg husker å lese skjønnlitterært og. Jeg setter pris på Lesehelg-trådene som Vibeke er så flink og oppretter hver helg. Da husker jeg på at nå skal det tas fri (i alle fall litt) og da er det lov å kose seg med en bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig !
Det er morsomt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det påvirker ikke måten jeg leser på, men det påvirker lesevalget mitt, heldigvis vil jeg si! Her finner jeg bøker jeg kanskje aldri ville funnet fram til på egen hånd.

Min "frustrasjon" nå går på at jeg ikke har tid til å lese så mye mer enn fag, og da blir det å gå inn på forumet ikke helt det samme. Så jeg ser fram til sommeren; da skal jeg kose meg på forumet og skrive ønskeliste ut ifra bokomtaler herfra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min erfaring er at aktiviteten her på Bokelskere ikke påvirker selve lesesmaken min i særlig grad. Men den sørger selvfølgelig for at jeg blir oppmerksom på en del bøker som ellers ville gått meg hus forbi. Og en annen ting som jeg syns er ganske viktig, er at den gjør det adskillig mer meningsfylt å skrive bokomtaler enn det ellers vill vært.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har også funnet bøker i andres bokhyller som jeg har lest selv, den siste jeg leste som jeg fant i en bokhylle er Confessions of a Prairie Bitch - How I Survived Nellie Oleson and Learned to Love Being Hated av Alison Arngrim som jeg fant på hylla til Sol Skipnes

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

GladleserDaffy EnglundgretemorReadninggirl30MarianneNAvaPiippokattasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm Lysebo