Dette er en roman om hvordan det var å vokse opp i en drabantby på Rykkinn på 70-tallet. Ved første øyekast kan det se ut som om forfatteren har skrevet en selvbiografi, i og med at han faktisk vokste opp der selv samt at hovedpersonen har samme navn som ham selv, men her er det nok mye fri diktning – i alle fall som supplement.

Nikolajs far er arkitekt, og det var han som tegnet bygningene i drabantbyen. Faren hadde drømmer om at det å leve i en drabantby skulle bestå av idyll, men denne idyllen slår fort sprekker.

Nikolajs far er ikke som andre pappaer. Selv om han er betydelig eldre enn kompisenes fedre, mener Nikolaj at han likevel er yngst ... oppe i hodet sitt. Mens andre fedre er såkalt ansvarlige, er Nikolajs far sammen med guttene. Og han er i sannhet av den frilynte typen. Nikolaj elsker faren sin, mens moren har en temmelig anonym birolle i livet hans. Faren vet alt og kan alt. Dette tenker Nikolaj ... helt til han kommer i tenårene og gjør opprør.

Men uansett hva Nikolaj finner på - han blir punker, spiller bråkete musikk etc. - klarer han aldri å vippe faren av pinnen. Han tar nemlig alle sønnens påfunn med en irriterende stoisk ro.

Etter hvert går det ikke like bra med alle kompisene til Nikolaj. En del av dem bukker under for og dør av narkotikamisbruk. Kanskje drabantbylivet ikke var så bra likevel?

Jeg storkoste meg med denne boka! At forfatteren selv leste, var utelukkende et pluss!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Fikk lyst til å lese boka før jeg ser filmen "Sønner av Norge" :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte denne boka veldig godt. gleder meg veldig mye til filmen, og er glad for at et så bra skuespillerlag har blitt valgt for å spille rollene. Det blir bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

vet noen om når den kommer? filmen altså?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg har lest litt i boka og den virker veldig bra! gleder meg til filmen i alle fall!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal den bli film!?!?!? Så kult. (Bare Harald Eia holder seg unna).

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.7014327

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akk, ja. Eia slapp vi, men Sven Nordin er ikke så mye bedre ;p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg grugleder meg til filmen i den forstand at jeg håper den blir bra, men også håper sterkt at den ikke blir dårlig, hvis dere skjønner...

Når det gjelder boka, likte jeg best den utvikling som var hos karakterene. Ikke nødvendigvis en utvikling til det bedre, ikke nødvendigvis en rasjonell utvikling, men lesverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja stemmer det, Frobenius har jo skrevet en oppvekstroman lagt til Rykkinn på 70 tallet. Har fått Frobenius anbefalt både gjennom media og venner. Men temaene han har skrevet om har liksom ikke helt truffet meg. Men denne er en must-read.

Jeg har jo selv vokst opp i Bærums-gettoen (,eller innen et par steinkast,) på 70 tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant denne i pocket utgave hos min lokale bokhandler på Fyrstikktorget idag. Mammutsalget lokket meg inn, selv om jeg ikke hadde noe forhåpning om å finne noen bestemte bøker. Jeg fant to mammutsalg bøker, og Frobenius boka (som ikke var på salg, men var billig i pocket versjon).

Med på kjøpet fikk jeg en festlig historie om nonneklosteret ved Linderud. En av bøkene jeg kjøpte var Klostrene ved verdens ende av Karl Gervin, og den gledesspredende bohandlerdamen brukte anledningen til å fortelle. Jeg er glad i min lokale bokhandler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi