Jeg-personen i boka, en Saudi-arabisk ung kvinne, skriver ukentlige mailer til et nettsted. I mailene forteller hun om venninnene sine og deres drømmer om kjærlighet. En av personene er jeg-personen selv uten at hun røper hvem dette er.

Gjennom venninnene får vi innblikk i hvilke muligheter en kvinne i et lukket muslimsk mannssamfunn har for å lete etter sitt hjertets utkårede. Med så mange restriksjoner om hva som sømmer seg for en muslimsk kvinne, er dette ikke helt enkelt. På oppløpssiden av de hemmelighetsfulle kjærlighetsforholdene, som det faktisk er en del av, glipper kjærligheten ut av hendene på dem. Mannen må som regel følge sin families pålegg om å ta til ekte den kvinnen de har utpekt for ham.

Jeg leste boka med stor nysgjerrighet og interesse. Sjelden skrives det så åpenhjertig om kvinners liv i et strengt muslimsk samfunn. Noen av kvinneskjebnene er svært tragiske, andre mer lystige og optimistiske. Mens kvinner i den vestlige verden har en rekke valg, gjelder ikke det samme for kvinner fra denne delen av verden.

Jeg synes boka totalt sett var svært lesverdig, selv om den tidvis ble noe banal. Mest av alt var den interessant. Forfatteren har valgt et morsomt grep ved å fortelle historiene i form av mailer, og formidler også reaksjonene fra leserne, som er svært forskjellige. Gjennom dette grepet får hun frem hvor forskjellige menneskene er i Saudi-Arabia, og dette motvirker vår vestlige trang til å generalisere og skjære alle over en kam.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Veldig enig i din vurdering. Har også endelig fått lest denne - mest av nysgjerrighet, ganske morsom og underholdene, men til tider litt for banal og overflatisk. Man kommer ikke inn på karaktene, forblir grunne og litt utilgjengelige. Men det er vel meningen også, litt skrive.stilen går jeg ut fra. Forestiller meg såpeserier per mail.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp! ;-) Bare at det er hakket mer interessant og ikke minst eksotisk å lese om disse damene fremfor om vestlige damer med hang til shopping ... ,-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jepp! apropos arabiske kvinners liv, har du forresten lest Hanan Al-Shaykh? den beste boka hun har skrevet i min vurdering av Story of Zahra, veldig mørk, tragisk, men høyst realistisk historie om en ung kvinners oppvekst i Libanon - delvis i det libanesiske eksilmiljøet i vestafrika. ikke sikker på om den er oversatt til norsk. Hanan Al-Shaykh var i Norge for noen år siden, traff henne på Tronsmo, fortalte at Zahras historie hadde mye av henne selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en bok liggende på vent av forfatteren Hanan Al-Shaykh, men har ikke lest noe av henne. Slik du beskriver temaet i Story of Zahra, høres den virkelig ut til å være noe for meg! Takk for tipset! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Wenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima Montgomery