Jeg leste denne boka på nytt i 2008, etter å ha lest den i 2007. Jeg følte behov for å lese den igjen - denne gangen som lydbok med Jan Grønlie som oppleser. Grønlie forvandlet denne boka til stor poesi for meg med sin rørende og følsomme opplesning!

En bibliotekar ved Vatikanet kommer over skrifter om en altertavle, som skal være gjemt i et lukket rom. Blant skriftene dukker det også opp nedskrevne fortellinger som bl.a. kaster lys over altertavlens tilblivelse. Samtidig får vi innblikk i en rekke historier om hva som skjedde i en liten by i middelalderens Italia - alt toppet av historien om kvinnen som kledte seg naken for sin elskede på et torv.

Historier om intens lidenskap og begjær, kjærlighet og svik, hovmod og griskhet fortelles. Dette er en nydelig og tankevekkende bok om mange av livets fasetter. Fortid og nåtid blandes sammen, og språket har en slags fordums poetisk storhet over seg. Jeg elsker denne boka, og ser ikke bort fra at jeg kommer til å lese den igjen om et år. Toppkarakter fra meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ja, denne er i en klasse for seg. Har lest den omtrent uavbrutt. Kunne tenke meg å begynne forfra igjen med en gang. Og da for å nyte atmosfæren og språket i boken uavhengig av handlingen. Dette er en bok av "lag på lag" hvor både hovedfortelleren (bibliotekaren), den gamle fortelleren på torget og kunstneren selv, på mange måter gjennomgår de samme traumene. Spesielt deler bibliotekaren og historiefortelleren på mange måter like skjebner som innfiltres i hverandre på en fantastisk måte. Sånn sett er boken hevet over vanlig virkelighetsforståelse. Stor poesi og nydelig språk. Neste gang skal jeg bruke mer tid og lese den la...angsomt. Eller kanskje som lydbok. Toppkarakter fra meg også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hadde noe av den samme følelsen når jeg leste den første gangen: Kjente jeg var litt trist når jeg leste den siste setningen i boken, og lukket den for å la innholdet få synke litt. Men så kjente jeg at det jeg egentlig hadde lyst til var å åpne boken på første side og lese den en gang til, med en gang. Jeg hadde ikke lyst til at boken skulle være slutt, men ettersom den tross alt var det, var det bare en måte jeg kunne forlenge den gode leseopplevelsen: å lese den en gang til. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

her tror jeg at du har blandet bøker, for kvinnen som kledde seg naken for sin elskede er skrevet av Jan Wiese og handler om en forteller som sitter på torget i en liten by og forteller historier..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du rett i! Takk for påminnelsen! Har nå limt inn den rette bokanmeldelsen. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise