En kjempe sterk og rørende bok!!
Boka viser godt hvor mye som kan ligge bak en spiseforstyrrelse og at dette ikke en fjortissykdom! Den viser hvor utmattende det kan være å gå igjennom gamle,vonde og fortrengte ting, men at det må til for å komme seg videre. Boka gir et godt uttrykk for hvordan mange prøve å flykte fra problemene, men at dette ikke er en løsning som virker.
Syns forfatteren har vært flink til å få inn flere ting som brukes i behandlingen av spiseforstyrrelser fra fagfolk inn i hverdagen med medmennesker.
Boka er full av veldig gode følelsesbeskrivelser, og beskrivelser av tankene til en spiseforstyrra.
Savner likevel å se litt mer til alt det som er skammen med en spiseforstyrrelse. Hvor er de STORE overspisingene som mange bulemikere sliter med? En normal middag eller en pose sjokolade er ingen overspisning i ordets betydning, selv om det kan føles sånn for den syke. Ser for meg at dette også er endel av Guro sin spiseforstyrrelse, hvis hun er så syk som legebesøket i starten av boken sier. (Ellers har hun kanskje en litt annen diagnose enn ren bulimi)
Lurer også på hvor blir det at alle søsknene til Guro i løpet av boka?

Likevel vil jeg si at skal du lese EN bok, bør det være denne!
Jeg håper det kommer mange fler lignende bøker fra samme forfatter! Det merkes når en forfatter har kjent det på kroppen selv det h*n skriver om istedet for å lese seg opp på tema og prate med folk som har opplevd det.

Guro, Dominic og Marie kommer nok til å være med meg i tankene i lang tid fremover!

Edit: Manglet et "ikke" der som var ganske så vesentlig!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er snart ferdig med denne boken nå og har de samme opplevelsene med denne boken som dere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig bok som rørte meg til tårer! Det er nå mer enn to dager siden jeg lukket permene på denne boka, og framdeles er Guro med meg i tankene, så mye at jeg faktisk ikke har fått begynt på noen ny bok ennå! Klarer ikke å sette den i bokhylla ennå, men har den liggende framme, mens jeg stryker Guro varmt over håret i tankene mine! Tror denne boka kan gi ny innsikt til mange, uansett om en har en eller annen type spiseforstyrrelse, eller ei. Fortrengt sorg kan også gi flere andre typer psykiske lidelser. Glad og takknemlig for at jeg fikk være med Guro på "reisen" hennes og anbefaler boka varmt til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Samme her... er to dager siden jeg var ferdig også, men ikke funnet frem den neste boka jeg tenkte å lese enda...
Tenker på Guro og ønsker meg flere slike bøker!
Har derimot lånt bort boka i dag for å sørge for at fler får lest den. Men må innrømme at det var litt vanskelig å låne den bort, den betyr mye for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble sittende å google bilder fra Callian, og må si jeg har veldig lyst å reiser dit!
Det sier MYE om forfatterens evne til å fortelle om stedet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger Martinsen