Handlingen i boka har jeg kjent i mange år pga. musical-oppsettingen, og omsider fikk jeg "lest" den (som lydbok)! En fantastisk bok fra en tid (i Frankrike) med mye fattigdom og hvor én fatal hendelse kunne ødelegge et menneskes liv. Romanen er en klassiker og historien slutter i alle fall ikke å fascinere meg. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Hvor jeg elsker denne boka! Hørte den første gang fortalt på leirskole da jeg var 13 år. leste den så som ganske ung, har sett musikalen (som jeg syns er nydelig, men kanskje ikke fanger opp hele den omfangsrike boka), og til sist hørt den som lydbok, lest av tom Tellefsen. Har kost meg gjennom ti timer på tur i skogen og gitt blaffen i fuglene for en stund. Skal lese den om igjen en gang jeg ikke har så mange bøker på vent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest boka flere ganger, men har ikke sett musikalen og skal aldri se den! At gode historier blir filmatisert, er helt OK, men en musikal basert på et seriøst litterært verk er en banalisering av verket, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmmm ... mener du virkelig det? Jeg har sett musicalen mange ganger - både på teater i London og på TV og DVD, og jeg ELSKER stykket! Musikken er noe helt for seg! Musicalen erstatter på ingen måte boka (eller bøkene), men er et supplement og noe annet, tenker jeg. Mon tro om ikke det er svært mange som leser bøkene nettopp fordi de har blitt så bergtatt av musicalen, hvor man bare antydningsvis får en skisse av handlingen? Men som er så rørende at det kan være det samme!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det jeg ikke liker, er at showbiz-bransjen plukker fra hverandre et møysommelig gjennomarbeidet verk og velger bort de partiene som ikke vil appellere tilstrekkelig til et stort publikum og dermed ikke gi stor profitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er selvsagt inne på noe. For meg har imidlertid også musikken som musicalen er basert på, en selvstendig verdi fordi den er så vakker. ;-) Alltid når det skal lages film, teater eller for den saks skyld musical over kjente verker, er det umulig å få med alt. I motsatt fall måtte man ha laget en TV-serie eller lignende. Noen bøker egner seg dårligere til å lage forkortede filmer, teaterstykker o.l. av, og jeg ser også at "Les Miserables"-musicalen (og for den saks skyld også filmene som er laget av dette verket) kun inneholder de mest følelsesladede delene av boka. Men for meg er de delene også de viktigste. ;-)At noen nødvendigvis må tjene penger på å skrive bøker, lage filmer, sette opp teaterstykker eller musicaler, tenker jeg er en forutsetning for at det i det hele tatt blir gjort. Skjønt grådigheten kan selvsagt komme i veien for at det blir stor kunst av det ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, musikken er fantastisk! Jeg leste boka før jeg så musikalen både i London og her heime i Norge, og det som var litt frustrerende for meg var at de har gjort ganske mye endringer i handlinga. Og spesielt etter å ha sett musikalen for andre gang, begynte jeg å ha vanskelig for å huske akkurat hvordan det var i boka selv om jeg husket at det ikke var som i musikalen. Da fikk jeg lyst til å lese boka på nytt for å minne meg selv på hvordan det var, men det har ikke blitt noe av ennå - litt stort prosjekt og så mye annet jeg også vil lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kun fått med meg en kortversjon av boka, men har kjøpt alle tre som til sammen utgjør denne fantastiske historien. Kanskje jeg ikke burde mene så mye om verken det ene eller det andre her før jeg har lest fullversjonen. :-) Men så er musikken så fantastisk at denen alene er vel verdt å få med seg. Og så klarer jeg ikke å styre unna en diskusjon som isolert sett kunne være verdt en diskusjon i seg selv - om det er ok at originalhistorien endres i film, teater og musical? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, musikken er utrolig flott. Jeg er en musical-junkie, og så nettopp 10 års jubileums-DVD'en og 25 års jubileums-DVD'en forrige helg. Herlig. Var også så heldig at jeg fikk med meg Trøndelag Teaters oppsetning for noen år siden, også meget imponerende. Drømmen er å se den live i London snart... :)

Jeg leste boka da jeg var liten jente, husker dessverre ikke så mye av den men husker at jeg likte den godt. Så der startet interessen. Og den skal gjenleses nå i år har jeg bestemt meg for, er altfor lenge siden sist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rent lovmessig sett så må det vel bli opp til forfatteren. For verk som er falt i det fri, så er det jo ganske fritt fram å gjøre som man vil, og det mener jeg også er riktig. Men om det blir bra, er jo en annen sak - det hender nok, men det er nok oftere at jeg blir skuffet hvis jeg har lest boka først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hørt hørespillet fra NRK, som var fantastisk. Men, jeg burde vel fortsatt lese boka? (Regner med hørspillet var kraftig nedkortet og regigert)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja! Boka er fantastisk!

Den versjonen jeg har hørt er ikke radioteaterversjonen, men en opplesning av boka, som var fortkortet. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja,så absolutt!Og det beste er at den kan leses og/eller lyttes til flere ganger og alltid finne noe nytt.Fantastisk måte å lære litt historie på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finst det noko større blant 1800-talsromanane? Konkurransen frå Dostojevskij og Dickens er hard, men likevel: ”Les Misérables” inneheld alt av menneskeleg fornedring og kampen for oppreising, for eit verdig liv. Eg hadde lese verket før, både på norsk (i barndommen) og fransk (som vaksen), og eg har sett musikalen. No sist har eg repetert verket som lydbok i bilen. Som Hugo må ha arbeidd med komposisjonen! Han treng ein hjelpar for Valjean i Paris – og dermed hjelper borgarmeisteren ein fattig vognkøyrar som får midlar til å slå seg ned i hovudstaden, samtidig som politiinspektør Javert får bevis for at borgarmeisteren er den rømde straffangen slik at handlinga blir driven vidare. Dessverre er ikkje lydboka så uavkorta som forlaget skal ha det til (innleiinga er langt meir detaljert i originalen, og innleiinga har så absolutt sin funksjon), og Tom Tellefsen rotar litt med fransken, men i det store og heile er denne utgåva verd å lytte til. Ein av dei sterkaste scenane er skildringa av slagmarka ved Waterloo. Aller mest inntrykk gjer det å lese om jakta nede i kloakksystemet; klarare kan ikkje klassestrukturen i Frakrike framstillast i skjønnlitterær form. Her er perspektivet nedanfrå, frå djupet, og slik blir ”Les Misérables” ei grunnbok i forståinga av behovet for og innhaldet i dei sosiale og politiske endringane i europeisk historie.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tenk jeg har ikke lest denne boka før nå, men bedre sent enn aldri. "Les Miserables" er boka som bl. a.viser veien for at "ærlighet varer lengst", således en tidløs bok hvis en ser dybden i fortellingen. Jeg ble også fascinert av boka og anbefale den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig med alle, filmen er også fantastisk fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars Mæhlum