Denne likte jeg. Kjøpte den ved en tilfeldighet på Rema av alle steder. Hadde sett rundt om kring på nettet at Novik skulle være bra. Men så ble den liggende en stund i den bunnløse skal-lese-haugen, før jeg tok den frem nå til helgen. Det får meg til å lure på hvilke andre perler som ligger i den haugen :-)

Boken handler om skipskapteinen Laurence som erobrer et fransk skip og finner et drageegg i lasterommer. Egget klekkes og dragen Temeraire velger seg Laurence som sin kaptein. Historien er satt under Napoleonskrigene. Mon tro hvorden de hadde gått om Napoleon hadde hatt drager å krige med?

Dette er et velskrevet action-eventyr, men mest synes jeg at det er en veldig sjarmerende historien om en mann og hans drage. Action blir det mest av mot slutten av boken. Det meste av handlingen foregår mens dragen vokser opp og han og Laurence blir kjent med hverandre. Så kommer treningen for å bli med i det britiske dragekorpset...

Har ikke gledet meg så mye over en dragebok siden jeg leste de første Pern-bøkene, eller kanskje også Joust av Mercedes Lackey. Har allerede bestilt meg neste bok (denne gang på engelsk) og gleder meg til å se hva som skjer videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det er en herlig bok, og en fin serie Novik har skrevet. Har lest alle på engelsk, venter på neste bok med spenning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas