Ser det er flere her inne som er nysgjerrige på å lese mer tegneserier, og trenger litt hjelp!

Hva om vi hjelper dem? Lager en tråd her med tegneserier for voksne som er skikkelig bra og ikke for nerdete / sci fi / for viderekomne?

Jeg begynner:

Persepolis av Marjane Satrapi

Embroideries av Marjane Satrapi

Maus av Art Spiegelman

(Sitat fra wiki til den siste: Maus: En overlevendes fortelling er en tegneserie av Art Spiegelman som forteller hvordan Arts far, Vladek Spiegelman overlevde andre verdenskrig og holocaust som polsk jøde. I tillegg handler boken om forfatterens til tider problematiske forhold til faren, hvordan morens selvmord påvirket begge og hvordan krigens sår forplanter seg nedover generasjonene. I 1992 vant boken pulitzerprisen og i 1993 den norske Sproingprisen for beste utenlandske tegneserie.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

"Med egne øyne" av Arne Svingen. Grafisk ungdomsroman, hvor tegneserierformatet tas i bruk på en ganske så vakker og poetisk måte. Den er og veldig lettlest, så de som er redd for å ta fatt på noe for voldsomt kan jo kose seg med denne ^^,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nina Hemmingsson: Et eksempel; "Jag är din flickvän nu", finnes også på norsk (Jeg er kjæresten din nå). Mørkt og moro.

Nevne Inga Sætre står også bak "Møkkajentene" utgitt på Jippi forlag.

"Fagprat" av Flu Hartberg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nina Hemmingsson kan få det sagt (og tegna)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Min tjei är så himla liten. Kolla in fötterna till exempel; skit-små! Jag vet inte vad hon heter, så jag kallar henne Lilla Gumman".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paul Austers "Glassbyen" som tegneserie er omtalt i Dagbladet i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale en ny norsk en, den er nok skrevet for ungdommer men passer godt for voksne også.

Fallteknikk av Inga H. Sæthre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sandman av Neil Gaiman på manusfronten og ymse tegnere på det grafiske.

Midnight Nation som ble nevnt under her er absolutt å anbefale selv for nybegynnere så lenge man er åpen for dypere filosofi og lett fantasy:) Og den er skrevet av Babylon 5s skaper!

Corto Maltese av Hugo Pratt

En liten begynnelse:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hva menes mon tro med "ikke for nerdete / sci fi / for viderekomne", hvor går grensene? Midnight Nation havner sikkert innenfor, så da får jeg heller la være å anbefale den ;)

Som fan av Modesty Blaise burde jeg sikkert anbefale det, men da vil jeg egentlig anbefale å lese romanene først, for de er bedre, og man blir kjent med personene. Etterpå kan man kose seg med seriene også og få bedre utbytte av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg støtter forslaget om Watchmen, iallefall for de av oss som husker 80-tallet og som er istand til å glemme den dårlige Watchmen-filmen.

(Filmen ble en actionfilm, mens tegneserien egentlig er noe helt annet)

Bone er også en grei tegneserie, spesielt om man ikke kan for mye om mediet fra før. Bone er liksom en "tegneserie-tegneserie"... Alle som har vokst opp med Donald Duck kan relatere seg til historien. Den fungerer i og for seg både for voksne og barn.

Cappelen hadde en runde for noen år siden hvor de forsøkte å heve standarden på tegneseriene. De ga dem ut mellom stive permer og tok omtrent 20% mer betalt enn for en skjønnlitterær bok. (Genialt, ikke sant?). Det ble ingen stor suksess.

Men SERIENE de ga ut er absolutt verdt å lese om du finner dem. Igjen, her er det snakk om serier for VOKSNE.

  • Vindenes passasjer (François Bourgeon)

  • Skumringens venner (François Bourgeon)

(Det var vel etpar til som jeg ikke husker navnet på i farten)

Det kan også være verdt å merke seg at EON (tegneseriebladet som primært fokuserer på Lars Lauviks univers) har hatt en lei uvane med å putte kvalitetstegneseriealbum som en del av bladet. (Lei uvane fordi de 1. Deler opp albumet og 2. Du venter ikke å finne sånne serier i et "humorblad")

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med de store amerikanske? Her har vi både watchmen, the walking dead og ikke minst preacher som gode eksemler, finnes jo også småhistorier som war stories. Axe cop er også en svært sjarmerende. Soft city er også et svært godt norsk alternativ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, her er det mye fint å anbefale. Min absolutte favoritt serie er Strangers in Paradise. En komplisert og fin kjærlighetsserie. Da jeg var ferdig med det 21 bindet følte jeg at jeg hadde mistet gode venner.

Se forøvrig listen jeg har laget over mine favoritt tegneserier: http://bokelskere.no/liste/19297/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Fables-serien? Den bygger jo på eventyr som alle kjenner til, men gjør en ganske snedig vri på dem. Jeg liker godt blandingen av humor, mysterier og action i denne serien. Og vil mene at Fables er en lett tilgjengelig serie som du ikke trenger å være tegneserie-nerd for å kose deg med.

Ellers vil jeg slå et slag for Bone. Bone er bare tull og tøys, men med en fantastisk humoristisk timing, enkle men flotte tegninger og et episk plot. Min soleklare tegneseriefavoritt for både barn og voksne.

Jeg syns alle burde lese flere tegneserier. Jeg er ikke så opptatt av at de skal være "voksne", ha politisk budskap eller noe viktig å si om livet. Innimellom må man la seg rive med av spenning og moro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiJarmo LarsenMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleserCecilieMads Leonard HolvikBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda RastenTheaTom-Erik FallaHanne Kvernmo RyeNina M. Haugan FinnsonWencheToneChristoffer SmedaasHilde H HelsethRuneAmanda A