Arve Juritzen har lansert et splitter nytt boknettsted som har mange likheter med bokelskere.no:

http://www.brabok.no/

Er det noen som har vært inne og prøvd seg der?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Den virker helt ok, men den ikke måle seg med bokelskere.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm. Inntrykket er at det er upersonlig... Har liksom ikke noe med meg å gjøre. Kommer neppe til å innom der særlig mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vært en liten tur innom siden, og sitter igjen med en følelse av at det er et avansert "medlemsblad" der en mister fokuset på hva de som leser mener og diskuterer. Bokelskere er supert fordi de er de som leser som er i fokus, og ikke salg av bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gjesp. Kjedelig og kommersielt sted.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hmmm, tror jeg holder meg her. Trofast mot Bokelskere. no. Er så glad i denne siden at jeg nok ikke har tid til andre boknettsted. Men sniktitte skal jeg jo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne være artig å høre hvilke tanker du selv har rundt Brabok. Ser du på det som en konkurrent til Bokelskere, et supplement, eller et sted å få ideer som kan brukes her også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne være artig å høre hvilke tanker du selv har rundt Brabok. Ser du på det som en konkurrent til Bokelskere, et supplement, eller et sted å få ideer som kan brukes her også?

Brabok.no er jo et nettsamfunn med fokus på bøker, der du kan lage din egen boksamling på nett.
Du kan diskutere, markere innlegg med "Bra sagt", legge til bøker som favoritter, følge andre.
Alt samles i en aktivitetsstrøm.

Dette kan du hos bokelskere.no også, dermed er det en konkurrent.

Jeg har først og fremst stor sympati med utviklerne der, for jeg vet hva de må ha vært gjennom. Jeg vet også litt om hva de har i vente. Og jeg synes det er kjekt å se på hvordan andre løser problemene vi har hatt (og noen vil si har).

Shelfari, Goodreads, Readernaut, Librarything og avdøde livingsocials bokside har alle vidt forskjellige oppsett og grensesnitt. Både til bokfunksjoner, datapresentasjon og fokus.

Dette tror jeg er fordi det er så vanskelig å vite hvor man skal rette oppmerksomheten som utviklere.

Jeg liker grensesnittet til shelfari, designet på readernaut og ambisjonene til Librarything.

Jeg føler ikke at noen av dem har klart å binde sammen brukere av nettstedene på en god måte.

Brabok skiller seg ut fra alle disse, i litt uventet eksentrisk retning, og virker tilsnakkende og lukket etter første gangs besøk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Måtte kikke litt, jeg også.

Det eneste jeg syntes var interessant, var intervjuer med ulike forfattere (med bokhylle for forfatterens egne bøker og egne bokvalg).

Ellers kan jeg ikke si at siden falt helt i smak, og jeg blir neppe å ta den aktivt i bruk slik jeg bruker bokelskere.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte ta en titt. Registrerte meg ikke, men klikket litt rundt. Virket bråkete, på et vis. Ga meg inntrykk av at de ville selge meg noe. Og som nevnt tidligere i diskusjonen: det var jo enda mer luftig enn her, så designet vant meg ikke over. : P Trives godt på bokelskere og på goodreads. Kan allikevel hende at brabok er eller blir et fint sted med tiden, for all del. Alle må jo starte et sted. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synest heller ikke så mye om den nye sida. Men en ting liker jeg og det er at det er boknyheter. Det er det ikke mye av på bokelskere. Så der er de bedre enn bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også vært innom og snust litt på denne siden. Pr idag har jeg 2 steder jeg registrerer mine bøker. Den første no.LibraryThing.com er betalende (engangsbeløp og man er evigvarende medlem) over 200 bøker og oppsettet er helt annerledes enn her. Her har jeg vært medlem i ett år og trives. Noen tredje bokside er ikke aktuelt for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merkelig nettside, rotete og lite interessant. Ingen konkurranse til bokelskere for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokelskere.no er best!
Dei fleste bok- og litteraturinteresserte hentar inspirasjon og boktips frå ymse nettstader. Det kan vera bokbloggar, forlaga sine nettsider, eller dei mange bokhandlarane og bokklubbane sine nettsider. Eg ser på brabok.no som eit supplement her.

Sjølv har eg mest sans for vanlege folk sine bloggar, - samt bokelskere.no, sjølvsagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi blir her vi André:-)

Litt seriøst, jeg har kikka litt på sida og synes den bærer tydelig preg av salgstilbud. Det kan selvfølgelig skyldes at nettstedet er helt nytt og med lite medlemmer og aktivitet. Så joda; kanskje kan dette også blir et nettsted for bokelskere. Men hvorfor skifte når man er fornøyd her man er?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Måtte inn å undersøke, nysgjerrig som jeg er, men næææ ikke noe for meg. Men en positiv ting med siden da, den fikk meg til å innse at den nye layouten her kanskje ikke er så ille allikevel. For jeg foretrekker virkelig det her fremfor den siden der. Synes det var vanskelig å skjønne hvordan jeg kom meg inn på ting der. Også har jeg jo investert såpass mye tid her på Bokelskere til å legge inn bøker, diskutere med folk og sånt, så orker ikke gjøre det enda et sted.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hehe, ja, det samme tenkte jeg. Enda jeg ikke liker at det er så "luftig" og at det blir mer scrolling her sammenlignet med før, så er det 100 ganger bedre likevel. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tok deg på ordet for å sjekke det nye boknettstedet, så nysgjerrig som jeg er! Men når sant skal sies synes jeg ikke det var noe prangende over det, og heller ikke noe boksted som skilte seg ut. Hvis man går på bokliv.no så minner faktisk siden og innholdet på det. (Bokliv er gjennom Libris). Derfor, ble valget enkelt, jeg er nok evig tro til bokelskere.no. Kjenner jo siden og hva den står for, samt alle de fantastiske medlemmende som er der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var inne og kikket, men har ikke tenkt å melde meg inn der. Bokelskere.no er så bra at for min del trenger jeg ikke mer.

Må jo ha tid til å lese litt (mye) også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Orker ikke tanken på å registrere bøker flere plasser og å ta en diskusjon to ganger, så jeg holder meg her.

Derimot registrerer jeg at de kjører på med artikler / ledere på første side. Det synes jeg egentlig er en god ide. Eksempelvis en ukentlig artikkel som kan starte en bred diskusjon om en bok eller et tema. Nå mangler det ikke diskusjoner her fra før, men jeg tror ikke det rammer mangfoldet av diskusjoner selv om bokelskere.no starter en selv, gjerne med litt ekstra fokus på eksempelvis forsiden. Tror det er nok av bidragsgivere her inne til å holde en slik greie i gang.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Var en rask tur innom, og forsvant raskt ut igjen. Jeg satt igjen med en følelse av at her var noen ute etter å "pushe" bøker på meg, ut fra helt komersielle interesser. Tenker jeg blir på bokelskere jeg, fornøyd med det jeg har.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Måtte jo registrere meg og se nå da. Litt for mye reklame for min del. Åååå så glad og takknemlig jeg er for Bokelskere. Tusen takk Andre!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Meldte meg på for å se hvordan det fungerer, men det var dårlig. Tungvint å legge inn boksamling, pluss at det er bare norske bøker av nyere dato som ligger inne i databasen. Har ikke klart å finne ut hvordan man legger inn nye bøker heller.

Tror jeg holder meg her :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var nettopp inne der og så, men konkluderer med at Bokelskere har alt jeg er ute etter. Jeg bruker nok tid på sosiale medier allerede. Må jo lese litt innimellom også. :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Helt enig Rose-Marie...(spesielt var det det komersielle preget som ikke tiltalte meg...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var en snartur innom og kikket, men kommer neppe til å frekventere brabok. Bokinspiratorer er det plenty av her inne, og jeg har ikke noe behov for enda et litterært diskusjonsforum.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært innom og sett,men jeg er bokelsker her,jeg!
Det er jo nytt,så kan hende det blir bra på sikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg vært innom en tur, men jeg synes ikke det så veldig interessant ut. Det er mulig det er fordi det er nytt eller man må logge inn for å få tilgang til mer informasjon, men jeg ser ikke noe som gjør det veldig spennende. Jeg er uansettt lojal til bokelskere.no og liker meg veldig godt her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tittet litt på siden nå. Jeg blir hvor jeg er. En rask titt var nok til at jeg skygger unna. Er enig i det som er skrevet her. Meldte meg ikke inn og fikk ikke helt inntrykk av hvordan siden virker, men det var nok det jeg så til å skygge unna. Jeg vil selv bestemme hva jeg skal lese og hva som skal stå i min bokhylle. Når en bok blir bestselger blir jeg skeptisk. Her var det mest slike bøker som jeg neppe vil lese. Jeg er blitt glad i bokelskere.no, her kan jeg plukke det jeg vil og gi av mitt eget.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tok også en titt etter ditt tips. Det er klart at nettstedet er nokså annerledes enn Bokelskerne, og neppe vil representere noe trussel i den forstand at folk flytter sin aktivitet dit i stedet. Men det kan sikkert utgjøre et supplement hvis man har god tid og er sulten på alt som har med bøker å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På din oppfordring tok jeg nå en titt;) Første inntrykk er at det er langt mer kommersielt enn her inne. At forsida hyper bøker jeg styrer unna. Jeg er heller ikke stor fan av "Norges eneste bokinspirator", gode anmeldere duger for meg. Kom ikke så langt som til å se hvor jeg kan registrere min boksamling osv. Mitt inntrykk er at selgerne vil styre min leselyst, mens det er brukerne som skaper dette nettstedet.

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Sist sett

mgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorah