Dette er første boka i en historisk serie på 3 bøker om kong Alfreds vei til makten i England på 800 tallet. De 2 andre bøkene heter, Den hvite rytteren og Jarlene fra nord. Bøkenes jeg-forteller er Uhtred, jarl av Beddenburg en ung sakser som delvis vokste opp blant vikinger. Bernard Cornwell skildrer de danske vikingenes kamp mot engelskmennene. Blodige og dramatiske kampscener med sverd og skjold. Spenningfylte og knakende god bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Bernard Cornwells bøker om Uthred fenger meg veldig :) Anmeldt på Histroriske romaner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sett på bloggen din om "Historiske romaner", da dette er et felt som fenger meg også. Er nettopp ferdig med "Det siste kongeriket" av Cornwell og gleder meg til de neste bøkene om Uthred. Av bøkene du har anmeldt på bloggen kan jeg tenke meg å se nærmere på Perserkrigen og Rubicon. Synes historiske romaner er en fin måte å bli kjent med nordisk, europeisk og verdens historie på, sammen med spennende og god fortelling. Så fint at du skriver en sånn blogg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese videre i serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anmeldelse av The Last Kingdom: Vestlandets leirgjøk Godt skrevet historisk drama - hva mer kan man ønske seg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har virkelig noe å glede deg til. De andre to bøkene er like spekket med handlig og like gode som den første. Han skriver så bra og fengende at det er en fryd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie Stenseth