Personlig synes jeg det er en uting med "bøker lest i 2010"-listene som har dukket opp i stadig økende antall i det siste. Listene kan være veldig informative og morsomme, men personlige keep-track-of-lister hjelper ingen. Jeg hadde vært glad hvis vi kunne begrense denne typen lister. Sånn. Rant over.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Veldig enig. Har scrollet gjennom hele liste-katalogen (over 500!)og de aller fleste listene som ligger der er, etter min mening, helt unødige, ettersom funksjonene finnes hos hver enkelts profil. Dette gjelder f.eks. "lest 2010", "skal lese" osv. Mer interessant med "Topp hundre i følge …" o.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gosj, ante virkelig ikke at det gikk ann å irritere seg over noe så banalt. Jeg beklager og skal selvfølgelig fjerne min liste. Hva med litt positivitet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har jo to andre gode valg du kan gjøre hvis du ønsker å ha "bøker lest i 2010" liste.

Caroline sier
"Særlig når det faktisk bare er å opprette egne "lest i år X"-bokhyller "

eller

Grethe M sier
"Har nå markert min egen 2010-liste som "ikke ferdig", siden jeg har den for min egen del (listoman, og synes det er morsomt å "krysse av" ettersom jeg leser). Det kan kanskje være et tips for andre også?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil gjerne få denne diskusjonen litt frem i lyset igjen.

25 av de siste 50 lister er nemlig "lest i 2010."

Og jeg er helt enig med Andreas - disse listene er bare interessante for de som har laget dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for innlegget! laget meg en "leseliste" selv, og så raskt hvor utrolig lite interessant den er for alle andre. Har markert den som uferdig, og skal etter dette holde meg for god for den slags. Blir derimot veldig glad for lister som "nye barnebøker du bare MÅ kjøpe!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er ikke lufta for alle?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvfølgelig er lufta for alle. Men tenk på alle de som har brukt lang tid på å lage flotte og allment interessante lister, som f.eks. en over bøker som har blitt til disney-filmer. Disse drukner jo praktisk talt i alle disse veldig private, og veldig uinteressante lest i 2010-listene! Det er jo selvfølgelig ens eget valg, men tenk hvor mange slike det blir etter hvert som årene går. Da blir det jo klin umulig å finne alle de fine listene. Og det er litt trist. Særlig når det faktisk bare er å opprette egne "lest i år X"-bokhyller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Personlig syns jeg det er ganske artig med sånne lister, interressant å se hvor mange (og allikevel få) som er imot:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trodde heller ikke at jeg skulle irritere noen da jeg opprettet en liste over leste bøker. Men så fulgte jeg litt med i diskusjonene rundt dette, oppdaget hvor mange morsomme og kreative lister som enkelte har laget - og skjønte poenget. Disse morsomme listene forsvinner jo i mengden av de andre "Lest 2010"-listene.

Samtidig tenker jeg at når SÅ mange bokelskere faktisk har lyst til å ha slike "Lest 2010"-lister, så bør ikke teknikken hindre dette. Da kan det vel lages et slags tosporet system som pleaser alle.

Jeg har for øvrig vært medlem av LIbraryThing i nesten to år, og der har jeg min egen side på en helt annen måte enn her. Savner at jeg kan lagre ting som bare ligger på "min side" og som det er enkelt å finne igjen senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt poeng og god ide med et slikt tosporet system:) Hva er LibraryThing? Ble veldig nysgjerrig her:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

LibraryThing er et nettsted med all verdens muligheter for å katalogisere og tagge bøker med stikkord. Dessuten kan man diskutere bøker med andre bokelskere. Jeg skulle vel ønske at Bokelskere kunne ta opp i seg noe av det som LibraryThing er veldig god på - nemlig dette med en følelse av å ha en "egen side". Bokelskere har imidlertid fått til noe som ikke helt fungerer på LibraryThing, og det er blomstrende diskusjoner hvor svært mange av brukerne faktisk deltar. Enn så lenge trenger jeg begge nettstedene, men den dagen Bokelskere har tatt opp i seg dette med en "egen-side-følelse", dropper jeg LibraryThing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres spennende ut! :) Skal jeg sjekke opp! Tusen takk for svar! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Hva om vi fikk muligheter for å ha egne lister på hver våre profiler, mens disse felleslistene ble forbeholdt temaer med noe mer schwung over?

PS! Jeg har fjernet min 2010-liste ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes ut som et godt forslag, Rose-Marie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Informasjon om hva folk leser på, finnes jo som eget punkt på forsiden. Det burde derfor være unødvendig med 2010-listene.

Støtter opp under sinna-innlegget til Andreas!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

og listene fortsetter å strøyme på.. Jeg er enig! Ingen nyhetsverdi for "allmennheten" her inne, lag heller egne oversikter privat( grr..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde vært bedre om listene innehold bl.a. bøker som anbefales eller noe annet enn bare bøker som er lest i 09 eller 10. Disse leste bøkene kan jo hver enkel legge inn på sin side (profil) som en oversikt for seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at det blir litt ødeleggende når det blir så mange.

Har nå markert min egen 2010-liste som "ikke ferdig", siden jeg har den for min egen del (listoman, og synes det er morsomt å "krysse av" ettersom jeg leser). Det kan kanskje være et tips for andre også? Jeg vil nemlig ha den lista, men er enig i at det er mindre interessant for andre å følge med på og at mange av dem nok med fordel kunne blitt fjernet fra oversikten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thank you. Slike lister er lite inspirerende og jeg føler det bare er en slags angst man har for å vise at man faktisk leser bøker. God, jeg hater de listene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og alikevel fortsetter disse listene å strømme på.. Etter ditt innlegg syns jeg faktisk det har blitt merkbart flere av dem. Småironisk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deilig, for jeg har tenkt på samme potensielle sinna-innlegg selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at lister over "bøker jeg har lest i 2009", sjelden er interessante for andre enn dem som har lagt inn lista.

Det som er synd, er at det etter hvert blir vanskeligere å finne de virkelig interessante listene når listeoversikten oversvømmes av "jeg har lest"-lister. Nye bokelskere kan ved første øyekast få et inntrykk av at dette er en liste over "leste bøker", og dermed blar de seg ikke videre for å finne de virkelig gode og interessante listene.

Jeg oppfordrer bokelskere til å slette sine "lest i 2009" og "lest i 2010"-lister, og heller lage seg en bokhylle med navnet "Lest i 2010", som 7elin7 foreslår.

Det er også mulig å merke bøkene med et emneord, som f.eks. "2010", dersom man ønsker å ha bøkene i andre bokhyller. Med emneord knyttet til bøkene, er det lett å finne dem man har lest i angjeldende år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må si meg litt enig her.Kanskje de heller kan lage seg en hylle med navn "Lest i 2010" eller no sånt? =0)For det er helt klart moro med litt oversikt! =0D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med dere. Poenget med lister må vel være å gjøre andre oppmerksom på bøker de kanskje ikke ville ha funnet på andre måter. F.eks. "Beste norske bøker språklig sett", "Krim som ikke har en alkoholisert middelaldrende mann som hovedperson", "Kjærlighetsromaner uten happy ending", "Romaner hvor hovedpersonen eier et kjæledyr", "Romaner fra black metal miljø" etc.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men hva om vi kunne be andre lage lister til hjelp for oss som ønsker informasjon og inspirasjon? Jeg vil herved be om følgende topp tre lister: - Vanvittige og burleske klassikere foruten Ulysses og mesteren og Margarita. - Upålitelige historiske romaner som likevel er troverdige, og kan få meg til å le. - Sure gamle infame gubber.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage