Jeg må innrømme at jeg har blitt en snobb, og ikke lenger takler å låne bøker på biblioteket. Det er forferdelig, for jeg har vært storbruker av biblioteket i mange, mange år, og i ungdomstida var jeg der 2-3 ganger i uken. Men etterhvert som jeg har lånt "voksne" bøker, så har de luktet vondt, hatt fingermerker osv. Låner ofte bøker av venner og kjente, heldigvis, ellers måtte vi kanskje bygd på en etasje på huset ;-)

2010 er kanskje året for å ta tak i biblioteket igjen.

Hva med dere? Eie? Låne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 81 svar.

Jeg har ikke behov for stabler med kasser fulle av bøker fordi man muligens kommer til å lese et par av dem igjen om 20 år. Ser heller ikke sjarmen i bokhyller som tar plass og samler støv, selv om det kan gjøre seg visuelt sett i et rom. Litt miljøbevisst vil jeg også forsøke å være, og vil derfor heller låne enn kjøpe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, jeg er oppvokst med "eget bibliotek" i kjelleren. Det er så mange bøker her.. atte HJÆLP! Alt fra førsteutgaver til Harry Potter og Ringenes herre..

Dette er kanskje en drøm for mange, men jeg tenker bare på at de fleste bøkene ikke blir lest. De er et produkt av impulskjøp gjennom bokklubber/mammutsalg, eller bøker som er arvet og gitt i gave.

Skjønner veldig godt alle dere som gjerne vil ha de beste leseropplevelsene på et trygt sted. Som vil hente de fram igjen og igjen over en god kopp te, og behandle bøkene som et kjeledyr:) Kommer sikkert til å få mitt egen "bibliotek" etterhvert, men da kun med de bøkene som har gitt meg mest! (Var det ikke en som sa at man kan finne ut mye om en person gjennom bokhylla?)

Så inntil de beste bøkene blir oppdaget, bruker jeg biblioteket til det fulle.

PS! Eneste minus er venteliste. Kjipt å ville lese en bok NÅ, og måtte stå i kø i tre måneder til tross for at de har 7 eksemplarer av den boka på utlån.. Da er det lett å bare poppe innom Norli i ren irritasjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk til begge deler, men må innrømme at jeg har altfor mange bøker (for det meste kjøpt på bokskred i mange år)! De tar mye plass og blir tunge å flytte på den dagen jeg eventuelt flytter til et sted der jeg kan innrede mitt eget bibliotek...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker best å kjøpe bøkene, og det er ofte billigere ettersom jeg glemmer å levere dem tilbake og får store purringer. Drømmen om eget bibliotek har jeg heller ikke gitt opp. Det er mer spesielt å eie bøkene, de er fine å se på selv om det for det meste går i brukte bøker (som ikke alltid er like pene).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg 1 stk nesten stappfull bokhylle på det bittelille rommet jeg bor på, og 54 kroner på kontoen... Ja til biblioteker. :]

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går lite på biblioteket av den enkle grunn at utvalget på engelske bøker er dårlig. Jeg leser nesten bare engelsk fantasy og finner lite som fenger meg på biblioteket. Jeg liker også å eie bøkene mine så det dårlige utvalget er egentlig ikke noe problem for meg. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før ville jeg alltid eie bøkene. Hadde en drøm om å eie et bibliotek en dag, så jeg kjøpte og kjøpte. I dag vil jeg heller låne bøker. Jeg sparer masse penger på det, i tillegg sparer jeg masse plass i huset:) Noen bøker vil jeg gjerne eie, men det gjelder bare de jeg liker best:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror ikke jeg svarte helt på spørsmålet da jeg skrev her. Å eie! Det er noe helt spesiellt å ha sine egne bøker. Jeg føler jeg har mine egne skatter, på en måte som gjør det ganske fint å ha de selv. Og så er det jo fint å bare ta fram boka når du føler for det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt klart eie! Jeg harstore problemer med å gå på biblioteket. Blir svett og får panikk når jeg skal inn å finne meg en bok. Går greit når jeg vet hvilken bok jeg skal ha, men å gå på biblioteket for å leite uten mål og mening, nei det er ikke noe for meg. Jeg liker å ha gode bøker i bokhyllen min. Da gleder jeg meg over dem gang på gang!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt klart eie! Elsker bøker, så jeg har bøker overalt. Drømmen er at jeg engang (etter å ha vunnet mange penger i lotto) skal få et stort hus med eget bibliotek!

Vil helst også ha bøkene innbundet, liker ikke pocketbøker, så jeg er en snobb på det området også jeg! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har i alle år vært storforbruker av bøker på biblioteket - i de senere år først og fremst av lydbøker. Jeg kan ikke fordra å lese gamle bøker som lukter vondt eller ser uappetittelige ut. Like fullt handler det om noe helt annet når jeg MÅ eie gode bøker jeg har lest. Gode leseopplevelser blir som en del av meg jeg nødig vil skilles ad med. Jeg liker ikke en gang å låne ut mine egne bøker - først og fremst fordi jeg litt for ofte opplever at mange ikke tar alvorlig nok å levere dem tilbake. Jeg kjøper for øvrig gjerne brukte bøker. Og lukter helst i dem før jeg går til det skritt å kjøpe dem. Kjellerlukt preger en del brukte bøker man kan finne på loppemarkeder (hvor jeg faktisk har funnet mange av mine skatter), men det styrer jeg unna.

Problemet med min hang til eie bøkene jeg leser er at huset for lengst er fullt av dem. Det er ikke mange år igjen før det er fullt bak bøkene (som etter hvert står dobbelt) også. Mannen min nekter meg å kjøpe flere bokhyller. Han mener at det holder med rundt 10 meter veggplass med bøker fra gulv til tak. ;-) Mens jeg på min side mener han har lite å klage over så lenge han enda ikke har fått et bokskred i hodet .... ;-) Jeg kommer jo selvsagt ikke til å slutte å kjøpe bøker, og lurer på hvordan jeg skal håndtere den stadig økende mengden med bøker som finner veien til mitt hjem. En kraftig revisjon av bokhyllene, hvor i første rekke bøker som ikke betyr SÅ mye, blir kastet på loppemarked, er en idé jeg har til vurdering for tiden. Å kaste bøker er vandalisme.

For meg handler det i alle fall ikke om snobberi å måtte eie bøkene jeg leser. Selv om jeg må innrømme at når jeg kommer inn i hjem uten bøker, så virker det litt sjelløst ... uansett hvor flott det ellers måtte være der ... Og det er kanskje litt snobbete tenkt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde nettopp en massiv utrenskning i hyllene mine etter at jeg fant ut at det ikke lengre var noe sted i kåken å gjøre utav alle stablene med bøker som hadde hopet seg opp på nattbord og skrivebord. Jeg kjøpte små runde klistremerker som jeg satte på ryggene på bøker jeg ville gi bort, og oppfordret venner til å ta seg en runde i hyllene og plukke med seg. Resten gav jeg til Fretex. Bøker som jeg vil beholde men ikke ha fremme ble bært på loftet, og slik fikk jeg ned volumet kraftig. Når så stablene fra rundt om i leiligheten ble satt inn i hylllene har jeg en knapp hyllemeter tilbake. Så det er ikke mye tid jeg har kjøpt meg før det igjen vil begynne å samles opp bøker på nattbordet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tjaa... Jeg låner egentlig mest på biblioteket. Og har egentlig bare gode erfaringer med det. (Bortsett fra når jeg glemmer å levere dem inn igjen og purringen kommer.) Jeg liker best å gå på lokale biblioteker i og med at de både er mer oversiktelige og lettere å "få kontakt med". Men så klart så er det en god del bøker jeg kunne tenke å ha selv, og når det nå er mammut salg så benytter jeg sjansen. Håndarbeidsbøker og slikt er ofte greit å ha selv, men når det kommer til sjønnlitteratur som jeg bare leser en gang, så er det like greit å bare låne. Men visse bøker som Harry Potter, Tidshjulet og Bartimeus-triologien, som er bøker der det ikke er så nøye med historien fordi at enten har du glemt hva som skjedde, eller så leser du bare for å på nytt kunne dykke inn i en annen verden, de leser jeg såpass mange ganger at det er greiest å ha de hjemme. Tiltross for liten hylleplass...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjelder i grunnen bare å være først ute....dvs den første som setter sine fingermerker og appelsinsaftflekker i de ferskeste bøkene......ooops...det var nok ikke så pent sagt! Spøk til side; jeg tråler alltid hyllen med merkelappen "nye bøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok litt "snobbete" jeg også, men jeg kan takle biblioteksbøker. Delvis fordi jeg hadde hatt ganske dårlig råd, hvis jeg hadde kjøpt alle bøkene jeg har lest. Men favorittbøkene mine må jeg ha selv! Av og til både i norsk og engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

arti tråd :D Før var jeg stor tilhenger av biblioteket, men nå er jeg tydeligvis like "snobb" som deg (hehe); og må eie dem selv. OM jeg skal låne så låner jeg av venner og de låner av meg. Jeg er så utrolig glad i alle bøkene jeg har og leser, så tror det er en viktig grunn til at jeg må EIE ;) Ofte har jeg kjøpt meg en bok jeg har lånt, bare for å ha det i samlingen min.

For det er jo en samling ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja takk begge deler. Men så er det noe stort i å eie selv da. Så hver gang jeg har penger til overs kjøper jeg ei bok å putter inn i mitt eget minibibliotek.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpe.

Låner bare faglitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi både låner og kjøper. Biblioteket har fått en renessanse her i huset etter at vi fikk barn. Poden elsker å gå på biblioteket og vi syntes det er greit å ha noen bøker som må skiftes ut med jevne mellomrom. Ja, barn lærer av repetisjoner men innimellom er det veldig deilig å måtte levere inn en bok på biblioteket etter å ha lest en bok X antall kvelder på rad ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stadig større tilbøyelighet til å bruke biblioteket - fleksibelt, billig og man trenger ikke stadig utvide bokhyllene hjemme. Nå kan man jo bare logge seg på biblioteket, ta en virtuell tur mellom hyllene, holde av bøker og bli påminnet om returnere de på sms. Og selv om bøker "hører med" i et hjem, behøver de jo ikke bo der permanent. Jeg overrasket meg selv forleden ved å lett se for meg alle mine bøker lagret i et lesebrett. Og kaste ut noen bokhyller.....Og istedet henge opp noen fine bilder. Bøkene - så snart de er lest befinner de seg jo i hodet mitt...eller registrert på bokelskere da ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eie.
Jeg er fullstendig for gjenbruk, og skulle gjerne vært mer miljøvennlig og dermed brukt biblioteket.
Men på den annen side så liker jeg å kjøpe bøker fordi jeg synes det kler et hjem med hyller og stabler av bøker, og også fordi jeg da støtter forfatteren ved å kjøpe boken.
Og de fleste forfattere har vel strengt tatt ikke vondt av å tjene litt mer enn det de idag gjør...
:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke at et ene skal utelukke det andre. Jeg elsker bøker, kjøper mange, ønsker meg bøker til jul og bursdager, og har problemer med å kvitte meg med noen. Men biblioteket er helt nødvendig for å få lest alle de bøkene jeg bare MÅ lese. Etter hvert har døgnet for få timer også, og biblioteket har et godt utvalg av lydbøker. Utrolig greit, man kan "lese" over alt og til alle tider!! Og i de senere år har jeg til og med levert mange esker med bøker til Fretex! (men jeg må innrømme at jeg kjøpte med meg noen derfra og)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleide å gå på biblioteket støtt og stadig da jeg var yngre. Etter skoletid, var det rett dit for å finne bøker. Det var på biblioteket jeg oppdaget noen av de fineste bøkene jeg vet om i dag. Nå foretrekker jeg uten tvil å eie. Større frihet, og uten tidsfrist. Det hender det tar tid for meg å komme meg gjennom bøker (spesielt hvis jeg prøver å kombinere det med universitetspensum), og jeg blir stressa hvis jeg vet jeg må levere den tilbake. Det er selvsagt ikke noe problem å forlenge lånet også videre. Jeg er vel bare litt sær. :) Jeg har dessuten en forkjærlighet for ubrukte bøker. Følelsen av at jeg er den første som åpner den. Ja, og lukten av en ny bok... Også liker jeg å sette den inn i bokhylla sammen med resten av samlingen. Haha. Så... jeg foretrekker å eie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

enig med deg der :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg drev en lang stund å kjøpte bøker i tide og utide. Fordi jeg likte baksiden, forsiden, eller bare fordi boka så spennende ut. Stort sett var bøkene ikke eie egnet.Dvs ikke de store gode velskrevene bøkene (i min beste mening såklart). Så når jeg skulle flytte gav jeg vekk masse bøker. Samtidig har jeg i senere tid blitt litt miljøbevisst som gjør at jeg er blitt for gjenbruk og veldig i mot kjøpekjøpe teorien. Derfor er jeg for biblotektet. Samt, liker jeg ikke boka, kan jeg bare levere den tilbake med god samvittighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i biblioteket, for der er det så mange forskjellige bøker å finne på en gang. Dessuten så er det greit for meg som er ung å slippe å måtte betale for bøkene. Er det en bok jeg har spesielt lyst å lese eller som jeg synes er spesielt bra kan jeg kjøpe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker absolutt å eie, fordi jeg streker under, noterer og skriver kommentarer i bøkene. - Og så liker jeg å kunne ta bøkene fram igjen etter en stund. Det kan av den grunn bli litt personlig å låne ut bøker, men jeg ser gjennom boka før det skjer. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre at det ikke bare er jeg som streker under, noterer og kommenterer..ahh.. :-) Jeg bruker som oftest notatbøker ved siden av nå for tiden, har lært meg til det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at min glede over å eie bøker er stor. Kanskje litt i største laget. Jeg har en snill og fingernem mann som har snekret plassbygde bokhyller til meg, men som nå nekter å lage flere... Men jeg kan ikke tenke meg å bo i et hjem uten bøker - det virker kaldt og sjelløst på meg. -Og bare gleden over å låne bort bøker som har gjort inntrykk på meg, er verdt både pengene og plassen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig godt poeng det der med å låne ut bøker! Det gleder meg også. Uten bøker og blomster så er det ikke et hjem.. sånn er det bare!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tro det eller ei, men i går bestilte jeg to bøker jeg ønsker å lese på biblioteket. :-) Det er håp.. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra å høre. Jeg har også gjenoppdaget biblioteket i det siste, men låner for det meste lydbøker. Det kunne jeg aldri kjøpt... Ellers liker jeg atmosfæren i biblioteker veldig godt, trenger ikke nødvendigvis låne noe, liker å bare gå rundt å se på folk og bøker:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her! Elsker biblioteker (og bokhandler), bruker alltid mye lenger tid der enn det jeg hadde tenkt. Er veldig glad i å eie bøker, men synes biblioteket er et godt (og billig!) alternativ. Har blitt en flittig bibliotekbruker de siste årene, og er særlig glad i det lokale biblioteket i hjembygda mi, der ventelistene på nye bøker er mye kortere enn i Bergen der jeg bor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Økonomisk og plassmessige begrensninger gjør at jeg også bruker bibliotekene flittig, men er nok litt havesyk også.Er utrolig glad i bøkene mine, dem er en del av meg.Helt ok å lese brukte bøker, går gjerne på antikvariater o.l.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne ikke sagt det bedre selv! Får aldri nok bøker - og jeg synes det er herlig å gå i bruktbutikker, på markeder etc!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker godt konseptet bibliotek. Her kan man komme, si at "jeg tar med meg disse bøkene hjem, jeg" og så synes alle det er helt greit. Og som regel kommer du tilbake igjen med dem, også. Det er et nydelig tillitsforhold, helt til man opplever å glemme dem noen måneder og biblioteket ikke sender purringer og plutselig har man en firesifret regning å hanskes med.

...Men, jeg bruker ikke biblioteket så mye, og det er fordi jeg er en vrien leser i forhold til deres utvalg: Jeg vil lese på engelsk, og stort sett vil jeg lese sjangre bibliotekene ikke vier like mye plass til som feks krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Biblioteket sender alltid to purringer før saken blir tatt videre til et inkassobyrå. Man kan selv velge om man vil bli varslet via sms, e-post eller post.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Men når biblioteket velger å sende purringene til en flere år gammel adresse - selv om man endret den sist man var innom - så er de ikke spesielt villige til å diskutere når man først har fått inkassoen, selv om man altså aldri så snurten av foregående purringer, heh.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Før likte jeg å eie, men har gått mer over til biblioteket. Jeg leser sjelden en bok flere ganger (med enkelte unntak), og har dessuten lite hylleplass, og er gift med en mann som syns det ser gammelmodig ut med masse bøker i stua...Nå har jeg fyllt opp ledig plass i cd- og dvdhyllene med bøker, toppen av pianoet er dekket med en rad bøker, og det ligger bøker rundt omkring i skuffer og skap. Jeg kapret mannens sokkeskuff til bokskuff, noe som ikke ble tatt nådig opp... Og jeg innser at jeg har faktisk ikke bruk for bøker jeg ikke leser mer enn en eller to ganger.

Tommel opp for biblioetket. Det er gratis og hyggelig. Eneste problemet er at jeg glemmer å levere tilbake. Glemmer også å logge meg inn på biblioteksiden og utvide lånetiden. Håpløst. Men har brukt samme bibliotek fra jeg gikk i 1. klasse, så de er vant med meg der, og bare smiler når jeg kommer med en haug med bøker 2-3 måneder for seint :-) Ikke får vi purregebyr heller, så jeg reagerer ikke før jeg får trussel om å måtte betale eratatning for tapte bøker...da er kommunen innblandet, og der finnes ingen nåde...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er kjekt å eie bøkene. De bøkene du har i hylla forteller litt om deg som person synes jeg, samtidig som jeg og synes det gjør seg litt i stua med ei hylle og to. Det er og for meg veldig viktig å kunne sette vekk boka i hylla når jeg er ferdig, for så å ta den frem senere en gang og vekke gamle minner til live igjen.

Biblioteket derimot er en kjekk sak da man kan "sjekke" bøkene om de er noe for deg, slik at man slipper å kjøpe en bok man ikke ble fornøyd med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja takk begge deler ;) Hadde nok ikke hatt råd til å kjøpe alle bøkene jeg leser ettersom det er et par i uken, men kjøper alltid av favorittforfattere osv. Jeg er veldig glad i biblioteket. Bruker bibliotekets nettside til å reservere bøker og forlenge dem om leveringsfristen har gått ut. Liker også veldig godt atmosfæren på biblioteket, det å kunne være omringet av bøker til alle kanter er en fantastisk følelse. Håper jeg får et hus med bøker overalt en vakker dag(selv om det i grunn er litt sånn allerede). Antikvariater er også herlige.

Jeg må si at jeg også liker lukten av bibliotekbøker, liker at de ser brukt ut og jeg smiler alltid når jeg ser ord og setninger som er streket under av tidligere lånere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg, låner feks krim og kjøper "tyngre" bøker, og favorittbøker, bildebøker....trenger flere hyller nå. Noen av krimbøkene jeg har lånt har vært helt umulig å lese fordi noen har rettet de fleste av ordene, fra moderne språk til eldre språk, "bare" til kun osv... Bibliotekaren sa: "Jaså, så retteren har vært ute igjen".. litt morsomt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker biblioteker, og om det er et stort nok bibliotek kan jeg bruke timer der. På barneskolen leste jeg nesten hele skolebiblioteket, hadde som regel med meg 2 - 3 bøker hjem hver uke. Jeg liker å eie bøker også, men jeg har rett og slett ikke råd til å kjøpe alle bøker jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ELSKER biblioteket! Kan gå på timesvis om jeg har mulighet å bare lese bak på bøkene og saumfare bokhyllene. Plutselig kommer jeg over for meg ukjente perler. Jeg bor på en liten plass og er på biblioteket ca. 1-2 ganger i uka. Og da er det utrolig hyggelig at de som jobber der plutselig utbryter "å, jeg fikk inn ei bok i går som jeg tror er midt i blinken for deg."

Og favorittbøkene, de kjøper jeg i etterkant. Slik at hjemme har jeg(nesten) bare bøker jeg leser om og om igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har gått motsatt vei av deg. Før kjøpte jeg bøker, nå låner jeg stort sett. Leser jeg en bok jeg forelsker meg totalt i, kjøper jeg den på Mammut-salg e.l. Eller jeg ønsker meg den til jul og bursdag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et "godt" tips. Har du funnet en forfatter du liker, kanskje lest noen av hans mest kjente bøker, ta en tur på antikvariat.net. Der kan du finne flere bøker av samme forfatter til en rimelig penge. Jeg har kjøpt/bestilt der i noen år. Du kan få flotte, ofte uleste bøker til 1/3 - 1/4 av hva ei ny bok koster.

Eller du glipper bort i en tittel på ei bok. Løp og søk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Tja, kjenner meg litt igjen... får framdeles ikke innvilget lånekort på stedets offentlige bibliotek (men jeg har da venner...).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innlegget ditt stinker. Bibliotek er det beste som har hendt siden brødet kom i oppskjærte skiver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Beklager at det stinker, AskBurlefot.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor velge? Jeg bedriver en slags to-stegs prosess: Låner bøker jeg er interessert i å lese på biblioteket først. Så finner jeg ut om jeg liker dem eller ikke, og kjøper dem hvis de falt i smak. De andre går i glemmeboka. Slipper da å sitte med en masse bomkjøp i bokhyllen som jeg egentlig kunne klart meg uten. Er svært sjelden jeg kjøper en bok uten å ha lest den på biblioteket først. Da må jeg være rimelig sikker på at det vil fenge. Så har egentlig bare bøker jeg elsker hjemme i bokhyllen =)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men leser du de på nytt igjen når du har kjøpt boka, eller er det bare kos å ha den i hylla? Hilsen nysgjerrigper :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge deler i grunn. Leser alltid bøker jeg har hatt gode leseropplevelser med om igjen ved jevne mellomrom (kanskje årlig?). Og så er det jo kos og se på dem i hylla som du sier ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg jobber deltid en en bruktbokhandel, så hvis jeg ser en spennende bok tar jeg den med meg hjem. Har et lite extra vedheng til soveværelset så antagelig er en garderobe men jeg har bøker, tegneserie, blader og en del DVDer til midjehøyde. Brukte biblioteket mer før, men synes det er greiere å ikke ha en tidsfrist. Kjøper en del på eBay også. Låner også av og til på biblioteket i Strömstad da jeg bor nære til Svenskegrensa og finner bøker der jeg ikke finner i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

AAAhhh... Drømmejobb !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg låner. Hele tiden, er på biblioteket minst en gang i måneden. Låner til barna, og til meg selv. Det er gratis, miljøvennlig, sosialt og hyggelig. Og det plager meg ikke at bøkene er brukt. For ungene er det genialt, de sluker jo bøker - gjerne ti i uka. Det hadde de ikke hatt tilgang på om jeg skulle kjøpe alt. For meg er det fint å kunne gå og titte blant bøker som ikke bare er årest mest populære...

Men når jeg er ute og reiser kjøper jeg noen å ha med meg (for jeg vet jeg kommer til å slite på dem eller rote dem bort), og når det er fagbøker kjøper jeg ofte, for jeg liker å skrive i bøkene. Tenker bedre da.

Og hvis jeg låner en ordentlig god bok, da går jeg og kjøper den etterpå, hvis mulig :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i en vanskelig situasjon for tiden pga plassmangel, nå er det: Ei bok inn, ei bok ut. Grøss og gru!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes biblioteket er en fantastisk ting, men må innrømme at jeg gjerne vil eie bøkene. Og mange av mine bøker blir lest om og om igjen, og da er det kjekt å ha dem tilgjengelig. Og det er koselig med bøker omkring seg. Selv om jeg ser at det kanskje snart er nok, når jeg har bøker på alle rom unntatt badet, til og med noen i klesskapet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre at jeg ikke er den enest med bøker i klesskapet.. ;-S For meg er et hus først et hjem når det er bøker og blomster der! Men jeg fant faktisk frem lånekortet mitt igjen nå i ettermiddag, så får vi se :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært alt for dårlig til å bruke biblioteket, men i mitt mål om å bli mer sparsommelig står det på planen. Det skal jo ikke mange bøkene til før man har spart en tusenlapp. Koselige boliger skal inneholde en del bøker synes jeg, men det er jo svært få (i hvert fall skjønnlitteratur) som blir lest flere ganger. Vi har fylt opp en vegg med bøker i det lille huset vårt, og pga plassmangel er en del solgt på finn.no eller gitt til brukthandel. Så her blir det biblioteket neste. Her er det større sjanse for å oppdage en skatt også, en bok som du kanskje aldri ville tatt sjansen på å kjøpe, men som overrasker positivt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper. Bruker aldri biblioteket lenger, for jeg er forferdelig dårlig på å levere tilbake bøker. Da kan jeg heller betale for bøkene enn å betale purringer på biblioteket sine bøker. Dessuten er jeg glad i å eie bøkene mine, eneste unntaket er bøker jeg har kjøpt og likt veldig dårlig. Men det er heldigvis ikke altfor mange av dem..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nesten utelukkende lånt på biblioteket, og synes det har fungert bra. Bruker for mye penger på plater til at jeg har tatt meg råd til å kjøpe bøker tidligere, men nå har jeg kanskje tenkt å handle bøker også. Det er jo bra priser hos en del utenlandske nettbutikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleide å låne bøkene mine på biblioteket hele tiden, men de siste årene har jeg heller kjøpt. Dette er fordi jeg har lyst til å ha en kjempestor boksamling, de fineste hjemmene er de med masse bøker oppover veggene:) Men jeg er veldig glad i å sitte på bibliotek og lese, uten at jeg nødvendigvis tar med meg bøkene hjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg låner mest. Fordi jeg elsker å kunne låne massevis med bøker, fordi jeg sparer penger og at jeg ikke har plass til all bøkene i huset. Selvfølgelig kjøper jeg bøker men svært lite skjønnlitteratur. De synes jeg er best å låne på biblioteket. Vet ikke hvorfor. Eller jo, fordi de allerede er lest i og at de har slik plast på seg. Jeg liker den følelsen jeg....hihi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke mye som gjør meg så glad som når jeg har kjøpt en ny bok. En fantastisk følelse ! Samtidig støtter jeg gjenbruk og bruker biblioteket flittig. Men da får jeg ikke gleden av å bla i godbøker akkurat når jeg vil ;-) Min favorittbutikk selger brukte bøker, og det er jo kanskje en slags mellomting?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De brukte bøkene har sin egen sjarm. Vi koser oss med å tenke: "lurer på hva forrige eier likte med denne boka?"

Ofte jeg så lang tid på ei bok at jeg ikke greier meg med en låneperiode på biblioteket - da er det kjekt å kunne eie; og bytte på brukthandel etterpå!

B. Brecht sier det så fint i "of all the objects!":

Of all the objects, the dearest to me are the used ones. Adopted by many, often changed, improving in their shape they become precious because appreciated many times.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svaret mitt kan kanskje feiltolkes ser jeg nå. Jeg har en like god følelse når jeg har kjøpt en "ny, ny" bok som når jeg har kjøpt en "ny, gammel" bok. Idet jeg kommer inn i en bruktbutikk og ser DEN boken jeg har lett lenge etter får jeg en enda bedre følelse ;-) Samtidig som jeg stiller mange spørsmål til meg selv, som f.eks - Hvordan kan noen finne på å selge DENNE boken? - Hva synes de om den? - Hvor mange har egentlig eid denne boken? Bøker skal absolutt se brukte ut. Jeg kunne ikke vært mer enig med Brecht!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fylt en vegg med bøker på tross av at jeg bruker biblioteket flittig. Plukker opp tips på titler og setter meg på vent på biblioteket. Blir ofte til at jeg får 2-3 bøker samtidig, men så lenge det ikke er "kø" på dem, så går det bra. Syns ikke det er ekkelt å lese bøker som andre har hatt hos seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sier som Hilde - ja, takk, begge deler! Jeg er avhengig av biblioteket, både for underholdningens skyld og for researchens skyld. Folkebibliotekene i Norge er en skatt. Jeg ville vært fattig og bodd uhyre trangt hvis jeg skulle kjøpe alle bøker jeg leser. Dessuten ville det blitt uhyre vanskelig å finne f.eks alle lokalhistoriske verk og bygdebøker som jeg bruker i jobben min - eldre bøker finner man ikke mange av i en bokhandel ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jatakk, begge deler. Har heller aldri opplevd at bøker lukter vondt, men alle ser ikke nye ut, - det skal de heller ikkje gjøre! At "allslags" folk har tatt i dem tenker jeg ikke på, - da kan jeg verken ta buss, gå i butikken e l heller...

Jeg leser så mye at jeg verken har plass eller råd til å kjøpe alt jeg vil lese. Og når en er på biblioteket så er det jo heller ikke så nøye om en plukker med seg "feil" bok en gang i blant. Jeg synes det er verre hvis jeg kjøper en bok for 300-400 kroner og boka ikke faller i smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok ikke en sånn storleser lenger, så jeg greier meg ganske bra med kjøp/lån av venner. Det har med sykdom å gjøre, har ikke energi til å lese så mye som jeg gjorde før. Men jeg skal absolutt bli flinkere til å bruke biblioteket. Ikke minst fordi det ligger 300 meter fra huset mitt, og er absolutt et fantastisk sted.

Jeg er faktisk stor fan av biblioteket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Pose og sekk, men kanskje hovedvekt på låne. Mest fordi bokhyllene er fulle og jeg elsker tilfeldig plukking av bøker, alt jeg vil ha, uten å tenke på penger.

Har faktisk aldri opplevd at ei bok har luktet vondt. Lånte ei bok fra en venn engang som stinket røyk, men aldri fra biblioteket - kanskje har du bare vært ekstra uheldig - eller jeg veldig heldig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, bibliotekene har aldri luktet vondt, men jeg må ha vært ekstremt uheldig med bøkene. Funnet tobakk i dem, kliss,aske, mer kliss.. de har luktet fryktelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må du sei fra på biblioteket, vi passar og pleier boksamlinga så godt vi kan, plastar og reparerer, vaskar av kliss og erstattar stygt medfarne eksemplar med nye så sant det lar seg gjera, men vi er avhengige av at lånarane seier fra, for alt er ikkje like lett å oppdaga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg pleier å låne de bøkene jeg bare vil lese, og ikke eie (noe som ofte viser seg å være et feiltak. Jeg blir frelst og boka MÅ bli min snarest). Jeg kjøper bøker jeg tror jeg vil elske (noe som også ofte viser seg å gå galt). Klassikere, og bøker jeg eelsker må jeg ha i bokhylla. Bøker småtrolla liker pleier jeg også å skaffe. Kan ikke slite ut biblioteksbøkene heller.

Men ja; angående skitne bøker fra biblioteket. Jeg har aldri opplevd dette med "voksenbøker" (men jammen finner en mye rart folk har brukt som bokmerke), men synes ofte det lukter oppkast av barnebøkene. Jeg pleier derfor å lukte på bøkene før jeg låner. Ser sikkert sprø ut der jeg går rundt og sniffer;) Jeg elsker biblioteket og er evig takknemlig over at de finnes. Mitt andre hjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadKirsten LundReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKjell PsveinSissel ElisabethLinda NyrudMarianne_