I min mening er dette en av de virkelig store SF romaner. Kombinasjonen av teknisk nytenkning og godt forfatterskap gjør dette til en klassiker. Jeg har allerede slitt ut et eksemplar og den jeg leser nå er litt bleik i kantene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg ble veldig interessert i selve ringverdenen, og irritert over at romanen på en måte handlet om turistene istedet for de interessante bitene. Noe platte karakterskildringer i tillegg. (Men søt kzinti.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må si meg uenig der. "Ringworld" er sammen med "Solaris" og "Gateway" en av mine favorittbøker innen science fiction-sjangeren. Jeg liker både samspillet mellom de fire "turkameratene", det enkle adventure-plottet og den gispende beskrivelsen av den enorme ringverdenen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo da, ikke uenig.
Niven skrev flere bøker om Ringworld. Del 2 likte jeg godt men den tredje, var virkelig ikke bra.
Jeg tror han kanskje var litt enig med deg, og konsentrerte seg litt for meget om de tekniske ting/tang.

Men Ringworld ville være et spennende feriemål...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimgeAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaSivHanne Kvernmo RyeConnieBjørg Marit TinholtEli HagelundLeseberta_23Marianne MReadninggirl30Mads Leonard HolvikMarianne  SkageIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KPirelliTone HFride LindsethelmeEllen E. MartolPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAva