Granateplene leste jeg, fordi jeg synes Sue Monk Kidd har skrevet noen fantastiske fortellinger: Bienes hemmelige liv, og Havfruestolen.

Granateplene er ingen historie i så måte, mer enn slags reisefortelling om Sue og datteren Ann. Mye "let etter din indre-gudinne blandt ur-gudinnene". Litt mye leting, kanskje? Og litt mye overgangsalder?

Men handlingen er dels lagt til Hellas, så for oss Hellas-elskere blir det noen fine glimt derfra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

For en kvinne i 50-årene, med en datter på vei ut i livet, er denne boken herlig lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med boka. Selv om jeg skummet litt noen steder, så synes jeg helhetlig sett at boka ikke var sååå værst. Jeg leste den først og fremst som en slags reiseroman. Jeg synes gresk mytologi er interresant. Jeg synes også betraktningene rundt det å komme i overgansalderen var interesante. Det er jo et noe betnet tema, neagtivt ladet i vår kultur, har jeg inntrykk av. Derfor syns jeg det osgå fortjener en plass i litteraturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Monk Kid før, men ble interessert i reisehistorien, da jeg selv skal til Frankrike..og har blitt gald i Hellas. Har lest ca 50 sider.. varierer i mitt engasjement så langt.. men jeg skummer det jeg ikke liker like godt, og leser nøye resten.. Siden jeg er kvinne på femti selv er det jo noe å kjenne seg igjen i hos moren-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg at det var mye "let etter" og "jeg har ikke min datter for bestandig" osv. Dette ble vel mye følerier for meg. Hadde en anelse før jeg begynte at jeg ville slite, og riktig, jeg avbrøt boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i at "Havfruestolen" og "Bienes hemmelige liv" var begge to fantastiske bøker, og derfor gledet jeg meg veldig til Sue Monk Kidds bok "Granateplene" skulle komme ut på norsk. Huff, jeg strevde virkelig med å komme gjennom denne, og la den til slutt ifra meg - uten å ha lest den ut. Jeg skal ta den frem igjen senere, men nå får den ligge på nattbordet imens jeg leser noe annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg. Jeg koste meg med "Bienes hemmeligeliv" og "Havfruestolen". Kom meg gjennom "Granateplene" også, men syntes at denne var av en helt annen kvalitet....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.