Hei, har noen erfaring med hvor tidlig det er "passe" å lese denne boka for barn ? Selvfølgelig varierer det fra unge til unge. Jeg har en gutt på 7 år som jeg lurer på når jeg kan lese Hobbiten for.

Amund

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Leste denne til min niåring, og hun storkoste seg med å høre om alt det spennense Bilbo havnet oppi! :) Det er jo egentlig en barnebok, derfor fant jeg den fram til høytlesningen i vinter. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fra sju år burde gå bra, skulle jeg tro, skjønt du kjenner ungen best og får vurdere selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er antageligvis veldig sen nå, men Hobbiten er egentlig en historie Tolkien fortalte SINE barn ved sengekanten. Det var først senere at han bestemte seg for å skrive den ned. Dessuten er det jo et eventyr, samme som Askeladden. Så kan jo ikke skade.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg høyrte den på lydbok då eg var 6, og las den sjølv når eg var 7, trur dette var den første boka (på meir enn 100 sider), eg las sjølv. Eg las den også høgt til søstra mi då ho var 8 år, men ho synes den var skummel. Så det varierer litt frå unge til unge.

The Hobbit er uansett ei fantastisk forteljing som ein stadig kan vende tilbake til gjennom heile livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har du kanskje lest den for sønnen din alt, men jeg ville allikevel bare si at min far leste "Hobbiten" for meg når jeg var omtrent i den alderen, og det er mitt aller kjæreste leseminne fra barndommen. Jeg husker veldig godt hvor lett og spennende det var å se for seg handling og miljø i hodet mens pappa leste. Jeg tror ikke den opplevelsen var like sterk med noe av det andre foreldrene mine leste for meg, kanskje med unntak av "Ronja Røverdatter." Funka for meg i hvertfall:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pappa satte på denne som lydbok for meg og min søster da vi var 8 tror jeg, og det fungerte veldig bra. Men det varierer veldig, har en lillebror som er 12 år nå, og han har null interesse for den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest den til min sønn på 6, og det fungerte utmerket. Måtte ha noen ekstra stopp underveis for å forklare en del begreper og sammenhenger, men poden elsket boka og syntes den var veldig spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han er nok litt ung, men du kan jo prøve å lese for ham. Du vil merke om han er interessert og følger med eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Unger er forskjellige. Prøv, går det ikke, så prøv om et års tid igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig Tchrister hafsten thorsengHeidi LIngunnBård StøreAmanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11Maiken