Solfuglen er en oppvekstroman fra landsbygda i Nigeria, der Blessing bor med mor, bror og besteforeldre.
Bakteppet er Nigerias oljerikdom, som har tiltrukket seg internasjonale oljeselskaper. Lokalbefolkningen opplever at rikdommen ikke kommer dem til gode - verken i form av arbeidsplasser eller inntekter. Bevæpnede guttegjenger og voldelige Kill-and-go-grupper gjør tilværelsen på landsbygda utrygg.

I disse omgivelsene vokser Blessing opp. Blant flere møter vi den kloke bestemoren, som er jordmor og bistår med fødsler, ofte hos kvinner som har blitt utsatt for omskjæring. Bestefar, som har vært forutseende og utdannet seg til oljeingeniør - men som aldri har fått jobb; når det kommer til stykket, er ikke disse stillingene tilgjengelige for den svarte lokalbefolkningen. Den opprørske broren Eziekiel og moren, som jobber omtrent døgnet rundt for å forsørge seg og familien, etter at far har dratt sin kos. Forøvrig en skare av fargerike og sterke personligheter.

Til tross for at omgivelsene er tøffe og familien opplever mye tragisk, fremstår Solfuglen for meg som en varm bok. Forholdet mellom menneskene er sentralt og godt beskrevet, og det er mange pussige og absurde scener i hverdagen.

Boka er spennende og velskrevet, og har en god "drive". Den byr på masse innsikt i det nigerianske samfunnet. Solfuglen vil nok appellere til alle som likte Drageløperen og Morgen i Jenin (men den er adskillig mer velskrevet enn den siste).

Dette er en virkelig god bok! Anbefales! Gled dere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Veldig fin bokomtale! Eg er einig i det du skriv. Solfuglen er ein gripande og medrivande roman. Ein sterk debut av Christie Watson. Ho har òg mottatt nokre prisar for boka. Ho viser at ho har god kjennskap til landsbyliv i Nigeria. Det var interessant å lese om ungjenta Blessing og om livet hennar saman med familien i den vesle landsbyen i Nigerdeltaet. Romanen inneheld dramatikk og tragediar, men òg mykje godhet, klokskap og kjærleik.
Boka er omsett til fleire språk. er også utgitt i Nigeria, der ho er godt mottatt.
Nå er forfattaren i gong med ny roman, Where Women are Kings. Eg gledar meg til den kjem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med det du skriver. Likte boken veldig godt, godt skrevet med både humor og varme! Felte noen tårer også, underveis! Den kommer nok til å være med meg lenge denne historien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka var nydelig! Bodde i Ghana tre mnd, og kjente meg så igjen i skildringene! Nydelig!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTone NorenbergTrude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis Vold