Hvis man greier å lese boka på dens egne premisser, og ikke forsøker å forstå alt med den logiske sans, er dette en meget spennende leseopplevelse. Jeg likte boka, selv om jeg strevde litt de 200 første sidene. Det er ikke hverdagskost å lese om sild og makrell som faller fra himmelen, at hovedpersonen var en annen en gang lenge før han ble født, at steiner kan snakkes med og at en gal mann fanger kattesjeler ved å drepe dem.

Jeg fikk litt sånn David Lynch-følelse av å lese boka til tider. Litt sånn Twin Peaks, men ikke skummel. Og kanskje kan stemningen minne litt om serien LOST også.

Vel, jeg har som sagt ikke lest noe av Murakami før. Han er en veldig populær forfatter etter hva jeg har skjønt, og denne boka er en internasjonal bestselger. Litt fantastisk, men godt skrevet- og med evige gjenkjennelige temaer, som savnet etter en mor, blant annet.

Jeg vil nok lese mer av denne forfatteren, tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Markus IngebretsenPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenKirsten LundAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn DuaasHegeArne SjønnesenalpakkaJulie StensethJan-Olav SelforsAnne-Stine Ruud HusevågLeseaaseSigrid NygaardIngeborg GThomas Røst StenerudEgil StangelandBirgitte Veland LarsenCamillaBerit RTone SundlandConnie