Jeg registerer med glede at Haruki Murakami har kommet med ny roman, et trebindsverk, 1Q84, nylig utgitt i Japan med kun siste bind som japanske lesere venter på. I følge denne artikkelen kommer første engelske oversettelser først neste år.

Ventetiden kan spente Murakamitilhengere og lesere korte ned ved å lytte til musikk som enten er referert til eller brukt spesifikt i romanene og novellene hans. På forlagets Murakami-nettside ligger det oversikt over låtene og referansene fordelt på ulike lister ispedd sitater fra bøkene.

Jeg har tatt meg den frihet og opprette Spotify-spillelister basert på noen av listene som ligger på nettsiden som det lenkes til her. Det er en eklektisk mix av jazz og populærmusikk fra forttid og samtid. Alle låtene er ikke tilgjengelig på Spotify, blant annet The Beatles og Bob Dylan, men det er mye spennende her for musikkglade bokelskere.

The Murakami Mix

Murakami's Music: Jazz and Miscellaneous

Murakami's Music: Popular

Anbefaler også Jay Rubin, fast oversetter av en gode del av Murakamis bøker, og hans bok Murakami and the Music of Words som er en fin gjennomgang av Murakamis litteratur og fortid som jazzbareier og entusiast.

God lesning og god lytt i kulda!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Så stilig! Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glimrande tiltak. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant og kanskje var jeg ikke helt på jordet likevel når jeg leste Kafka på stranden som en variant av The Doors - The End :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så morsomt! Må innrømme at jeg gjerne skulle hørt "soundtracket" inni hodet når jeg leste "Vest for solen, syd for grensen". Skal sjekke det ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaLesevimsaGunn Kari  PlathePiippokattaDaffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11KserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvik