Er det mulig å få en lenke til Favorittlister, på samme måte som vi har til Favorittsitater? Et sted vi kan lagre våre favoritter blant listene, og få dem opp med et tastetrykk.

Det er mange fine lister som jeg ønsker å se på flere ganger. Men det går ikke lang tid, før de kan være vanskelige å finne tilbake til. Lister - og spesielt de som er kommentert - gir ofte mye utdypende og fin informasjon. Bøker knyttet til bestemte temaer, er ett eksempel. Hvilke lister som er våre favoritter, varierer nok like mye som alt annet her inne :-)

En slik funksjon mottas med stor takk!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Favorittlister hadde vært flott, med det hadde vært minst like flott om vi fikk flere forskjellige listekategorier også. Jeg ser for meg en inndeling i kanskje tre ulike kategorier:

  • Kjøpes/selges/byttes/gis bort.

  • Rent personlige lister av typen: "bøker jeg leste sommeren 1987", "bøker i samlingen om tema/forfatter X", "bøker i samlingen fra land Y", "bøker jeg kjøpte på loppemarked høsten 2005" osv.

  • Diverse sjanger- og temalister.

Med dagens system drukner vi i lister av den andre typen, og det kan umulig være bare meg som ikke synes at disse er så veldig interessante? Hvis man ser på hvilke lister som har fått flest stjerner, flest kommentarer, og som i det hele tatt har vekket litt engasjement så finner man jo disse i den siste kategorien. Om man deler listene inn i flere kategorier tror jeg at de virkelig gode, interessante listene får den oppmerksomheten de burde få, og det vil bli enklere å finne den typen liste man er ute etter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En tredeling av listene, slik du foreslår, er en god ide. Enten en slik tredeling eller en mulighet til å merke av egne favorittlister slik vi gjør med favorittsitater. Jeg holder en knapp på det siste :-)

Ut fra diskusjonen og antall stjerner gitt, er det tydelig at vi ikke er flere som ønsker en justering av listesystemet. Jeg vil nødig fremstå som kritisk og grinete, men slik det nå utvikler seg, er det nesten umulig å finne frem til de interessante listene. Da tenker jeg på de du kategorisere som "Diverse sjanger- og temalister". Og aller helst - lister der bøkene er kommentert. For eksempel vet jeg at det finnes en liste med bøker om bildekunstens mestere - men hvor! Vi har så mye kunnskap her inne. Listene er (jeg må jeg si var...) fine å bruke for å dele erfaringer og gi gode tips.

Andrè - kan du hjelpe oss med en løsning:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser ikke hvorfor det må være enten en tredeling, eller en favorittmulighet. Det bør være mulig å få til begge deler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

søkefunksjon/favoritt hadde vært en fordel uansett. Vi er nå over 15500 medlemmer, dersom alle skulle lage lister - hva da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, absolutt! Det kan det godt være, hadde rett og slett ikke tenkt så lang :-)
Når jeg sa det som jeg gjorde, går det mer på at jeg er usikker på hva som er praktisk mulig å få til, og hva som blir mest funksjonelt. Det viktigste er at vi får lister vi kan dra nytte av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis målet er å gjøre det så enkelt og oversiktlig som mulig, tror jeg at den beste løsningen rett og slett vil være å implementere en mer avansert søkefunksjon. Bedre søkemuligheter kombinert med en inndeling i listekategorier vil være enda bedre. Favorittlister ville selvsagt også vært svært velkomment, men det er kanskje mer en fiffig funksjon enn et kjempepraktisk hjelpemiddel. Det hjelper lite med favorittlister hvis man ikke er i stand til å finne igjen andre lister enn de man allerede har lagret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er mange som har et ønske om å få et mer oversiktelig og lettere tilgjengelig listesystem. Jeg synes tredelingen din er et godt forslag.
Er det mulig å få det til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den tredelingen var genial! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller så kan folk bare slutte å lage lister som nesten bare er interessante for dem selv... :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det burde vært en søkefunksjon også. Var nettopp innom og kikket. Alle de man følger ligger i alfabetisk orden. I den forbindelse finnes det totalt 16 sider med lister. Søker man på alle ... Favorittlister ønsker jeg sterkt og håper at nyttårsønsket går oppfyllelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk ide!!!! :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ønsker jeg også meg i 2012. I mellomtiden går det an å finne listen dersom man kjenner til 1 bok på listen. Da vil listen være å finne nederst på siden av boksiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har enn så lenge styrt dette med å gi en "godt sagt" på listen - slik at jeg finner igjen under "stjerner gitt" på "din side" - men godt forslag med en favorittliste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke dumt!
Men jeg har gitt nærmere 1200 stjerner...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe da blir det noe å bla igjennom!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker meg også en slik funksjon.
Det er så mange interessante lister som har forsvunnet i det mørkeste dyp..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her, jeg leter og leter men finner de sjelden igjen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres lurt ut, Lillevi! Jeg har også ønsket å finne tilbake til lister jeg har sett hos andre tidligere - men det er ikke alltid jeg husker hvem som har opprettet listen, og i beste fall kan det ta en del tid å spore opp gamle lister (i verste fall gir man opp...). Nå ønsker jeg meg også favoritt-liste-funksjon til jul! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKirsten LundAlice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja Solemdal