Med eit par unntak har eg alle bøkene eg har registrert i bokhylla mi (+ ein god del til). Men - i jobben med å legge inn oppdagar eg at bøker er borte! Utlånte, ikkje leverte tilbake - og eg veit ikkje til kven....(Berre eit lite hjartesukk ein mørk og kald vintermorgon)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Det er nok veldig lurt å skrive opp! Jeg tror nok de færreste beholder bøker for å stjele dem med vilje, men noen av oss er bare veldig trege... Særlig bøker som man låner på oppfordring, dem hender det jeg har vanskelig for å komme i gang med. Og så er jeg fryktelig glemsk, og har mange bøker, så det kan jo gå lang tid mellom hver gang jeg SER bøkene og faktisk kommer på at jeg har lånt dem! Videre derfra til å faktisk treffe eieren og levere dem er det også et stykke... Det er ille, jeg vet det! Jeg føler liksom ikke at jeg er treg med vilje...

Men skulle noen spørre, så tror jeg kanskje jeg ville bli glad for påminnelsen, og i alle fall ikke fornærmet! Så mitt tips er å be om å få tilbake ting folk låner... Selv låner jeg ut mer enn jeg låner inn, for å døyve min dårlige samvittighet over altfor mye penger brukt på bøker og filmer. Tror at jeg får det igjen også, men med min sløve hukommelse.... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neste gang du låner ut en bok til noen, skriver du på første side: STJÅLET FRA HILDA!!! Det skulle få enhver til å levere den tilbake så fort som mulig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha....God idé! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God ide er og notere det ned :) Jeg skriver alle inn i en fil på tableten min :) Også hvis jeg selv låner av noen. Sånn at jeg husker levere tilbake :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg låner ikke bort bøker, isåfall bare innen familien. Her kan man være sløv med tilbakelevering derfor følger jeg det opp. Dersom jeg låner av andre så forventes det at jeg låner ut selv. Har i minne at bøker som lånes ut ikke returneres, bare tanken gjør at jeg setter meg på bakbeina når det gjelder utlån!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skriver navn i alle bøker + noterer hvem som låner hva (og likevel hender det at enkelte kommer på avveie...).
Kunsten er å huske å hake av når bøkene kommer hjem igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det verste er når man trenger en bok og ikke en gang husker hvem man lånte den bort til. :S

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har vel noen erfaringer der , mange av oss. Akkurat som det ikke er så farlig med en liten bok. De fleste , ja i alle fall de som virkelig elsker bøker, leverer tilbake men det er ikke alle som faktisk forstår verdien i en bok. Selve boken er jo viktig for eieren men en bok koster faktisk ganske så mye nå , noen opp i 400 kroner.Jeg skriver navnet mitt i mine bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundMads Leonard HolvikAvaHarald KKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine Olsrød