Jeg har lest nesten hele, men avbrøt. Fant ut at boka rett og slett ikke er av min smak, og måtte ha lange pauser for at jeg skulle kunne lese bare litt til av den. Men er vel en smakssak. Boken er fin, det er den. Men jeg vil heller lese de andre påbegynte bøkene jeg har i bokhyllen framfor denne :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Anbefaler Zlatas dagbok, som er dagboken til en jente som levde under krigen i Sarajevo. På mange måter lik Anne Franks dagbok, begge er dagbøker skrevet av unge tenåringsjenter som opplever krig. Og den grep meg veldig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja, om du vil vite meir om vanlege folk i Tyskland under krigen, kan filmatiseringa av Sophie Scholls siste dagar tilrås! På tysk heiter den "Sophie Scholl - die letzten Tage", og eg trur at oversettinga blir "Sophie Scholls siste dager". Historia som blir fortalt der, er like sann som den om Anne Frank, men ho blir fortalt gjennom film og er full av spenning. Veldig interessant og rørande film.

Sjølv leste eg Anne Frank som 12- eller 13-åring, og eg hugsar eg syntest det var så fælt, og eg gråt når eg såg bileta av ho og visste at denne jenta hadde vorti drept for noko så dumt som at ho var jødisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne første gang da jeg var på Anne Franks alder. Det var en veldig sterk opplevelse, og jeg har lest den flere ganger siden. Det virker så rart slik dere skriver om den - det er jo en dagbok, ikke en roman, den har ikke noe plott, eller noen regissert framdrift. Siden den handler om år innestengt i et hus, har den jo heller ingen oppsiktsvekkende ytre handling.

Men for meg var og er det gripende og nesten ufattelig nært, at man kan få et sånt direkte innblikk i et vanlig ungt menneskes liv - i en fjern tid, under slike spesielle forhold - - - Dessuten skriver hun om sitt tenåringsliv på en måte som ga gjenklang hos meg trettifem år senere. Jeg kjente meg igjen, jeg identifiserte meg med henne enda forholdene ikke kunne vært mer forskjellige... Dessuten syntes jeg den ga meg en nærhet til min egen mor, som også var tenåring under krigen.

Det er rart å bedømme den som en hvilken som helst bok, egentlig....

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Joda, men så er det en smakssak hva man liker å lese :-) Personlig finner jeg ikke glede i å tvinge meg selv til å fortsette og lese. Dermed er ikke boken noe for meg. Veldig individuelt, selv om jeg faktisk har stoppet opp og lurt på om noe er galt med meg siden jeg ikke greier å fortsette og lese boken - For alle de andre vennene mine har jo lest den, til og med de om ikke leser bøker! Vi mennesker er så forskjellige. Mitt problem er nok at det blir litt vel nært, og ettersom jeg vet hva som skjer så gir det meg ingenting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det skjer jo egentlig ingen ting i boka. Vi vet at Anne Frank havnet i konsentrasjonsleir, men det går naturlig nok ikke fram av dagboka hennes...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært i det huset og den lille leiligheten som Anne Frank og hennes familie måtte leve i. Der lå også hennes dagbok i et glassmonter. Det var rørende å se hvordan de bodde. Jeg har ikke lest boka, men jeg skal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste den da jeg gikk på ungdomsskolen og har ikke lest den siden. Hvorfor? Den sitter godt plantet i meg ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Opplever det samme. Ikke misforstå det er en viktig fortelling om noe som aldri burde ha skjedd i en unormal tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm, jeg har denne på lydbok nå, og er på CD 5 av 7. Jeg syns heller ikke den fenger, og har lurt på om jeg er for kynisk. Klarer jeg kanskje ikke å sette meg inn i hvor grusomt det er å leve innesperret over så lang tid? Jeg vet ikke helt hva det er, men boka blir ingen slager for min del, selv om jeg likevel er glad for å ha lest den. Skal ikke avbryte den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må innrømme at jeg blir en smule opprørt over måten dere beskriver denne boka på. Jeg mener dere skylder historien såpass at dere i det minste leser den i dens kontekst. Holocaust "faller vel ikke i smak" hos noen (ref:første innlegg) og "fenger" gjør det kanskje ikke? "Fenger" i forhold til hva spør jeg meg om? En dagbok skrevet av en jente fra hun var 13 til hun var 15 helt uten tanker om å fenge noen, skal den bedømmes ut i fra et slikt kriterie?

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Kan godt skjønne at dette gjør deg opprørt, men jeg må få lov til å si at den ikke faller i smak eller fenger meg. Selv om hun ikke skrev dagboka for å fenge noen må vel jeg få lov å si at den IKKE fenger meg... Selv om en bok handler om grusomme lidelser og påkjenninger vil jeg fortsatt ha muligheten til å si om den tiltaler meg eller ikke. Beklager om du mener "fenge" er feil ordbruk. Jeg syns foreløpig at boka er kjedelig, men jeg er uansett glad for å ha lest/lese den, for å få innblikk i denne jentas tanker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie Stenseth